Turbin angin anu henteu sampurna

turbin angin anu henteu beres

Dina postingan anu saacanna kami nyarioskeun masalah runtah dihasilkeun ku agul turbin angin tina peternakan angin. Dina waktos anu caket aranjeunna kedah diubaran langkung ti 4.500 wilah sareng ngamangpaatkeun bahan-bahan éta.

Pikeun ngahindarkeun dampak anu dipotong ku agul kana manuk, pangaruh visualna, ngahémat bahan sareng hindarkeun ngahasilkeun sampah, proyék turbin angin tanpa wilah. Kumaha carana turbin angin ngahasilkeun kakuatan angin tanpa bilah?

Proyék Vortex Bladeless

Turbin angin pusaran

Proyék ieu nyobian mekar turbin angin 3-agul ayeuna janten turbin angin tanpa wilah. Bisi aya mamang ngeunaan éta, turbin angin ieu sanggup ngahasilkeun énergi anu sami sareng anu konvensional, tapi ku hemat biaya produksi sareng ngahindaran pangaruh tina wilah.

Kusabab henteu ngagaduhan agul, cara na ngahasilkeun énergi ogé morfologi sareng desain na béda pisan sareng anu ayeuna. Anu bertanggung jawab pikeun proyék Vortex nyaéta David Suriol, David Yáñez sareng Raúl Martín, Mitra di perusahaan Deutecno.

Ngirangan agul ieu nawiskeun kaunggulan pikeun ngahémat bahan, ngangkut, pangwangunan, biaya perawatan sareng ogé ngahasilkeun 40% langkung énergi kalayan artos anu sami anu diinvestasikan pikeun anu konvensional.

Ti saprak 2006, nalika patén munggaran pikeun desain ieu diajukeun, padamelan parantos dilakukeun pikeun ningkatkeun turbin angin ieu. Pikeun nguji épéktipitas sareng efisiensi dina pembangkit listrik, torowongan angin diwangun pikeun nguji sareng simulasi kanyataan. Éta parantos kabuktosan turbin angin prototipe jangkungna sakitar 3 meter.

Karakteristik turbin angin

pusaran bladeless

Alat ieu diwangun ku silinder nangtung semi-kaku, anu dilabuhkeun kana taneuh sareng saha bahan anu piezoelektrik. Urang émut yén bahan piezoélectric tiasa ngarobih setrés mékanis kana listrik, sareng listrik kana geter mékanis. Quartz mangrupikeun conto tina kristal piezoelektrik alami. Teras, énergi listrik dihasilkeun ku deformasi yén bahan ieu ngalaman nalika asup kana résonansi sareng angin. Ku cara anu kaharti, éta tiasa dianggo saolah-olah kalong baseball tibalik, tibalik, sareng ngayun.

Naon anu dicobaan ku turbin angin nyaéta ngamangpaatkeun Pangaruh jalan pusaran Von Kármán. Jalan vortex von Kármán mangrupikeun pola ngulang vortices eddy anu disababkeun ku pamisahan lapisan cairan anu teu cicing nalika ngalangkungan awak anu beuleum. Kalayan pangaruh ieu, turbin angin tiasa berayun tina hiji sisi ka sisi anu sanésna sehingga tiasa ngamangpaatkeun énergi kinétik anu diciptakeun sahingga ngarobih kana énergi listrik.

Mangpaat turbin angin

Sababaraha kauntungan tina turbin angin anyar ieu nyaéta:

  • Aranjeunna henteu ngahasilkeun noise.
  • Aranjeunna henteu ngaganggu radar.
  • Biaya bahan sareng perakitan anu langkung handap.
  • Waragad pangropéa anu langkung handap.
  • Ngurangan dampak lingkungan sareng dampak lanskap.
  • Langkung éfisién. Ngahasilkeun énergi bersih langkung mirah.
  • Gawéna kalayan kisaran angin anu langkung ageung.
  • Aranjeunna nempatan permukaan anu kirang.
  • Manuk aman tina hiber ngurilingan anjeun.
  • Sidik karbonna diréduksi 40%.
  • Éta idéal pikeun pepelakan lepas pantai kusabab kesederhanaan pamasangan sareng perawatannana.

Kalayan révolusi énergi angin ieu, pasar bakal ningkatkeun pasokan turbin angin anyar ieu anu ngahémat biaya sareng ngajaga pembangkit listrik anu sami. Pamasangan uji coba lengkep bakal réngsé akhir taun ieu, anu bakal digabungkeun sareng tanaga surya pikeun kakuatan bumi di India.

Salaku tambahan, proyék éta ngagaduhan dukungan Repsol sareng dua belas investor swasta sanés anu parantos milih pangwangunan énergi angin sareng penemuan revolusioner ieu. Harga pasar bakal sakitar 5500 euro pikeun turbin angin setinggi 12,5 m. Tapi tujuanna nyaéta ngawangun Vortex 100-méteran taun 2018, kumargi langkung ageung turbin anginna, langkung seueur kinerja na sareng énergi anu bakal dihasilkeun.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.