Kissan eläimet

Kissan eläimet

Hyvä näkö ja kehittynyt kuulo kissan eläimet He ovat eräänlainen ketterä taistelija, mutta mikä tärkeintä, hyvin ovela. Tällä hetkellä on noin 40 monimuotoisuuslajia, suurten eläinten ja muiden kotieläiminä pidettyjen eläinten välillä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että ne ovat syntyneet oligoseenijaksolla, kehittyneet paleoseeni- ja eoseenikausien nisäkkäiden myasidi-perheestä, olleet olemassa noin 32 miljoonaa vuotta. Näillä eläimillä on erittäin mielenkiintoisia ominaisuuksia tutkittavaksi.

Siksi aiomme omistaa tämän artikkelin kertomaan sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää kissan eläimistä, niiden ominaisuuksista ja elämäntavasta.

Kissaneläinten tyypit

kissaeläimet taistelevat

Monet kissan yksilöt muuttivat Eurooppaan ja Aasiaan. Mioseenin lopussa oli jo suuri määrä kissan yksilöitä, mukaan lukien niin sanotut miekkahampaat. Pienimmät voisivat ensin siirtyä Afrikan ja Amerikan läpi.

Kaikkien kissaneläinten yhteinen piirre on heidän saalistava vaisto. Kissaneläimille on melkein mahdotonta houkutella kuolleita saaliita. He haluavat jahtaa ruokaa, kunnes he onnistuvat tarttumaan kaulaansa ja tappamaan heidät tarkasti.

Erilaiset kissaeläimet eroavat lemmikkeistä ja suurilla maa-alueilla asuvista eläimistä, kuten leijonat ja tiikerit. He tulevat eri roduista ja niillä on omat ominaisuutensa. Katsotaanpa, mitkä ovat kissan tärkeimmät elementtiryhmät:

  • felis: sisältää ilveksen, villikissan, kotikissan, lihansyöjän, servaalin ja villikissan yleensä. Sen koko voi vaihdella pienestä keskikokoiseen.
  • puuleopardit: Tämän ryhmän kiistaton johtaja on samea pantteri, joka liittyy kissoihin, vaikka se onkin suurempi.
  • Acinoyx: Kaikki gepardilajit on ryhmitelty tähän riviin.
  • PhanteraJaguarit, leijonat, tiikerit ja leopardit kuuluvat tähän luokkaan.
  • Puma: Ainoastaan ​​pumas ja niin sanotut "punaiset kissat" kuuluvat tähän luokkaan.

Panthera-suvun jäsenet ovat maailman suurimmat kissat. Heidän vahvan ruumiinsa, terävät hampaat ja voimakkaat kynnet antavat heille mahdollisuuden ruokkia suuria eläimiä, kuten peuroja, villisikoja ja jopa krokotiileja. Jälkimmäinen on erittäin kuuluisa taistelustaan ​​maailman suurimman kissan tiikerin kanssa. Se on maailman suurin kissanpaino, paino enintään 300 kg.

Lähes kaikki suuret kissat elävät Afrikassa ja Etelä-Aasiassa, he asuvat savannissa tai viidakossa. Ainoa poikkeus on jaguar. Keski-Aasian syrjäisillä vuoristoalueilla asuvaa lumileopardia lukuun ottamatta kaikki eläimet tunnetaan hyvin. Tämä johtuu sen erityisestä valkoisesta väristä, jonka avulla se voi peittää itsesi lumessa.

Tärkeimmät ominaisuudet

leijonat

Kissaneläinten pää on pyöreä ja niiden lyhyt kuono päättyy vahvaan leukaan. Niiden etuhammas ja molaari ovat yleensä pieniä syystä: Heidän voimakkaat koiransa tarvitsevat tilaa, koska ne ovat yleisimmin käytettyjä kulmahampaita pidätyksen täydentämiseksi. Felinesillä on kyky vetää jalkansa halunsa mukaan, mikä estää heitä kulumasta matkan aikana. Kaikki eivät kuitenkaan voi tehdä sitä. Ainoa kissaeläin, jolla ei ole tätä ominaisuutta, on gepardi, joka käyttää jalkojaan kiipeämään puita ja lepäämään.

Hiustyyppi riippuu lajista ja sen elinympäristöstä. Tiikeri elää tyypillisesti suurissa, kuivissa, umpeen kasvaneissa nurmikoissa, joten sen tutun oranssin värin ansiosta on helppo piiloutua ja vahingossa kiinni saamaton saalis. Toisaalta, jaguarit ovat ihanteellisia yönmetsästäjiä, koska niiden mustaa väriä voidaan käyttää naamiointina.

