Bateri Tesla Powerwall 2

Bateria Tesla powerwall dhe përfitimet e saj
La Tesla Power Wall 2 Isshtë gjenerata e dytë e baterisë së njohur Tesla Powerwall. Tesla Bateritë ka arritur diçka pothuajse të pamundur, bëjnë një hap të madh përpara me këtë model të ri, duke përmirësuar ndjeshëm diçka që tashmë ishte shumë e mirë.

Powerwall integrohet me energjinë diellore për të shfrytëzuar kapaciteti i bollshëm i diellit dhe të zvogëlojmë varësinë tonë nga lëndët djegëse fosile. Energjia diellore mund të ruhet gjatë ditës dhe të përdoret natën për të furnizuar me energji çdo shtëpi.

Tesla Powerwall 2, një zgjidhje gjithëpërfshirëse e energjisë në shtëpi

Bateria e re litium-jon për shtëpi dhe biznese të vogla Tesla Power Wall 2 dyfishon kapacitetin e paraardhësit të tij. Versioni i parë ka një kapacitet ruajtje prej 6,4 KW.

Ai gjithashtu përfshin një të fuqishëm invertori i rrymës për të shndërruar energjinë e ruajtur në DC (Rryma e Drejtpërdrejtë) në energji të dobishme në AC (Rryma alternative), në mënyrë që të mund ta përdorim atë në të gjithë shtëpinë.

Me dy herë kapacitetin e gjeneratës së parë, Tesla Powerwall 2 mund të furnizojë energjinë një shtëpi me madhësi të mesme (2 ose 3 dhoma) për një ditë të tërë. Ne gjithashtu mund të nxjerrim në pah madhësinë e saj kompakte, aftësinë për të grumbulluar disa njësi dhe inverter i integruar, lejon instalimin të bëhet lehtësisht kudo.

Specifikimet e Tesla Powerwall 2

Avantazhet e baterisë Tesla Powerwall 2

Merrni më shumë nga energjia diellore

Edhe në shtëpitë ku tashmë ekziston një sistem gjenerimi fotovoltaik diellor pa bateri, një pjesë e madhe e prodhimit të këtij sistemi humbet kur futet në rrjet ose nuk përfitohet, kur përdorni funksione zero të injektimit.

energjia diellore ndihmon në vetë-konsumim

Me Powerwall 2 ju mund të ruani të gjithë prodhimin e sistemit tuaj diellor dhe të përfitoni sa më shumë nga panelet diellorë, për të qenë në gjendje të përdorni atë energji në çdo momentOse ditë ose natë.

Ju mund të merrni pavarësinë nga rrjeti i energjisë

Përdorimi i një ose dy bateri litiumi Tesla Powerwall 2 dhe duke i kombinuar ato me energji diellore fotovoltaike ju mund të furnizoni shtëpinë tuaj pa u varur nga rrjeti publik i energjisë elektrike, me kursimet vjetore që nënkupton kjo.

pllaka diellore për të nxitur vetë-konsumimin

Mbroni shtëpitë nga ndërprerjet e energjisë në rrjet

Powerwall 2 mbron shtëpinë tuaj nga ndërprerjet e energjisë dhe lejon që ndriçimi dhe të gjitha pajisjet të vazhdojnë të funksionojnë pa problem, derisa të rikthehet shërbimi.

Powerwall 2, bateria më e përballueshme

Për më tepër, bateria Tesla Powerwall 2 ofron çmimin më të mirë për kapacitet në kWh në treg, duke u përshtatur kështu me nevojat ditore të energjisë së shumicës së shtëpive dhe duke ulur kostot fikse të energjisë së energjisë elektrike konvencionale.

Tesla, kompania që po bën revolucion në botë

Powerwall është një sistem plotësisht i automatizuar që instalohet lehtë dhe nuk kërkon mirëmbajtje

Kontrolloni energjinë tuaj nga kudo

Me aplikacionin Tesla mund të kontrolloni lehtësisht Powerwall-in tuaj, panelet diellorë ose Modelin tuaj S ose X, në çdo kohë, kudo.

Aplikacion për të kontrolluar konsumin tuaj të energjisë elektrike dhe nevojat tuaja në kohë reale

Funksionimi i Tesla Powerwall 2

Bateria Tesla Powerwall 2 do të ketë dy versione:

 • Tesla Powerwall 2 AC, me inverter të përfshirë dhe bashkues në anën AC
 • Tesla Powerwall 2 DC, pa inverter dhe i pajtueshëm me invertorët e karikuesve të prodhuesve kryesorë (Solaredge, SMA, Fronius, etj.)

