Urang bakal gaduh lélang anu tiasa diénggalan

Babandingan énergi anu tiasa dibenerkeun

Menteri Energi, Pariwisata sareng Agenda Digital, Álvaro Nadal, parantos nunjukkeun yén pelélangan énergi terbarukan salajengna pikeun 3.000 megawatt (MW) 'hejo' bakal ngijinkeun sacara praktis ngahontal udagan 20% anu ditetepkeun ku perjanjian Éropa pikeun 2020.

Dina konperénsi pers saatos Déwan Menteri, Nadal nunjukkeun yén ku lélang énggal, anu parantos diidinan ku Pamaréntah, kalayan disahkeun ku Surat Keputusan Diraja pikeun konvokasi na, sareng langkah-langkah "tambahan" anu diadopsi, Spanyol bakal ngahontal 19,5% pembaruan, ti ayeuna 17,3%, "Pisan caket caket caket kana target 2020."

Ku cara kieu, anjeunna ngémutan kaayaan Spanyol dina jalur ieu nuju target pembaruan "jalur kepatuhan nyaman" 2020, dibandingkeun sareng nagara-nagara Éropa sanés anu kedah dilakukeun "Usaha ageung" pikeun minuhan aranjeunna. Salaku tambahan, nagara nyatujuan rencana bantosan 500 euro kanggo pameseran mobil kalayan énergi alternatip.

Dina konperénsi pers saatos déwan éta, Menteri Énergi, Álvaro Nadal, ngajelaskeun yén kriteria pangajén bakal sami sareng anu sateuacanna, mimiti diskon maksimum ditawarkeun sareng, upami aya hubungan, jumlah jam operasi paling luhur, kriteria anu diaku na nyababkeun pamasangan énergi angin, anu operasi siang wengi, bakal dipasihkeun dina harga anu sami kaseueuran megawatt anu dilélang, anu ogé 3.000.

Faktor ieu nampi kritik ti asosiasi asosiasi photovoltaic, UNEF sareng Anpier, anu ningali dina aplikasi na perlakuan anu pikaresepeun pikeun kakuatan angin sareng anu nyorot kapasitas surya pikeun bersaing dina istilah anu sami.

tanaga surya

Nanging, Menteri Énergi nganggap fotovoltaik dina kasempetan ieu "langkung seueur kapasitas lebetna", kumargi sanaos langkung parah dina sababaraha jam, bakal ngagaduhan pasokan anu langkung ageung, kumargi 99,3% tina total tina lélang sateuacanna angkat ka kakuatan angin.

Politikus éta nyatakeun yén hasil tina lélang sateuacanna, anu diayakeun dina bulan Méi, "luar biasa saé", kalayan paménta ampir 10.000 MW, anu ampir 8.000 MW Aranjeunna dina harga minimum.

Ku cara kieu, pamaréntah mutuskeun ngayakeun lélang énergi "héjo" énggal, kusabab seueur paménta, saur Nadal. Numutkeun ka menteri "Anu diperbaharui parantos umur légal sareng sanggup bersaing nyanghareupan sesa énergi."

turbin angin

Dina hubungan ieu, Nadal nganggap yén aya kapasitas suplai "ageung pisan" tina lélang sateuacanna, boh angin boh fotovoltaik, anu ngamungkinkeun "gabungan duanana nalika penghargaan anyar ieu direngsekeun".

Lélang sateuacanna

Tanggal 17 Méi, Pamaréntah parantos masihan 3.000 MW kakuatan 'héjo', diantarana 2.979 MW, 99,3% tina total angkat ka kakuatan angin, sabab éta téknologi anu langkung énergi dihasilkeun per unit kakuatan dipasang; 1 MW kana fotovoltaik, 0,03%; sareng 20 MW pikeun téknologi sanés, 0,66%.

dikadalikeun sareng logging berkelanjutan salaku padika ngagunakeun sumber daya

Grup Forestalia (anu meunang juara), Gas Pengetahuan Alam Fenosa, cabangna 'terbarukan' Endesa (Enel Green Power), sareng Gamesa mangrupikeun juara badag tina lélang sakumaha langkung ti 2.600 MW dilélér.

Ladang angin Huelva

Forestalia sakali deui sasapu, dina cara anu sami sareng dina lelang taun kamari, ku meunang bungkusan pangbadagna dina lélang, kalayan 1.200 megawatt (MW), 40% tina total.

Pikeun bagian na, Gas Pengetahuan Alam Fenosa dileler 667 MW, sedengkeun Enel Green Power Spanyol dileler 540 MW na Siemens Gamesa kalayan 206 MW.

Kincir angin di Cina

Grup anu langkung alit, sapertos Norvento, anu meunang 128 MW, sareng grup Aragonese Brial, anu kaala 237 MW, sacara praktis ngarengsekeun total 3.000 MW anu terbarukan diluncurkeun.

Antosan di Garoña

Di sisi anu sanésna, éta parantos negeskeun yén Pamaréntah teu acan nyandak kaputusan naon-naon ngeunaan panutupan atanapi pembaharuan lisénsi pembangkit listrik tenaga nuklir Santa María de Garoña (Burgos) sareng éta moal ngalakukeun éta. dugi ka kuring terang pendapatna sareng tuduhan "sadayana" anu resep kana masalah éta. Sanaos, menteri parantos nambihkeun yén Pamaréntah "masih" henteu ngamimitian rapat, sahingga pihak anu minat tiasa ngabantah sareng nampilkeun koméntarna ngeunaan hal éta.

pembangkit listrik tenaga nuklir

Pamaréntah ogé nyatujuan dua katetepan karajaan sanésna, salah sahiji bantosan pikeun kotamadya kalayan kirang ti 20.000 jiwa pikeun proyék-proyék efisiensi énergi; salian ti éta, Plan Movea pikeun bantosan pikeun mésér mobil anu dikuatkeun ku énergi alternatip, dikurniakeun ku 336 juta euro sareng 14,26 juta.

Mobil listrik


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.