Kampanye daur ulang

Daur ulang penting pikeun planét

Urang sadayana tiasa ngatur a kampanye daur ulang di kota urang, kumargi umum yén teu aya program pamisahan, pengumpulan sareng daur ulang sadaya limbah anu dihasilkeun.

Éta sababna sakola, LSM, klub, perusahaan sareng lembaga sanés tiasa ngatur kampanye daur ulang anu ngamajukeun daur ulang sagala rupa runtah. Upami anjeun hoyong ngatur hiji, ieu paréntah pikeun nuturkeun.

Tips kanggo kampanye daur ulang anu suksés

Aya sababaraha jinis tempat daur ulang

Pikeun kampanye daur ulang janten sukséstungtunan tangtu kedah diperhatoskeun sapertos:

  • Kampanye daur ulang gaduh waktos mimiti sareng akhir anu parantos ditangtoskeun, upami henteu dirobah janten program. Aya tanggal mimiti sareng tanggal akhir.
  • Nu hadé komunikasi Di daérah anu direncanakeun kampanye, sagala jinis média sapertos poster, iklan, jaringan sosial, panto ka panto, sareng anu sanésna, kedah dianggo.
  • Masihan inpormasi anu jelas nalika nyebarkeun kampanye supados sadayana ngartos pesen na kumaha éta bakal dilaksanakeun.
  • Sateuacan ngamimitian kampanye, anjeun kedah ngatur naon anu bakal dilakukeun ku limbah atanapi bahan anu dikumpulkeun.
  • Kalibetkeun sadaya séktor sosial sareng komunitas pikeun ngajantenkeun leres-leres suksés.
  • Masihan pilihan sareng bentuk partisipasi ka warga supados seueur jalmi tiasa kolaborasi.
  • Nalika kampanye réngsé, hasilna kedah dilaporkeun dina média anu béda sahingga anu ngiringan terang kumaha tungtungna na naon anu kahontal.
  • Kampanye daur ulang tiasa diulang tapi langkung gampang pikeun kreatif sareng komunikasi ku cara anu béda.

Kampanye daur ulang tiasa lokal, régional bahkan nasional. Éta tiasa pokus kana sajumlah ageung produk atanapi bahan anu runtah tapi henteu kedah dipiceun sabab bakal ngahasilkeun polusi salian ti miceunan sumberdaya.

Daur ulang kudu jadi cara utama pikeun ngatur limbah, di unggal daur ulang kota, kota sareng nagara kedah diwanohkeun. Ku cara kieu anjeun bakal mayungan lingkungan.

Kampanye daur ulang anu saé kedah ningkatkeun kasadaran sareng ngawartosan ngeunaan kabutuhan daur ulang sareng masihan inpormasi ngeunaan cara ngalakukeun éta.

Naha anjeun kantos ngayakeun kampanye daur ulang? Léngkah naon anu anjeun laksanakeun pikeun ngatur éta?

Kanggo lengkep, tong hilap ngajelaskeun hartos warna dina tong daur ulang:

Tulisan anu aya hubunganana:
Daur ulang tong sampah, warna sareng hartos

Kumaha carana urang ngalaksanakeun kampanye daur ulang di sakola?

Nyorong daur ulang ti saprak alit mula biasana mangrupikeun pilihan anu hadé pikeun aranjeunna tiasa ngenalkeun kabiasaan ieu dina kahirupan sadidinten. Upami urang ngajar barudak pikeun ngadaur mulang ti alit, urang ngajantenkeun aranjeunna tetep ngalakukeun éta sacara otomatis di payun. Hayu urang tingali naon koncina supados kampanye daur ulang di sakola tiasa hasil:

  • Ngajarkeun 3R sareng pentingna
  • Dimimitian ku sistem daur ulang kelas
  • Ngajarkeun sareng nunjuk wadah pikeun nyimpen sadaya bahan anu dianggo dina karajinan
  • Anggo deui sadaya barang anu tiasa dianggo di tempat sanés
  • Ngalakukeun kagiatan supados barudak tiasa nganggo barang anu didaur
  • Jelaskeun pentingna ngumbah leungeun saatos bahan daur ulang
  • Ngatur wisata anu dipandu tutuwuhan daur ulang lokal

Kumaha motivasi jalma pikeun didaur ulang?

Pikeun memotivasi jalma pikeun ngadaur mulangkeunana, anjeun kedah insentif sareng sababaraha jinis hadiah. Anjeun tiasa milih ngadamel kampanye sumbangan pikeun ngadorong budaya henteu nganggo kertas atanapi bungkus upami henteu diperyogikeun. Dina raraga sacara efektif misahkeun runtah, penting pikeun ngagaduhan tempat daur ulang anu cekap pikeun ieu.

