Aerothermal underfloor pemanasan

pemanasan renewable

Pemanasan underfloor mangrupikeun salah sahiji sistem pemanasan anu paling nyaman, salian ti éta, digabungkeun sareng énergi aerothermal, éta nyayogikeun efisiensi énergi anu luhur sareng ngahontal tabungan énergi anu signifikan. Kombinasi sistem ieu ngagabungkeun kaunggulan duanana sistem, efisiensi alus tina pompa panas pneumatic sarta sebaran panas pikaresepeun tina pemanasan underfloor. The pemanasan underfloor aerothermal jadi beuki gaining taneuh di wewengkon ieu di imah.

Ku sabab kitu, urang bade ngahaturanan artikel ieu ngabejaan Anjeun naon ciri na naon diwangun ku lantai radian aerothermal.

Naon aerotermy

underfloor pemanasan aerothermal

Énergi termal hawa jalan ngaliwatan pompa panas, nu mangrupakeun téhnologi nu extracts énergi hadir dina hawa. Énergi ieu tiasa diékstrak ti luar pikeun mindahkeun ka jero bumi (pemanasan) atanapi diékstrak ti jero pikeun ngaluarkeunana ka luar (cooling). Naon deui, Upami urang gaduh tank atanapi boiler hibrida, éta ogé dianggo pikeun ngahasilkeun cai panas domestik.

The versatility of pompa panas pneumatic ngamungkinkeun sambungan maranéhna pikeun generator panas (boiler, kolektor surya) jeung emitters panas (radiators, coils kipas, underfloor pemanasan). Éta tiasa dianggo dina modeu pemanasan pikeun mindahkeun panas anu ditampi ka sirkuit cai sareng ngadistribusikaeun ka sakumna bumi. Éta ogé gaduh pilihan cooling dimana cai tiis ditransferkeun ka sirkuit cai.

A pompa panas jalan ku extracting énergi tempat nu tangtu pikeun masihan ka nu sejen. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun peryogi hiji unit outdoor sarta sababaraha unit indoor. Énergi anu dikandung dina hawa ku cara alami tiasa dianggo dina cara anu teu aya habisna sabab dibere dina bentuk suhu. Lamun urang nimba panas tina hawa, panonpoé bakal panas deui nepi, jadi urang bisa disebutkeun yen eta mangrupakeun sumber inexhaustible.

Énergi anu dikandung dina hawa sacara alami, dina wujud suhu, sayogi dina cara anu teu béak-béak, sabab sanggup regenerasi ku cara alami (panas ku tanaga panonpoé), ku kituna énergi aerothermal tiasa naék. dianggap salaku énergi renewable. Ngagunakeun énergi ieu bisa ngahasilkeun panas sarta cai panas dina cara kirang polusi, ngahontal hemat énergi dugi ka 75%.

Naon mangrupa pemanasan underfloor aerothermal

kaunggulan aerothermal underfloor heating

Pemanasan underfloor nyaéta sistem anu diwangun ku puteran pipa anu dipasang di handapeun jalan. Nalika cai tina pompa panas disebarkeun ngaliwatan sirkuit, panas ditransferkeun atawa sasari ti sakabéh imah pikeun minuhan paménta panas sapanjang taun.

Tingkat efisiensi énergi anu paling luhur tiasa dipendakan nalika ukuran alat anu beroperasi dina suhu anu handap. Suhu cai anu dianggo tina pemanasan underfloor nyaéta antara 30 sareng 50 derajat, digabungkeun sareng pompa panas hawa panas, konsumsi pisan rendah sareng pangaruh kanyamanan termal anu saé.

Kumaha gawéna

pemanasan lanté

Biasana dianggo pikeun AC atanapi AC. Pikeun ieu kami nganggo pompa panas. Ieu jawab pemanasan atawa cooling hawa di enggon. Gawéna berkat pompa panas tina tipe sistem hawa-cai anu naon eta nimba panas nu aya ti hawa luar (hawa ieu ngandung énergi) jeung mindahkeun ka cai. Cai ieu nyayogikeun sistem pemanasan sareng panas pikeun kaayaan enggon. Cai panas ogé dianggo pikeun tujuan sanitasi.

Pompa panas biasana gaduh kinerja anu cukup luhur sareng efisiensi ngadeukeutan 75%. Malah dina usum tiis bisa dipaké dina hawa pisan low kalawan saeutik leungitna efisiensi. Kumaha anjeun tiasa kéngingkeun kahaneutan tina hawa tiis dina usum tiis? Ieu mangrupikeun patarosan anu sering naroskeun ka diri nalika ngadangu ngeunaan aerothermy. Nanging, ieu kajantenan berkat pompa panas. Cukup aneh, hawa, sanajan dina suhu pisan low, ngandung énergi dina bentuk panas. Énergi ieu kaserep ku refrigerant anu medar di jero pompa panas, antara unit luar sareng jero ruangan.

Kaunggulan tina lanté aerothermal

  • Kanyamanan hébat: Kombinasi pemanasan hawa sareng pemanasan underfloor ngajadikeun bumi nyaman pisan. Panas disebarkeun merata ka sakuliah bumi sareng henteu kentel dina hiji tempat sapertos radiator panas anu sanés. Hal ieu ngajadikeun eta fasilitas pisan merenah pikeun ngarasakeun kabagjaan di imah.
  • Efisiensi énergi: Pemanasan underfloor disambungkeun ka generator a (sapertos pompa panas pneumatic) jeung dirancang pikeun beroperasi dina suhu pemanasan low achieves hiji tingkat alus teuing efisiensi énergi. Salaku conto, suhu suplai cai dina usum tiris antara 35-45 derajat, anu cukup pikeun memanaskeun bumi urang, tapi konsumsi sakedik.
  • Pilihan pemanasan underfloor aerothermal: Dina rasa ieu, kaunggulan atra saprak ngabogaan sistem AC lengkep, dina alat anu sarua bisa nyadiakeun cai panas dina usum tiis jeung cai tiis dina waktu usum panas, tanpa kudu masang sagala parabot tambahan. Sanajan kawas sakabeh sistem eta boga drawbacks na, eta disarankeun pikeun masang eta di wewengkon kalawan kalembaban low pikeun nyegah kondensasi.
  • Pangurangan émisi: Efisiensi luhur kahontal ku kombinasi pemanasan underfloor jeung panas tina hawa ngajadikeun eta sumber énergi renewable. Pangurangan pamakean listrik atanapi konsumsi bahan bakar fosil (upami dibandingkeun sareng boiler) panginten ngirangan émisi éfék rumah kaca. Émisi langsung atanapi henteu langsung tina alat keur ngagolakkeun kusabab ngahasilkeun listrik ngaliwatan siklus termal atanapi durukan.
  • Investasi Amortizable: Sanaos investasi awal dina pamasangan pemanasan underfloor sareng pemanasan aerothermal, éta mayar nyalira dina waktos anu lumayan kusabab tabungan énergi anu dihontal sapanjang pamasangan.

Parabot aerothermal nyerep énergi anu aya dina hawa luar. Jeung énergi anu terus renewed. Pikeun masihan anjeun ide, Pompa panas aerothermal ngagunakeun 75% énérgi anu tiasa dianyari sareng 25% énergi listrik.

Kuring miharep éta kalayan informasi ieu anjeun bisa leuwih jéntré ngeunaan lanté aerothermal radiant sarta ciri na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)