Kissaeläinten paino ja koko voivat vaihdella suuresti. Jotkut voivat olla enintään kolme ja puoli metriä pitkiä tai painaa jopa 280 kiloa. Pienimmät ovat kotikissoja.

Terävien aistiensa ansiosta he ovat erinomaisia ​​metsästäjiä. Vuosien mittaan heidän visuaalinen ja auditiivinen kehittymisensä on auttanut heitä havaitsemaan vaikean saaliin. Nopeutesi on myös tärkeä. Kiitos hänelle, He voivat myös saada ruokaa nopeasti terävien kynsien ja vahvojen leukojen ohella. Outo tosiasia on, että vain leijonat metsästävät ryhmissä, koska silloin he voivat väijyttää saaliinsa kiinni.

Kissaneläinten lisääntyminen ja elinympäristö

tiikeri

Miehet ja naiset eivät pysy yhdessä pitkään. Parittelu riittää. Kuten muutkin eläimet, uros kissat ovat isompia kuin naaraat, ja molemmissa tapauksissa niiden sukupuolinen kypsyys saavutetaan noin viidessä vuodessa. Erityisesti, Lionit ovat hyvin aktiivisia seksuaalielämässä, joten he parittelevat naisten kanssa useita kertoja päivässä tänä aikana.

Nämä eläimet ovat levinneet ympäri maailmaa, vaikka ne esiintyvät todennäköisemmin paikoissa, joissa on runsaasti kasvillisuutta ja helppo saada ruokaa. He voivat myös elää hyvin autiomaassa. Ainoat paikat ilman luonnollista elinympäristöä kissoille ovat Madagaskar, Australia ja Etelämanner.

Nämä eläimet ovat tyypillisiä eläimiä joillakin alueilla, kun taas toisissa tiloissa ne tuodaan valvottuun ympäristöön, jota kutsutaan suoja-alueeksi. Mustat pantterit elävät todennäköisemmin Keski-Amerikan alueilla, kun taas leijonat elävät pääasiassa Afrikassa.

Ne ovat hyvin alueellisia eläimiä, jopa saman lajin yksilöitä. Itse asiassa he eivät yleensä asu tiheässä väestössä, lukuun ottamatta leijonia, jotka mieluummin ryhmä, jossa on enintään 30 jäsentä.

Nämä kissan eläimet ovat yksi eläimistä, jotka ihmiset tappavat eniten metsästyksessä. Nämä hyökkäävät ihmistä pitämään häntä saalista, mutta siirtämään hänet pois heidän avaruudestaan. Pantterit, ilveset ja jaguarit ovat tällä hetkellä vaarassa sukupuuttoon ihmisten massiivisen metsästyksen vuoksi.

Kotikissat

On vain yksi kotikissa, kuuluisa kotikissa (Felis silvestris catus), monenlaisten villikissojen edessä, jotka asuvat eri puolilla maapalloa. Kotikissat ovat yksi tunnetuimmista esimerkkeistä eläimistä ihmisten kodittama koko historian ajan, joko heidän yrityksensä tai jonkinlainen apu ja / tai hyöty. Kotikissojen osalta niitä pidetään seurakoirina, joskus pidetään mytologisina hahmoina, ja niillä on tärkeitä viitteitä esimerkiksi Aasiassa, Egyptissä ja Kreikassa.

He seuraavat lihansyöjiä, lukuun ottamatta satunnaista kaikkiruokaista ruokavaliota, he ovat suuria pienten eläinten metsästäjiä, joilla on suuri ketteryys ja kyky nähdä pimeässä.


Artikkelin sisältö noudattaa periaatteita toimituksellinen etiikka. Ilmoita virheestä napsauttamalla täällä.

Ole ensimmäinen kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

*

  1. Vastuussa tiedoista: Miguel Ángel Gatón
  2. Tietojen tarkoitus: Roskapostin hallinta, kommenttien hallinta.
  3. Laillistaminen: Suostumuksesi
  4. Tietojen välittäminen: Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille muutoin kuin lain nojalla.
  5. Tietojen varastointi: Occentus Networks (EU) isännöi tietokantaa
  6. Oikeudet: Voit milloin tahansa rajoittaa, palauttaa ja poistaa tietojasi.