Turbin angin

pamutahiran peternakan angin

Énergi angin mangrupikeun hal anu paling penting dina dunya énergi anu tiasa diperbarui. Kituna, urang kedah terang pisan kumaha operasina. The turbin angin Mangrupikeun salah sahiji unsur dasar tina jinis énergi ieu. Éta ngagaduhan operasi anu cukup lengkep sareng aya sababaraha jinis turbin gumantung kana peternakan angin dimana urang ayana.

Dina tulisan ieu kami badé nyarioskeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan turbin angin, ciri-cirina sareng kumaha jalanna.

Naon turbin angin

ciri turbin angin

Turbin angin mangrupikeun alat mékanis anu ngarobah énergi angin kana énergi listrik. Turbin angin didesain ngarobih énergi kinétik angin kana énergi mékanis, nyaéta gerakan sumbu na. Teras, dina generator turbin, énergi mékanis ieu dirobah janten énergi listrik. Listrik anu dihasilkeun tiasa disimpen dina batré atanapi dianggo langsung.

Aya tilu hukum dasar fisika anu ngatur énergi anu aya dina angin. Hukum anu munggaran nyatakeun yén énergi anu dihasilkeun ku turbin saimbang tina kuadrat tina angin. Hukum kadua nyatakeun yén énergi anu aya sabanding sareng daérah anu disapu sabeulah. Énergi sabanding jeung kuadrat tina panjang sabeulah. Hukum katilu netepkeun yén épisiénsi téoritis maksimum turbin angin nyaéta 59%.

Beda sareng kincir angin Castilla La Mancha atanapi Walanda, di kincir angin ieu ngadorong bilah pikeun muterkeun, sareng turbin angin modéren nganggo prinsip aerodinamika anu langkung rumit pikeun néwak énergi angin langkung éfisién. Nyatana, alesan naha turbin angin mindahkeun agul na mirip sareng alesan naha pesawat tetep dina hawa, sareng éta disababkeun ku fenomena fisik.

Dina turbin angin, dua jinis kakuatan aerodinamika dihasilkeun dina agul-agul rotor: hiji disebat dorong, anu saluyu sareng arah aliran angin, sareng anu sanésna disebat sered, anu sajajar sareng arah aliran angin. Hawa.

Desain bilah turbin mirip pisan sareng jangjang kapal terbang sareng kalakuanana siga anu terakhir dina kaayaan anu bayuhyuh. Dina jangjang pesawat, hiji permukaan buleud pisan, sedengkeun anu séjén relatif datar. Nalika hawa medar ngalangkungan agul-agul desain ieu, aliran udara ngaliwatan permukaan anu lemes langkung laun tibatan aliran udara ngaliwatan permukaan anu buleud. Bédana kecepatan ieu dina gilirannana bakal ngahasilkeun bédana tekanan, anu langkung saé dina permukaan anu lemes tibatan dina permukaan anu buleud.

Hasil tungtungna nyaéta gaya anu bertindak dina permukaan mulus jangjang thruster. Fénoména ieu disebut "Venturi effect", anu mangrupikeun bagian tina alesan pikeun "angkat" fenomena, anu dina gilirannana, éta ngajelaskeun naha pesawat tetep dina hawa.

Interior pembangkit angin

turbin angin

Agul-agul turbin angin ogé ngagunakeun mékanisme ieu pikeun nyababkeun gerakan muter dina porosna. Desain bagian agul ngagampangkeun rotasi ku cara pang éfisiénna. Di jero generator, prosés ngarobah énergi rotasi sabeulah kana énergi listrik lumangsung ku hukum Faraday. Éta kedah kalebet rotor anu muterkeun dina pangaruh angin, ditambah kana alternator, sareng ngarobih énergi mékanik anu muterkeun kana énergi listrik.

Unsur-unsur turbin angin

kakuatan angin

Fungsi anu dilaksanakeun ku masing-masing unsur nyaéta kieu:

  • Rotor: Éta ngumpulkeun énergi angin sareng ngarobih kana énergi mékanis anu muter. Malah dina kaayaan kagancangan angin anu handap pisan, desain na penting pikeun diaktipkeun. Éta tiasa ditingali tina titik sateuacanna yén desain bagian agul mangrupikeun konci pikeun mastikeun rotasi rotor.
  • Kopling atanapi sistem dukungan turbin: adaptasi gerakan rotasi sabeulah kana gerakan rotasi rotor generator anu gandeng.
  • Multiplier atanapi gearbox: Laju angin normal (antara 20-100 km / jam), kecepatan rotor handap, sakitar 10-40 révolusi per menit (rpm); Pikeun ngahasilkeun listrik, rotor generator kedah dioperasikeun dina 1.500 rpm, janten nacelle kedah ngandung sistem anu ngarobah kagancangan tina nilai awal kana nilai akhir. Hal ieu dilakukeun ku mékanisme anu sami sareng gearbox dina mesin mobil, anu ngagunakeun sakumpulan sababaraha roda gigi pikeun muterkeun bagian obah anu gancang dina kecepatan anu cocog pikeun ngahasilkeun listrik. Éta ogé ngandung rem pikeun ngeureunkeun rotasi rotor nalika angin kuat pisan (langkung ti 80-90 km / jam), anu tiasa ngarusak komponén naon waé.
  • Generator: Éta rakitan rotor-stator anu ngahasilkeun énérgi listrik, anu dikirimkeun ka gardu ngalangkungan kabel anu dipasang dina menara anu ngadukung nacelle, teras dihasilkeun kana jaringan. Daya generator beda-beda antara 5 kW pikeun turbin sedeng sareng 5 MW pikeun turbin pangageungna, sanaos parantos aya 10 turbin MW.
  • Motor orientasi: Ngidinan komponén pikeun muterkeun pikeun nacelle dina arah angin anu aya.
  • Tihang pendukung: Éta mangrupikeun pangrojong strukturna ti generator. Langkung ageung kakuatan turbinna, panjangna bilah ageung sareng, ku sabab éta, jangkungna ageung dimana nacelle kedah ayana. Ieu nambihan pajeulitna tambihan desain menara, anu kedah ngadukung beurat susunan generator. Sabeulah ogé kedah gaduh kaku strukturna anu luhur pikeun tahan angin luhur tanpa pegat.
  • Dayung sareng anéméter: alat-alat anu aya di tukang gondol anu ngandung generator; aranjeunna nangtoskeun arah sareng ngukur laju angin, sareng polah dina bilah pikeun marake aranjeunna nalika laju angin ngaleuwihan ambang. Di luhur ambang ieu, aya résiko strukturna turbin. Ieu biasana desain jenis turbin Savonious.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan turbin angin sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.