Skema e Tesla Powerwall 2 AC

TESLA POWERWALL 2 operacion tipik AC

Në imazhin e mëparshëm, ju mund të shihni një diagram të funksionimit tipik të a bateri tesla powerwall 2 AC, në kombinim me një sistem gjenerimi fotovoltaik, shoqëruar nga një inverter i lidhjes së rrjetit shtëpiak.

Një njehsor energjie është instaluar në skajin e kokës (Tesla Energy Gateway) të instalimit elektrik të shtëpisë, i cili është përgjegjës për matjen e konsumit të shtëpisë kërkojnë energji nga rrjeti ose jo. Ajo gjithashtu mat energjinë që del në rrjet, në rast se energjia e gjeneruar nga sistemi fotovoltaik është më e madhe se ajo e kërkuar nga shtëpia në atë kohë.

Në këtë mënyrë, Bateri Powerwall 2 ruan energji nëse ka prodhim të tepërt fotovoltaik ose siguron energji në rast se panelet nuk mund të sigurojnë të gjithë fuqinë dhe energjinë e kërkuar nga shtëpia, siç janë ditët me mjegull ose natën.

Kjo mënyrë e punës përpiqet të konsumojë energjinë minimale të nevojshme nga rrjeti, duke prodhuar kursime të mëdha shumicën e kohës.

Diagrami i punës Tesla Powerwall 2 DC

TESLA POWERWALL 2 operacion tipik DC

Modeli Powerwall 2 DC punon në rrymë të drejtpërdrejtë, e lidhur si një bateri klasike plumbi, me një karikues invertor të pajtueshëm ose inverter hibrid (SMA, Fronius, Solaredge, etj.).

Ky konfigurim do të lejojë punën me baterinë Tesla Powerwall në sisteme të izoluara, shoqëruar në anën e rrymës së drejtpërdrejtë, dhe jo vetëm në instalimet e lidhura me rrjetin, kështu që opsioni jashtë rrjetit po ashtu mendohet. Kjo nënkupton nga ana tjetër që ndërfaqja e instalimeve elektrike për Powerwall AC do të jetë e ndryshme nga versioni DC.

Tesla Powerwall 2 në instalime XNUMX-faza

Bateria Tesla Powerwall 2 mund të funksionojë në instalime trefazore kur punoni me invertorë hibridë trefazorë, të tillë si Fronius Symo Hybrid.

Powerwall 2 nuk prodhon një rrymë dalëse trefazore, megjithatë mund të instalohet në një sistem trefazor duke vendosur një bateri Tesla në një nga fazat. Një bateri mund të instalohet gjithashtu në secilën fazë për të siguruar ruajtjen e energjisë në të tre fazat.

Specifikimet e baterisë Tesla Powerwall 2

 • kapacitet: 13,5 kWh
 • Thellësia e shkarkimit: 100%
 • efikasiteti: 90% cikël i plotë
 • potencia: Kulmi 7 kW / 5 kW i vazhdueshëm
 • Aplikacione të përputhshme:
  • Vetëkonsumi me energji diellore
  • Kalimi i tarifës sipas kohës së përdorimit
  • Rezervë
  • Pavarësia nga rrjeti elektrik
 • garanci: 10 vjet
 • Shkallëzueshmëria: Deri në 9 njësi Powerwall mund të lidhen paralelisht për të furnizuar me energji shtëpitë e çdo madhësie.
 • Temperatura e punës: -20 ° C deri 50 ° C
 • përmasat: L x W x D: 1150 mm x 755 mm x 155 mm
 • pesha: 120 kg
 • instalim: Montimi në dysheme ose në mur. Mbulesa e saj e qëndrueshme e mbron atë nga uji ose pluhuri dhe lejon që ajo të instalohet brenda dhe jashtë (IP67).
 • certifikimit: Çertifikimet e UL dhe IEC. Ajo përputhet me rregulloret e rrjetit elektrik.
 • Siguri: e mbrojtur nga çdo rrezik në prekje. Pa kabllo ose shfryrje të lira.
 • Ftohje e lëngët: Sistemi i rregullimit të lëngshëm termik rregullon temperaturën e brendshme të Powerwall për të maksimizuar performancën e baterisë në të gjitha kushtet e mjedisit.

