Energji diellore për t’u instaluar në çati apo në tokë?

Promovimi më i madh i energji dhe diellore, ulja e kostove dhe mundësia e arritjes së pavarësisë energjetike rrisin interesin dhe kuriozitetin e shumë njerëzve për teknologjia diellore, kështu që lindin dyshime për këto sisteme.

Një nga dyshimet më të shpeshta të atyre që duan të instalojnë një sistem të energjisë diellore në shtëpinë e tyre është nëse është më mirë të instalojnë sistemin panele diellore në tavan ose në dysheme. Nuk ka asnjë përgjigje të vetme për këtë pyetje, kjo varet nga secili rast.

Në përgjithësi, ekspertët rekomandojnë instalimin e paneleve diellorë në çati pasi ato kapin më mirë rrjetin rrezatim diellor dhe ato janë më efikase sesa ato që vendosen në dysheme. Por ka shtëpi ku zgjatimi i kulmit nuk është i mjaftueshëm për të gjeneruar energji të mjaftueshme ose orientimi për kapjen e një sasie të madhe të energjisë nuk është i favorshëm, kjo është arsyeja pse ato janë instaluar në dyshemenë afër shtëpisë.

Panelet diellore që janë instaluar në tokë janë sepse nuk kanë hapësirë ​​të mjaftueshme dhe duhet të merret parasysh që vendi ku do të vendosen është i pastër nga pemët ose konstruksionet e tjera sepse hija ndërlikon kapjen e rrezatimit diellor.

Sot ka disa modele të paneleve diellorë për çati, përveç pllaka diellore dhe sisteme të tjerë siç janë pasqyrat diellore që lejojnë që struktura ekzistuese të përdoret për të ulur kostot e instalimit.

La industria fotovoltaike ka zhvilluar mundësi për çdo nevojë, madje edhe me një larmi të gjerë modelesh të sistemet diellore ne mund të zgjedhim jo vetëm ata me performancën dhe efikasitetin më të lartë, por edhe ato që mund të përfshihen estetikisht në shtëpi në një mënyrë harmonike.

Para se të blejmë një sistem, ne duhet të informojmë veten dhe të kërkojmë këshilla teknike në mënyrë që të jetë më e lehtë për ne të zgjedhim sistemin më të përshtatshëm për nevojat tona dhe të përshtatur me buxhetin tonë.

Çdo shtëpi ka karakteristika të veçanta që është e përshtatshme të merren parasysh për të përfituar nga potenciali diellor dhe të jetë në gjendje të prodhojë ELECTRICIDAD siç duhet.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.