Felti, një material ekologjik

Trendi në përdorimin e Materiale ekologjike rritet dita ditës si një mënyrë për të zvogëluar ndikimin në mjedis të produkteve që përdorim çdo ditë.

El ndjeu është një nga materialet e reja që po bëhet i popullarizuar. Kjo është një leckë që ka karakteristikën se nuk është e endur por është bërë me fibra leshi që bashkohen me anë të avullit dhe presionit.

Ky material ka filluar të arrijë interes më të madh nga artizanët, sipërmarrësit për prodhimin e produkteve të ndryshme.

Felti është i lirë dhe i lehtë për t’u bërë, është ekologjik dhe organik sepse riciklohen fijet e prodhuara tashmë, është 100% riciklueshme y biodegradable kështu që nuk bëhet lehtë mbeturina.

Përveç kësaj, ndjerë kursen energji në prodhimin e tij dhe ka cilësi të tilla si qëndrueshmëria, izolimi antistatik, termik dhe akustik. Për këtë arsye përdoret për prodhimin e shumë produkteve.

Ju mund të blini ndjerë në ngjyra të ndryshme për të bërë elementë të ndryshëm. Disa nga produktet që mund të bëhen me ndjerë janë: çanta, kuti, punë dore, atlete, kunja dhe pajisje të tjera të modës, veshje, qilima, çanta, këllëfë celularësh, jastëkë, ndër shumë të tjerë.

Ofrohen punëtori për të mësuar se si ta bëni këtë material si dhe produktet që mund të bëhen me të. Ka edhe disa libra që ofrojnë informacion mbi këtë material roman dhe ekologjik.

Përdorimi i produkteve të bëra nga ndjerë është një alternativë ekologjike ndaj produkteve të tjera ndotëse dhe të riciklueshme me vështirësi si p.sh. plastik.

Për më tepër, ai do të bashkëpunojë me prodhues të vegjël të cilët prodhojnë produkte të ndryshme me dorë.

Si konsumatorë ne mund të zgjedhim materiale ekologjike në produktet që blejmë dhe në këtë mënyrë të mbështesim ata që bëjnë bast dizajn i qëndrueshëm.

Ne të gjithë mund të ndihmojmë për të përmirësuar mjedisin edhe kur blejmë një objekt.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.