Skema e funksionimit të murit elektrik të teslës

Bateria Tesla Spanjë

La bateri tesla Powerwall 2 do të jetë i disponueshëm në Spanjë në vitin 2017, megjithëse data e lëshimit nuk dihet. Instalimi duhet të kryhet ekskluzivisht nga instalues ​​të çertifikuar nga Tesla, për të siguruar funksionim të përsosur dhe a 10 vjet garanci kundër mosfunksionimit, në këtë rast, bateria do të zëvendësohet plotësisht falas.

Bateria powerwall e tesla është e garantuar për 10 vjet

Çmimi i baterisë Tesla

El Çmimi i baterisë Tesla Powerwall 2 është çmimi më i volitshëm për kapacitet të kWh në treg sot, nëse e krahasojmë me çmimin e konkurrentëve të tij të drejtpërdrejtë, të tilla si LG Chem RESU ose Axitec AXIStorage (megjithëse këto ofrojnë avantazhin e të qenit në gjendje të përdoren në izolim sisteme fotovoltaike së bashku me një karikues të mirë invertor, të tillë si SMA Sunny Island ose Victron Multiplus ose Quattro). Çmimi i tij do të jetë rreth  do të jetë rreth 6300 €, plus 580 € për instalim.

Instalimi i baterisë tesla powerwall 2

Kostoja e versionit të parë është pak më e lirë, rreth 4.500 euro. Mos të harrojmë se është krijuar për të plotësuar një sistem diellor fotovoltaik në mënyrë që, ndërsa panelet diellorë po prodhojnë, shtëpia konsumon direkt prej tyre ose nëse nuk ka konsum, kjo energji ngarkon baterinë Tesla.

Kur jo vetëm që pllakat nuk punojnë, shtëpia përdor energjinë e ruajtur në bateri dhe nëse ka nevojë për më shumë, mund të lidhet me rrjetin e përgjithshëm elektrik dhe të konsumojë. Me instalimin fotovoltaik, kostoja e projektit gardian shkojnë deri në 8.000 ose 9.000 euro. Kjo kosto do të amortizohej në mes të shtatë dhe dhjetë viteve

Çati diellore

Por bast i Tesla nuk është vetëm në bateri, por në prodhimin e pllaka që mbushin këto bateri me energji. Zgjidhja e shkëlqyer e Elon Musk ishte krijimi panele diellorë të adaptueshëm për të gjitha kulmet e shtëpive familjare, me një pamje diskrete dhe me një çmim më të ulët se pllakat konvencionale

çatia diellore tesla, revolucioni tjetër i madh

Sa i përket kulmeve diellore, ato janë bërë nga pllaka qelqi me qeliza diellore të integruara, kështu që ato duken aq estetike ("ose më mirë" të premtuar nga Elon Musk në prezantimin e tij) sesa çatitë konvencionale. Pllakat secila kanë një shtypje unike, e cila u jep atyre një pamje gati artizanale dhe kështu asnjë dy çati nuk do të jetë saktësisht i njëjtë.

Për më tepër, Tesla do të lëshojë disa dizajne të ndryshme që të përputhen me çdo dizajn shtëpie. Ky është një bashkëpunim midis SolarCity dhe Tesla. Sipas Elon Musk, "Ne krijuam Tesla si një kompani e makinave elektrike, por në të vërtetë ka të bëjë me përshpejtimin e tranzicionit në burimet e ripërtëritshme të energjisë".

Në dispozicion së shpejti

Përmes faqes në internet të kompanisë, të gjithë ata që dëshirojnë ta bëjnë këtë mund të kapin këtë çati diellore. Ndër vendet e ndryshme që Tesla ka zgjedhur për të vendosur çatinë diellore në shitje përfshin Spanjën, ku do të duhet të bëhet një depozitë prej 930 euro për të rezervuar këtë produkt që nuk do të mbërrijë deri në vitin 2018.

Kur bëhet fjalë për modelet, Tesla ka lëshuar vetëm dy nga katër versionet e saj të pllakave diellore të kulmit: pllaka qelqi të zeza dhe pllaka qelqi me teksturë. Ndërkohë, toscana, një version i ngjashëm me pllakën konvencionale dhe pllaka, do të mbërrijë për 2018.

Tre shtyllat e energjisë ndryshojnë

Musk gjithashtu ka shpjeguar se ka tre pjesë në shndërrimin në energji diellore: gjenerimi (në formën e paneleve diellorë), depozitat (bateritë) dhe transporti (makinat elektrike). Synimi i tij është të mbulojë të tre hapat me kompaninë e tij Tesla.

