Pembangkit listrik tanaga surya anu mimiti ngambang di Walanda

tanaga surya Walanda

Walanda nembé dipasihkeun ku konsorsium 6 perusahaan anu bakal ngagaduhan dukungan kauangan Pamaréntah, pembangkit listrik tenaga surya anu mimiti ngambang, anu parantos dipasang di Laut Kalér.

Lokasina sakitar 15 km ti Scheveningen, kabupatén basisir Den Haag, Sagara Énergi, perusahaan dimana ideu na muncul, sareng Universitas Utrecht.

Anu terakhir nalungtik jenis produksi listrik ieu sareng numutkeun itunganana, tutuwuhan anu ngambang tanaga surya tiasa ngahasilkeun nepi ka 15% deui tibatan anu diala tina pepelakan di darat kalayan dipasangna panél anu sami.

Nanging, platform anu ngambang sapertos kitu kedah peryogi sakitar 3 taun damel janten siap.

Allard Van Hoeken, CEO Sagara Énergi (sareng kapilih janten Insinyur Taun di Belanda di 2015) parantos nunjukkeun yén:

"Anjeun kedah nalungtik alternatif énergi nalika lahan langka.

Tapi ogé terang yén laut sanés sapertos cai tina waduk, dimana parantos aya fasilitas sapertos kieu ”.

Conto jenis ieu tiasa dipendakan di Cina, dimana pembagian tina Tilu Gorges Corporation (khusus pikeun proyék-proyék hidroelektrik), parantos ngawangun hiji di wétaneun nagara, khususna di propinsi Anhui, aranjeunna parantos nempatkeun platform na di danau buatan anu didamel dina tambang batubara anu banjir.

Numutkeun ka Van Hoeken:

"Dina cai terbuka, Nanging, éta henteu acan diusahakeun sateuacanna kusabab pangaruh angin sareng ombak. Tapi ku pangetahuan mitra kami sareng pangalaman Walanda di platform lepas pantai, kami bakal suksés.

Panel fotovoltaik anu dianggo bakal sapertos anu di darat, sareng résistansi na kana cai uyah sareng cuaca anu goréng bakal diuji "

Kapentingan pembangkit listrik tenaga surya ngambang

Dina waktos anu sasarengan, sareng upami sadayana pikaresepeun pikeun anjeun, para ahli konsorsium nyatakeun yén jenis pembangkit tanaga surya ieu tiasa manpaat tina cai laut anu didamel diantara peternakan angin anu ayeuna aya sareng dina gilirannana nyambung ka jaringan umum.

Dina bagéan Universitas Utrecht anu disebut di luhur, anu bakal ngagaduhan tanggung jawab ngawas karya babarengan sareng teguh Samudera Énergi, éta ngitung produksi énergi ngalangkungan metode ieu éta tiasa nutupan perséntase luhur paménta nagara éta, dugi ka 75%.

Award Téknik pikeun Allard Van Hoeken

Van Hoeken, nampi 3 taun ka pengker pangajén rékayasa pikeun tanggung jawab platform ngambang, anu ngahasilkeun énergi kalayan énergi pasang ombak Laut Wadden, Laut Wadden.

Platform ieu perenahna antara Laut Kalér sareng Kapuloan Frisian, dina hiji sisi basisir Holland, Dénmark sareng Jérman.

Wewengkon kalayan pasir pasir deet dimana sakumna kompléks dihubungkeun sareng jaringan listrik Pulo Texel Walanda.

Pangajén rékayasa

Kahareupeun Holland

Salah sahiji masalah anu aya di Walanda nyaéta asalna tina ékstraksi gas alam di belah wétan-kalér nagara éta, di propinsi Groningen, dimana aranjeunna dipaksa ngémutan deui sumber énergi na tibatan sumber anu aranjeunna suplai.

Di daérah éta mangrupikeun setor Éropa anu pangageungna, tapi salaku hasil tina ékstraksi anu intensif parantos nyababkeun lini anu tiasa sacara gampil ngahontal 4,5 derajat dina skala Ritchet.

Gas alam anu sumberna ti mana nutupan sakitar 40% kabutuhan energi nasional sareng, Pamaréntah parantos masihan kecap pikeun ngirangan eksploitasi kana satengah tina inohong anu ayeuna dipiboga ku aranjeunna, anu sami sareng sakitar 12.000 juta méter kubik, pikeun nyingkahan masalah anu langkung serius.

Di sisi anu sanésna, panggunaan cai permukaan di handapeun kendali na diumumkeun ku Kamentrian Lingkungan sareng Prasarana Walanda, pikeun rencana anu kalebet énergi anu terbarukan diantarana, melak taneman surya.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.