Rupa-rupa lampu bohlam, anu mana anu kedah dipilih?

bohlam anu pangsaéna Dina tulisan ieu kami bakal ngajelaskeun anu béda jinis bohlam,  anu biasa dianggo di bumi atanapi kantor, kalayan kaunggulan sareng karugian.

Nyatana, ayeuna 18% dihasilkeun pikeun lampu di bumi sareng langkung ti 30% di kantor nilai tagihan listrik urang. Upami urang milih jinis cahaya anu cekap pikeun tiap panggunaan, urang bakal kéngingkeun ngahémat antara 20% sareng 80% énergi.

Aspék anu kedah dipertimbangkeun sateuacan terang jinis bohlam:

1. Kekecapan, anu mangrupakeun watt (w) dikonsumsi ku sababaraha jinis lampu bohlam.

 

2. Hirup anu manpaat, anu ngarujuk kana waktos unggal jinis bohlam terakhir.

3. Warna na, kumargi cahaya anu bakal dipancarkeun bakal konéng atanapi bodas gumantung kana milih antara sababaraha jinis bohlam. Ieu bakal gumantung kana téknologi anu anjeun pikaresep, kusabab éta tiasa janten LED, eko halogen atanapi fluocompact.

4. Siklus Éta ogé aspék sanés anu kedah diperhatoskeun nalika milih antara sadaya jinis bohlam anu aya, kusabab masing-masing bohlam parantos netepkeun sabaraha kali sakitar aranjeunna tiasa ngahurungkeun sareng mareuman.

Hal séjén anu kedah diémutan nyaéta dina Lampu bohlam énergi kami ngitung éta nurutkeun anjeun kacaangan, ngaliwatan unit ukuran anu disebut "lumens"Atawa"luménsor"Anu ngan ukur nunjukkeun jumlah cahaya anu dipancarkeun.

Sabalikna, di luhur bohlam pijar diukur dina watt (W), nunjukkeun sabaraha listrik meakeun.

Watts vs Luméns

Naon ari Lumens? Sareng kumaha ngitungna

Patarosan kahiji anu urang kedah naroskeun nyaéta naroskeun ka diri urang naon ari Lumen?

  • Lumens mangrupikeun hijian Sistem Pangukuran Internasional pikeun ngukur fluks bercahya, ukuran kakuatan cahaya anu dipancarkeun ku sumberna, dina hal ieu bohlam lampu. Unggal bohlam led biasana ngahasilkeun antara 60 sareng 90 lumén, janten urang tiasa ngitung éta hiji bohlam LED 15W bakal nawiskeun a kaluaran cahaya sakitar 1050 lumén. Naon anu bakal langkung atanapi kirang janten lampu anu ngahasilkeun bohlam 65W.
  • Kesetaraan ieu mangrupikeun hasil tina rumus ieu: Lumens Aktual = Jumlah Watt x 70.

lumén dina lampu

Disarankeun lampu pikeun kamar di imah 

Saatos sadayana parantos dipedar, urang tiasa ningali conto anu langkung praktis anu bakal diwangun ku pangetahuan sabaraha lampu bohlam énergi anu diperyogikeun pikeun rohangan anu tangtu, anu tiasa janten kamar naon waé di bumi.

Kanggo terang naon Tingkat cahaya disarankeun, urang kedah ningali kana lux. Ieu unit inténsitas katerangan tina Sistem Internasional, tina simbol lx, anu sami sareng pencerahan permukaan anu normal sareng seragam nampi fluks bercahya 1 lumen per méter pasagi.

Éta hartosna, upami kamar dicaangan ku bohlam 400 lumen, sareng luas ruanganna 20 méter pasagi, tingkat katerangan bakal 20 lx.

jinis bohlam sareng ciri

Dumasar kana unit ieu, aya angka anu disarankeun pikeun tingkat cahaya di lingkungan bumi, gumantung kana kabutuhan unggal rohangan di bumi:

  • Dapur: rekomendasi pikeun cahaya umum antara 200 sareng 300 lx, sanaos pikeun daérah padamelan khusus (dimana dahareun diteureuy sareng disiapkeun) naek kana 500 lx.
  • Kamar tidur: pikeun jalma déwasa, tingkat anu henteu luhur pisan disarankeun pikeun pencahyaan umum, antara 50 sareng 150 lx. Tapi dina sirah ranjang, khususna kanggo maca di dinya, lampu fokus dugi ka 500 lx disarankeun. Di kamar barudak disarankeun cahaya anu langkung umum (150 lx) sareng sakitar 300 lx upami aya kagiatan sareng area permainan.
  • Ruang tengah: Pencahayaan umum tiasa bénten-bénten antara 100 sareng 300 lx, sanaos pikeun nonton televisi disarankeun anjeun turun sakitar 50 lx sareng kanggo maca, sapertos di kamar tidur, katerangan 500 lx pokus.
  • Mandi: anjeun teu kedah seueur teuing lampu, sakitar 100 lx cekap, kacuali di daerah kaca spion, pikeun nyukur, ngalamar make-up atanapi nyisir rambut anjeun: sakitar 500 lx ogé disarankeun didinya.
  • Tangga, koridor sareng daérah sanés lalangkungan atanapi sakedik dianggo: idéalna nyaéta lampu umum 100 lx.

Jenis bohlam sareng tip kanggo milih éta

Lampu bohlam anu pangsaéna

Aranjeunna akronim pikeun Light Emitting Diode. The bohlam dipimpin Éta anu paling saluyu sareng lingkungan, kusabab éta ngagambarkeun pilihan ékologis ogé éfisién.

Ieu kusabab aranjeunna henteu ngaluarkeun seueur CO2 kana lingkungan sapertos anu sanés jinis bohlam, sareng ogé henteu nampilkeun tungsten atanapi raksa.

Ogé upami urang analisa ieu fitur utama mairan di luhur, umur hirup tina sababaraha jinis bohlam, bohlam LED tiasa dianggo sakitar lima puluh rébu jam. Tabungan tina segi konsumsi langkung penting, kumargi urang bakal ngonsumsi sakitar 80% kirang ti bohlam pijar tradisional anu sanés.

bohlam anu pangalusna dipimpin

Bohlam halogén Eco pangsaéna.

Lampu anu bohlam jenis ieu khususna alami sareng aranjeunna hurung langsung. Ngeunaan hirupna anu manpaat, biasana dua rébu jam, meakeun amplop sapertilu kirang tibatan anu pijar, anu bade kami koméntar di handap.

Lampu sareng fitur eko halogen terbaik

Perlu dipertimbangkeun kaleungitan énergi kusabab pangaruh panas, kusabab jinis ieu bohlam aranjeunna ngaluarkeun panas.

Lampu bohlam.

Konsumsi énergi mangrupikeun anu pangluhurna tina bohlam, anu bakal urang tingali engké ditingalikeun dina tagihan listrik.

Untungna, ti taun 2009 payun, éta parantos ngahasilkeun ditarikna jenis lampu bohlam ieu ti pasar, masihan jalan pikeun solusi anu langkung saé anu nawiskeun hasilna sami dina hal kacaangan, tapi ku konsumsi anu langkung handap. Dina waktos anu sami éta ngagaduhan seueur siklus, éta henteu ngahasilkeun panas sareng baranahan warna leres.

Lampu bohlam anu pangsaéna

Lampu bohlam Fluokompak pangsaéna.

Jenis bohlam ieu dipikaterang salaku comsumsi low; ngagaduhan umur anu aya gunana antara tujuh rébu dugi ka sapuluh rébu jam, sareng nyéépkeun antara 75 sareng 80% persén kirang tina bohlam tradisional.

Lampu bohlam Fluokompak pangsaéna

Sedengkeun pikeun lampu anu masihan, ieu jinis lampu bohlam énergi aranjeunna henteu disarankeun pisan pikeun dianggo di daérah transit. Kusabab biasana butuh sababaraha detik sateuacan nawiskeun sadayana kakuatan cahaya anjeun.

Naon ciri anu kedah diperhatoskeun?

a) Waktos peryogi bohlam pikeun ngahontal kinerja maksimum, nyaéta, kumaha gancangna dihurungkeun.

b) Sudut apertur atanapi sinar lampu, anu hartosna dina sudut anu langkung handap, cahaya bakal museur kana titik anu langkung spésifik.

c) Mangpaat bohlam, nyaéta jam anu lampu bohlamna awét.

d) Tina sudut pandang éstétis, urang bakal ngiringan kana bentuk. Urang tiasa mendakan bola bohlam, bunder, spiral atanapi lilin.

e) Aya ogé bentuk anu béda tina bushing gumantung kana diaméterna sareng tipe benang anu gaduh.

f)  Jumlah kali bohlam tiasa diaktipkeun sareng dipareuman, nyaéta, siklusna.

g) Kakuatan lampu atanapi lampu, dina cara sapertos anu langkung kuantitas lumens kami bakal kéngingkeun jumlah cahaya anu langkung ageung.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)