Elon Musk themeluesi i Tesla dhe SolarCity

Prandaj ideja e bashkimit të paneleve dhe baterive. Deri tani, kushdo që dëshironte të vinte bast në energjinë diellore dhe të bënte pa rrjetin e energjisë elektrike sa më shumë që të ishte e mundur për të blerë panelet nga një kompani e dytë, dhe bateritë nga Tesla. Tani e tutje, hapat do të ato thjeshtohen shumë, sepse panelet dhe bateritë do të bashkohen. Nëse kësaj i shtojmë makina elektrike Tesla dhe një karikues të ri, kemi një perfekt 3 në 1. Më poshtë mund të shohim modele të ndryshme makinash që ka kompania, në mënyrë që të kryejmë 3 në 1 të diskutuara më lart.

Tesla Model S

El Tesla Model S Isshtë një sallon luksoz me pesë dyer. Tregtuar që nga viti 2012, ai ka vlerësimin më të lartë për sa i përket sigurisë dhe është një sukses në drejtim të shitjeve brenda dhe jashtë Shteteve të Bashkuara. E pajisur me një paketë baterie 60, 75, 90 ose 100 kWh, ajo tejkalon Tesla Roadster në autonomi, duke qenë në gjendje të kalojë më shumë se 400 kilometra midis ngarkesave. Motori funksionon në boshtin e pasmë dhe bateritë janë të shtrirë në tokë. Rezultati? Një qendër e ulët graviteti në mënyrë që salloni të kalojë të njëjtën distancë nga rruga si një makinë sportive. Tesla Model S Availableshtë në dispozicion në dy konfigurime tërheqëse: motor i pasëm dhe me dy motorë me të gjitha rrotat. Ky konfigurim i fundit pajis një motor në të dy boshtet, i monitoruar dhe kontrolluar dixhitalisht, i cili lejon tërheqje optimale në çdo situatë. Tesla Model S maksimizon kapacitetin e baterisë me një dizajn aerodinamik të linjave rrjedhëse duke lejuar më pak rezistencë në rrjedhën e ajrit. Brenda, ekrani me prekje 17 inç është i mrekullueshëm, i drejtuar nga shoferi dhe përfshin mënyra ditore dhe nate për dukshmëri pa shpërqendrim. Çdo sipërfaqe, tapiceri dhe qepje ekuilibron një ndjesi optimale prekëse dhe vizuale, si dhe respekt për mjedisin.

Tesla Model S, makinë spektakolare

Tesla Model X

Tesla zgjeroi gamën e saj të modeleve elektrike me Modeli Tesla X. Një nga elementët më kuriozë të makinës dhe shenja e saj e ardhshme: dyert e pasme spektakolare të cilat në Tesla i kanë quajtur 'dyert e krahut të skifterit'. Brenda ju gjeni më shumë hapësirë ​​dhe deri në tre rreshta vendesh për shtatë pasagjerë. Ka një bateri 90 kWh dhe një listë të gjatë të pajisjeve që përfshijnë parkim autonom, sedilje lëkure të nxehta, drita ditore, frenim automatik emergjence, ulje të rreshtit të tretë të sediljeve, akses pa çelës dhe derë të pasme automatike. Një tjetër nga elementët më kuriozë të Tesla Model X është butoni i mbrojtjes kimike ose biologjike. Elon Musk ka qenë krenar që ka pohuar se Tesla Model X është makina e parë në botë të përgatitur për sulm kimik ose biologjik, falë filtrit të tij gjigant të ajrit, deri në dhjetë herë më i madh se ai i çdo automjeti tjetër modern. Kjo siguron që në kushte normale, brendësia e Tesla Model X të ketë një cilësi të ajrit në nivelin e çdo dhome spitali. Në mënyrën 'sulm biologjik', ky filtër është i aftë të filtrojë bakteret 300 herë më mirë sesa një konvencionale, 500 herë alergjenë më të mirë, 700 herë ndotje të mjedisit dhe deri në 800 herë më efektive në filtrimin e viruseve.

Tesla Model X, makinë spektakolare me shumë përparësi.

Modeli 3

Pas një pritje të gjatë, Tesla Motors prezanton Modeli Tesla 3, i cili do të bëhet anëtari i tretë i gamës aktuale të Tesla. I pozicionuar si modeli më ekonomik (Modeli 3 do të fillojë me 35.000 dollarë në Shtetet e Bashkuara), ai ofron një distancë prej afërsisht 350 kilometra, përveç që është në gjendje të kryejë 0 deri në 100 km / orë në më pak se gjashtë sekonda. Ky model kompleton 'Master Planin' e Elon Musk dhe Tesla, i cili filloi me Tesla Roadster, përparoi me Model S dhe u rrit duke përfshirë Modelin X. Tesla Model 3 është një sedan kompakt (ka dimensione 4,7 metra të gjata ) me pesë vende, 100% elektrike, e cila synon të rivalizojë me sedanët premium tradicionalë si BMW Seria 3 ose Audi A4. Ashtu si pjesa tjetër e modeleve në gamën Tesla, ajo do të jetë një makinë teknologjikisht shumë e përparuar, pasi do të vijë standarde me pajisje me funksionalitet drejtues autonom dhe aftësi për tu karikuar shpejt.