Anjeun tiasa mikeun cocooan, baju sareng buku anu henteu kapaké pikeun anu sanés nganggo deui. Hal anu pangsaéna nyaéta komunikasi sadaya tindakan ieu sareng memotivasi ngahontal sababaraha tujuan pikeun ngirangan pangaruh lingkungan tina kagiatan dina unggal dinten.

Sektor naon anu ngamajukeun kampanye sosial sapertos daur ulang?

Sangkan langkung seueur jalma ngadaur ulang Sok pikaresepeun pikeun ngahubungi organisasi non-pamaréntah, pusat pendidikan, atanapi bahkan pusat olahraga anu mangrupikeun séktor anu tiasa nawiskeun paling bantosan, panginten ku nyayogikeun anjeun rohangan pikeun masihan konperénsi sahingga ningkatkeun kasadaran diantara jalma, atanapi ku cara masang poster, contona.

Kumaha kedah didaur deui?

Pikeun didaur ulang leres penting pikeun terang pisan limbahna, jinisna sareng dimana tempatna kedah disimpen. Runtah anu paling dihasilkeun di bumi urang unggal dinten nyaéta bungkus, plastik, kertas, karton sareng gelas. Sadayana kedah dipisahkeun tina limbah organik sareng disimpen dina wadahna masing-masing.

Salajengna, urang kedah terang naon limbah anu bahaya atanapi toksik sareng dimana disimpenna. Pikeun ieu, aya wadah khusus, pikeun aki, minyak bekas sareng titik bersih di kota.

Naon anu urang tiasa laksanakeun pikeun ningkatkeun daur ulang limbah?

Penting pikeun ngadaur mulangkeunana pikeun ngajaga lingkungan

Pikeun ningkatkeun daur ulang limbah, anu penting nyaéta ngalatih anu saé sareng terang anu béntenna jinis wadah anu aya. Kami ogé tiasa tanyakeun ka déwan lokal pikeun ningkatkeun sistem limbah, mempermudah déposisi sareng koleksi anu sami. Anu paling penting pikeun ngirangan konsumsi pikeun ningkatkeun efisiensi sareng panggunaan bahan baku.

Kumaha cara ngadamel kampanye pengumpulan sampah?

Léngkah-léngkah pikeun nuturkeun bakal langkung seueur sami sareng upami urang hoyong ngadamel daur ulang; nyaéta, urang kedah nempatkeun wadah anu pas sareng ngajelaskeun kamana masing-masing runtah. Naon deui, penting pikeun ningkatkeun kasadaran, boh ku ningalikeun pidéo sareng / atanapi gambar-gambar tina polusi anu aya di planét, sareng pangaruh anu disababkeun pikeun alam sareng diri urang sorangan.

Utamana pikaresepeun pikeun ngamimitian di TK atanapi sakolaDipikaterang yén nalika barudak diajar ti leuleutik pikeun ngurus lingkungan, aranjeunna langkung gampang neraskeun nalika aranjeunna langkung sepuh.

Saeutik demi saeutik, masing-masing nempatkeun sisikian keusik na, urang bakal tiasa gaduh Bumi anu langkung bersih.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

7 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   henteu aya namina cenahna

    Hatur nuhun Adriana, berita na saé pisan, nyaéta kuring milarian topik ieu di google kusabab kuring hoyong urang Kosta Rika (nagara kuring) ngagaduhan kasadaran ngalakukeun éta, sareng upami anjeun kersa milari "rio virilla costa rica ", sareng aranjeunna bakal kaluar berita anu teu pikaresepeun ngeunaan limbah anu duka dialungkeun ka walungan.

  2.   Sofia cenahna

    Abdi resep pisan naon anu dicarioskeun kusabab urang tiasa ngadaur mulangkeunana

  3.   Jibril Castillo cenahna

    Super! Éta dijantenkeun dasar pikeun ngarencanakeun kampanye di perusahaan anu kuring damel.

  4.   Dani cenahna

    Kumaha cara ngumpulkeun sumberdaya lingkungan?

  5.   Andrea yulieth lopez perang rahasia cenahna

    Inpo ieu ngabantosan kuring pisan nuhun adrian

  6.   Manuel cenahna

    Halo, kuring hoyong nampi dukungan sareng inpormasi kanggo ngadaur mulangkeun sampah tina padamelan kuring. Kami nganggo seueur palastik sareng Abdi hoyong ngabantosan planét sakedik.

  7.   Robéto cenahna

    Halo dinten anu saé; Dina lingkungan urang, kami ngatur pamisahan limbah sareng titik héjo.
    Dijieun ku kami, aranjeunna bakal dilebetkeun kana hiji tempat, (batréna 15 kantong) kami satuju sareng perusahaan anu bakal miceun runtah, kami bakal nempatkeun kaméra kontrol sareng menerkeun anu leres henteu leres.
    Naséhat, jinis inpormasi naon anu kedah urang nyayogikeun ka tatangga, supados anjeunna terang dimana nempatkeun runtah, jst.
    Hatur nuhun pisan kana waktos na.