ujitje efikase

Ujitja me pika në shtëpi

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për të bërë vetë sistemin tuaj të ujitjes me pika.

format e rinovimit të rinovimit

Llambë diellore shtëpi

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për të mësuar se si të bëni një llambë diellore të bërë në shtëpi. Mësoni më shumë këtu.

dritë në shtëpi

dimmer

Ne ju mësojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me errësuesin, karakteristikat e tij dhe funksionimin. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

kopsht vertikal i ricikluar

Pemishte vertikale

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me kopshtin vertikal dhe karakteristikat e tij.

shtëpi pasive

Shtëpia pasive

Gjeni këtu të gjitha detajet rreth shtëpisë Pasive, një lloj shtëpie me arkitekturë efikase bioklimatike.

soba me gaz

Soba me gaz

Në këtë artikull ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për sobat e gazit dhe mënyrën e funksionimit të tyre. Mësoni më shumë rreth tyre këtu.

Stufa të lira druri

Soba druri

Ne ju tregojmë në detaje gjithçka që duhet të dini në lidhje me sobat me dru. Mësoni më shumë rreth llojeve dhe karakteristikave të tyre.

zbutës uji

Zbutës të ujit

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini për mënyrën e funksionimit të zbutësve të ujit dhe cilat janë përfitimet e tyre. Mësoni më shumë rreth tij këtu.

kalankoe

Kalanchoe

Në këtë artikull ne do t'ju tregojmë karakteristikat, përdorimet dhe kujdesin e Kalanchoe. Mësoni më shumë rreth kësaj bime ideale për zbukurim.

Formimi i furrës me argjilë

Furrë argjile

Në këtë artikull ne ju tregojmë se cilat materiale kanë nevojë për një furrë balte dhe si ta ndërtoni atë hap pas hapi. Hyni këtu për të ditur më shumë.

serat në shtëpi

Sera në shtëpi

Në këtë artikull ne ju tregojmë se çfarë janë serrat në shtëpi dhe cilat avantazhe kanë ato. Mësoni se si të ndërtoni një serë në shtëpinë tuaj.

Zjarrit me bioetanol

Zjarrit me bioetanol

Ne ju tregojmë gjithçka që duhet të dini në lidhje me zjarrit me bioetanol. Njihni përparësitë dhe disavantazhet kryesore të këtyre vatrave.

Kurse energji

Kursim energjie

Në këtë artikull ne ju japim këshilla për ju që të aplikoni kursimet e energjisë në shtëpinë tuaj. Mësoni si ta bëni shtëpinë tuaj më të qëndrueshme.

Tavolina të ricikluara

Mësoni të ricikloni mobiljet

Në këtë artikull ne ju tregojmë disa ide shumë origjinale për të mësuar se si të ricikloni mobiljet e vjetra në shtëpi. Mos e humb atë!

vajra esenciale për aromatizuesit e ajrit

Si të bëni aromatizues shtëpiak

Ne ju mësojmë gjithçka që duhet të dini për të bërë aromatizues ekologjik në shtëpi. Mësoni të dekoroni shtëpinë tuaj pa përdorur toksina.

arkitektura bioklimatike

Arkitektura bioklimatike

Arkitektura bioklimatike përdor materiale inteligjente për të ndërtuar një shtëpi plotësisht të qëndrueshme. Hyni këtu për ta njohur atë plotësisht.

Financimi i energjive të rinovueshme Castilla-La Mancha

Castilla-La Mancha subvencionon energjitë e rinovueshme

Castilla-La Mancha do të promovojë subvencione të energjisë së rinovueshme dhe efikasitetit të energjisë. Energjitë e rinovueshme të zgjedhura do të jenë energjia gjeotermale, era dhe fotovoltaike në mënyrë që të jenë në gjendje të jenë në shtëpi, komunitete dhe kompani.

Plehra-mbeturina

Hedhja e mbeturinave

Kështu ndikon hedhja e mbeturinave në mjedis. Ne ju tregojmë se si mbeturinat ndikojnë në cilësinë e ajrit, tokës dhe ujit që ne konsumojmë.

Çfarë është aerotermia?

Aerotermali përfiton nga energjia që përmbahet në ajër, kjo është në rinovim të vazhdueshëm, duke e kthyer ajrin në një burim të pashtershëm të energjisë.

Shtëpi diellore, shtëpi të së ardhmes

Shtëpitë diellore mund të jenë të llojeve të ndryshme me përparësi të tilla si panelet diellore, konsumi i ulët i ujit. Shtëpitë e së ardhmes janë këtu.