Tesla Model 3, një model shumë më i lirë se ato të mëparshmit

Bateria Tesla dhe Dekreti Mbretëror i Vetëkonsumit

Për fat të keq, Spanja vuan një nga legjislacionet më të këqija për Vetë-konsumimin në botë. Të mirënjohurit "taksa e diellit"Ngritja e këtij lloji objektesh po pengon, ndërsa në pjesën tjetër të botës rritja e saj është e pandalshme.

Dekreti Mbretëror 900/2015

El Dekreti Mbretëror 900/2015 i dha fund "paligjshmërisë" së mjediseve të vetëkonsumit, duke përcaktuar kushtet teknike dhe administrative për të qenë në gjendje t'i legalizojmë ato në një mënyrë më specifike.

Sidoqoftë, pikërisht disa nga këto kushte tekniko-administrative, të tilla si detyrimi për instalimin e njehsorit të dytë dhe procedura që duhet të kryhet me kompaninë e shpërndarjes e bën procesin e legalizimit të shtrenjtë, jashtëzakonisht të vështirë dhe të ngadaltë, duke parandaluar dhe dekurajuar objektet e vetë-konsumit.

Qeveria e PP ka dëmtuar shumë botën e vetë-konsumit

Nëse të gjithë kësaj i shtojmë taksën për diellin, e cila është një pagesë për energjinë e prodhuar, vetëm nga e cila instalimet në shtëpi ose ambiente me furnizime elektrike të kontraktuara me më pak se 10kW njëfazore lëshohen përkohësisht, inkurajimi është total.

Përveç kësaj, instalimet që përdorin akumulimin në bateri, të tilla si bateri Tesla Powerwall 2, dekreti gjithashtu i ngarkon ata me një kosto fikse që varet nga fuqia, ky koncept nuk është shumë i shtrenjtë, por ngarkon dhe dekurajon edhe më shumë pajisjet elektrike të vetë-prodhimit.

rajoy dhe esteban

Në çdo rast, lajmi i mirë është se Një Propozim për një Ligj për Promovimin e Vetëkonsumimit është aktualisht duke u shqyrtuar në Kongresin e DeputetëveNe ende nuk e dimë nëse do të përparojë, pasi Qeveria vuri veton e propozimit. Ciudadanos, njëkohësisht promovues i propozimit dhe mbështetjes së Qeverisë në veto, po konsideron sot nëse do të mbajë veton apo do ta heqë atë, në varësi të negociatave që po kryhen me Ministrinë e Industrisë.

albert rivera ndihmoi PP të kthehej në qeverisje

Nëse propozimi shkon përpara, ato ndoshta do të eleminojnë pengesat më të mëdha për zhvillimin e vetë-konsumit në vendin tonë, nga dekreti RD900 / 2015: nevoja për banaku i dytë, procedura me distributorin dhe tarifat fikse dhe të ndryshueshme, taksa e njohur për diellin.


Përmbajtja e artikullit i përmbahet parimeve tona të etika editoriale. Për të raportuar një gabim klikoni këtu.

3 komente, lini tuajën

Lini komentin tuaj

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar me *

*

*

 1. Përgjegjës për të dhënat: Miguel Ángel Gatón
 2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
 3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
 4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
 5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
 6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.

 1.   Yolanda Guzman dijo

  Përshëndetje: Unë dua të blej një bateri Tesla 2 për një Inverter 12KW. Nuk e kuptoj nëse mjafton një apo nëse do të duhej të kombinoja dy.

  Ku mund ta blej?
  Cila është transporti për Porto Riko?

 2.   Bayguel Baldiviezo dijo

  Jashtëzakonisht interesante .. !!

 3.   Antonio Zavala dijo

  K ONERKOHEN NJ ONE OSE DISA Bateri për një ngarkesë të kërkuar 12 KW, KENI PANELE Diellore, ÇFAR IS INTSHT MENDUAR ISSHT TEM LEHT LIDHJEN E CFE DHE PUNN ME PANELET DHE Bateritë për të siguruar energjinë elektrike