Tutuwuhan pangubaran

tutuwuhan pangubaran

Cai limbah dihasilkeun dina sadaya kagiatan manusa anu kedah diubaran. WWTPs nyaéta stasiun tutuwuhan pangubaran cai limbah sareng tanggel waler pikeun ngarawat cai ieu. Éta cai hasilna tina kagiatan manusa anu asalna ti kota, industri, pertanian, jst. Pose bahaya pikeun lingkungan kusabab tumpah sareng kabocoran tiasa ngaleupaskeun zat toksik anu memicu bencana ékologis.

Kituna, urang badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan pepelakan pangobatan cai.

Prosés pangobatan cai

desain WWTP

Supados cai na dipulangkeun ka lingkungan alam, aranjeunna kedah nuturkeun sababaraha pangobatan anu tujuan utamina nyaéta ngaleungitkeun runtah. Perlakuanana beda-beda gumantung kana karakteristik cai limbah sareng tujuan akhir na. Kami terang yén cai limbah dikumpulkeun ngalangkungan tabung kolektor anu ngajantenkeun dugi ka pepelakan pangolahan cai limbah. Ieu dimana aranjeunna ngalaman perlakuan anu béda pikeun nyucikeun aranjeunna.

Ampir sadaya musim, cai condong tetep rata-rata 24-48 jam sateuacan dipulangkeun ka saluran. Saluran ieu tiasa janten walungan, waduk atanapi laut. Dina pepelakan pangobatan aranjeunna tunduk kana pangobatan di handap ieu:

  • Perawatan: Éta diwangun ku ngaleungitkeun padet panggedéna anu aya dina cai, sapertos keusik sareng minyak. Préreatment ieu diperyogikeun pikeun tiasa kondisi cai pikeun prosés na salajengna.
  • Perlakuan primér
  • Perlakuan sékundér: Éta ngan ukur dianggo dina kasus anu anjeun badé teraskeun nyucikeun cai pikeun tuang kana wilayah alam anu dilindungi. Kusabab mahalna biaya aranjeunna, éta henteu biasana dilakukeun normal.

Kami bade ngajelaskeun undak-usuk naon anu prosés utama anu lumangsung dina pepelakan pangobatan.

Perawatan dina pepelakan kokotor

pangubaran cai

Perlakuan primér

Éta diwangun ku sababaraha prosés kimia-kimia anu dilarapkeun pikeun ngirangan eusi partikel anu ditunda dina cai. Kaseueuran padet anu ditunda tiasa dipendakan atanapi ngambang. Jalma anu sédimim biasana dugi ka handapeun saatos waktos anu pondok, sedengkeun anu terakhirna partikel anu saageung pisan éta parantos terpadu dina cai sareng henteu tiasa ngambang sédimén kuring. Dina raraga ngaleungitkeun partikel anu langkung alit ieu, diperyogikeun pangobatan anu langkung nuntut.

Sababaraha cara anu dianggo dina pangobatan primér kalebet hal-hal ieu:

  • Sedimentasi: éta mangrupikeun prosés anu partikel sédimén tiasa murag ka handap berkat aksi gravitasi. Dina prosés ieu, anu saderhana sareng murah, dugi ka 40% padet anu aya dina cai tiasa dileungitkeun. Di jero pabrik pangobatan aya tank anu disebat decanters sareng ieu tempatna sedimentasi.
  • Ngapung: Éta diwangun ku ngaleungitkeun busa, lemak sareng minyak kumargi, kusabab kapadetanna handap, aranjeunna condong netep dina lapisan permukaan cai. Dina prosés ieu anjeun ogé tiasa ngaleungitkeun partikel kalayan kapadetan langkung handap. Pikeun ieu, perlu nyuntik gelembung hawa pikeun mempermudah pendakian sareng ngaleungitkeunana. Kalayan flotasi ieu, dugi ka 75% partikel padet anu ditunda tiasa dicabut. Prosés ieu lumangsung dina bak séjén anu disebut float hawa leyur.
  • Netralisir: nyaéta prosés anu diwangun ku normalisasi pH. Ieu ngandung harti yén cai kedah diluyukeun kana pH antara 6-8.5. Dina kasus cai limbah asam, pepelakan pangobatan kedah ngatur jumlah logam beurat anu ditambihkeun kana zat alkali dina raraga naékkeun pH cai. Sabalikna, cai limbah langkung seueur karbon dioksida basa diwanohkeun pikeun ngirangan pH kana nilai normal.
  • Prosés séjén: upami anjeun hoyong ngahontal pemurnian cai limbah anu langkung ageung, sababaraha téhnik diterapkeun sapertos panggunaan bak septik, laguna, saringan héjo atanapi prosés kimia sanés sapertos pertukaran ion, pangurangan, oksidasi, jst.

Perlakuan sekundér dina pepelakan pangobatan

Tutuwuhan pangobatan sareng pangubaran

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, kacuali tingkat purifikasi tinggi diperyogikeun, perlakuan sékundér ieu henteu dilaksanakeun dina pepelakan kokotor. Éta diwangun ku saperangkat prosés biologis anu tujuanana ampir sadayana ngaleungitkeun zat organik anu aya ayeuna. Éta mangrupikeun prosés biologis anu sababaraha baktéri sareng mikroorganisme dianggo pikeun ngarobih zat organik janten biomassa sélular, énergi, gas sareng cai. Kauntungannana perlakuan ieu tibatan batur nyaéta 90% épéktip.

Dina perlakuan sékundér pepelakan kokotor ngabédakeun éta sababaraha prosés anu misah dina aérobik sareng anaérobik. Anu baheula aya ku oksigén sareng anu terakhir henteuna oksigén. Hayu urang tingali naon éta:

  • Prosés aérobik: perlu pikeun ngenalkeun oksigén kana bak dimana stamen lebet kana cai limbah. Dina tahap ieu dégradasi zat organik lumangsung sareng cai sareng karbon dioksida dileupaskeun. Dina tahap ieu, produk nitrogén dileungitkeun, sapertos amonia, anu mangrupakeun turunan nitrogén anu toksik pisan. Sanaos nitrat henteu deui beracun, éta mangrupikeun bentuk anu tiasa diasimilasi ku pepelakan, janten tiasa nyababkeun sumebarna ganggang sareng gizi deui. Prosés pengayaan gizi ieu katelah eutrofikasi.
  • Prosés anaérobik: ieu dilakukeun henteuna oksigén sareng réaksi férméntatif lumangsung diantarana bahan organik dirobih janten énergi, karbon dioksida sareng gas metana.

Urang badé nyebatkeun sababaraha pangobatan anu dilaksanakeun di tatangkalan pangobatan:

  • Lumpur aktip: Éta pangobatan anu dilaksanakeun ku ayana oksigén sareng diwangun ku nambihan flocs zat organik sareng mikroorganisme dina raraga nyaring oksigén anu réaksina kajantenan.
  • Ranjang baktéri: Mangrupikeun prosés aérobik sareng ngalibatkeun nempatkeun panunjang dimana aya mikroorganisme sareng cai résidu. Sababaraha jumlah anu ditambih pikeun ngajaga kaayaan aérobik.
  • Saringan héjo: Éta pepelakan anu diirikeun cai limbah sareng anu ngagaduhan kapasitas nyerep sanyawa.
  • Pencernaan anaérobik: aranjeunna dilumangsungkeun dina bak anu lengkep ditutup nalika henteuna oksigén. Di dieu baktéri digunakeun anu ngahasilkeun asam sareng metana nalika nguraikeun bahan organik.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan pepelakan pangobatan sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)