Pastruesit e ajrit jonizues

Në fillim ato ishin të shtrenjta, të zhurmshme dhe jo shumë miqësore me mjedisin. Sot, pastruesit e ajrit jonizues janë krijuar për të pastruar ajrin që thithim.

Këshilla për larjen e rrobave pa ndotur

Lavanderi është një nga detyrat që bëhet në mënyrë rutinore pa matur pasojat e tij, duke konsumuar sasi të mëdha uji (normalisht të pijshëm) dhe detergjent. Le të shohim disa këshilla për të larë rrobat pa ndotur shumë.

Tregu i mobiljeve të kartonit

Jo shumë kohë më parë, mobiljet dhe sendet e kartonit ishin shenja e çuditshmërisë së disa artistëve. Sidoqoftë, për disa kohë, mobiljet prej kartoni janë shfaqur, të gatshme për të zëvendësuar mobiljet prej druri tradicionale.

Sapuni i makinës larëse, ndikimi në mjedis

Në ditët e sotme, përdorimi i lavatriçës është i detyrueshëm për të përdorur një sapun të përshtatshëm, dhe ai është gjithashtu sa më efektiv që të jetë e mundur.

Mobilje bambuje

Mobiljet prej bambuje janë një mundësi eko-miqësore për shtëpinë ose zyrën

Përfitimet e riciklimit të vajit

Kur hedhim vaj gatimi ose vaj makine poshtë lavamanit, ne po shkaktojmë dëme në dete dhe oqeane pasi formon një film të papërshkueshëm nga uji që bllokon kalimin e diellit dhe shkëmbimin e oksigjenit nga jeta detare.

Librat në bibliotekë, përdorimi i librit elektronik

Prodhimi i librave të shtypur ndot mjedisin

Prodhimi i librave të shtypur kalon nëpër procese që ndotin mjedisin dhe për prodhimin e tij është e nevojshme të priten miliona pemë në vit. Libri elektronik i librit elektronik është një alternativë më e gjelbër.

Pika të pastra

Çfarë mund të marrim në pikat e pastra

Pikat e Pastra janë vende të shpërndara në të gjitha qytetet e Spanjës ku mund të merrni mbeturina që nuk duhet të lihen në kontejnerë sepse janë shumë të rrezikshme për mjedisin.

Korrja e ujit të shiut

Si të përfitoni nga uji i shiut

Uji i shiut mund të jetë i dobishëm për përdorime të ndryshme në shtëpi, ju mund ta mblidhni dhe kanalizoni atë për të zvogëluar konsumin e ujit të pijshëm në shtëpi, duke ndihmuar mjedisin.

Furrë me mikrovalë me programe të ndryshme gatimi

Si të mikrovaloni dhe të kurseni energji

Gatimi në mikrovalë kursen midis 60 dhe 70 përqind të konsumit të energjisë, sipas IDAE. Në këtë artikull shpjegojmë se si duhet të gatuajmë në mikrovalë për të marrë rezultate të mira.

Automatizimi i një shtëpie me automatizim në shtëpi

Automatizimi i shtëpisë, burim për krijimin e shtëpive ekologjike

Automatizimi i shtëpisë është një teknologji e përparuar që u ofron shtëpive rehati, siguri dhe kursime të energjisë. Ai konsiston në automatizimin e shërbimeve dhe elementeve të shtëpisë për të racionalizuar shpenzimet e energjisë, sigurinë dhe komoditetin e shtëpisë.

Shtëpi bioklimatike, kopshte të lagura.

Shtëpi Bioklimatike (4). Patio të lagura.

Ne vazhdojmë të jemi të përkushtuar për të transmetuar strategji arkitekturore bikoklimatike për të krijuar shtëpi që përfitojnë nga kushtet natyrore të mjedisit të tyre për të ...

Izolimi termik i mureve

Shtëpi Bioklimatike (3). Izolimi termik

Izolimi termik është një mjet i shkëlqyeshëm për të kursyer energji sepse vepron si një pengesë që ajri nga jashtë të hyjë në brendësi të shtëpisë.

Shtëpi bioklimatike

Shtëpi bioklimatike (1). Orientimi në jug

Shtëpi me përdorimin e mjedisit për të optimizuar burimet e mjedisit si një mekanizëm për të kursyer energji, para dhe për të kryer ndërtime që respektojnë mjedisin.

Kondicioner diellor

Produktet miqësore me mjedisin janë më të zakonshme në të gjitha fushat, por një nga sektorët ...

Përfitimet e biogazit

Biogazi është një mënyrë ekologjike për të gjeneruar gaz. Prodhohet nga dekompozimi i mbetjeve ose lëndës organike. The ...