Ladang angin luar negeri pangageungna di dunya

Di 1991, tegalan angin luar negeri anu munggaran di dunya didamel, nyaéta tina Vindeby. Éta dipasang di Dénmark, di perairan Laut Baltik, sareng ngagaduhan sabelas turbin angin. Dina akhir taun 2016, kapasitas dipasang angin luar negeri langkung ti 9000 (MW). Kiwari, énergi angin luar negeri tetep janten salah sahiji tarohan anu paling jelas dina waktos anu tiasa diperbaharui, sanaos téknologi henteu nguntungkeun lengkep.

Ayeuna, kebon angin luar negeri anu pangageungna aya di basisir Kent (Inggris). Sanaos mangrupikeun taman panggedéna di dunya, promotor na ngarencanakeun ningkatkeun kakuatanana nepi ka 870 MW dina fase kadua ngantosan persetujuan.


Kusabab tilas Perdana Menteri Inggris, David Cameron, ngaresmikeun kebon angin luar negeri di Asép Sunandar Sunarya London di muara Walungan Thames dina bulan Juli 2013, infrastruktur ieu dianggap kebon angin luar negeri panggedéna anu parantos diwangun dugi ka ayeuna.
Dieksekusi dina prakarsa konsorsium perusahaan anu diwangun ku urang Jérman EON, Denmark dong sareng masarakat umum pikeun promosi énergi anu terbarukan Masdar dumasarkeun di Abu Dhabi, ayeuna nuju operasi dina kapasitas pinuh ngahasilkeun kakuatan anu cekap pikeun nyayogikeun sajumlah anu luar biasa satengah juta imah, kalayan kapasitas anu dipasang dina 630 MW.

Saatos opat taun pangwangunan sareng investasi langkung ti2.200 juta euro, taman diwangun ku 175 turbin angin Vestas SWT, Ieu ngalegaan dugi ka laut nempatan wilayah anu sakitar 100 kilométer pasagi dina jarak 20 kilométer ti basisir Kent, beulah wétan kidul Inggris.

Rata-rata tina 450 kilométer kabel kapal selam sareng dua gardu lepas pantai, anu museurkeun tanaga anu dihasilkeun ku turbin angin sateuacan diangkut ka jero taneuh.

London Array lepas pantai

Ngumpulkeun turbin angin

Pikeun pamasangan unggal turbin angin di lepas pantai, diperyogikeun ngawangun bolong biasa tina tumpukan anu diadaptasi kana ciri khusus dasar laut, kalayan jero anu bénten-bénten antawis 5 sareng 25 méter gumantung kana pasualanna. Dukungan ieu ngamungkinkeun masing-masing turbin diangkat Vestas SWT-3.6MW-120 di luhur permukaan laut, sareng di sisi anu sanés, bertindak salaku pondasi pikeun ngirimkeun beurat na dugi ka 225 ton kana taneuh.

Majelis tegalan angin laut

Masing-masing tina 175 turbin angin ngagaduhan jangkungna 147 méter, 90 méter diaméterna rotor sareng panjang sabeulah tina 58,5 méter. Pikeun ngangkut énergi anu dihasilkeun ku masing-masing, aya 210 km tina kabel kapal selam anu nyambungkeun masing-masing turbin sareng dua gardu luar negeri, sareng ieu dina gilirannana sambungkeun sareng gardu Ngabersihan bukit di darat garing ngalangkungan 4 kabel 150 kV anu dugi ka 220 km tina panjangna.

Numutkeun perkiraan para promotor, dina 2012 kebon angin luar negeri anu aya dugi ka ayeuna disayogikeun ngeunaan a 1,5% listrik, tapi ku London Array tokoh ieu diperkirakeun naék luhur 5% sahingga nyingkahan émisi tina 925.000 ton CO2 taunan.

Pangakuan énergi angin salaku salah sahiji polusi anu paling henteu aman sareng aman dina pamandangan énergi Éropa anu mimiti maénkeun peran anu relevan dina produksi énergi terbarukan dina skala global. Dina hal angin lepas pantai, énergi anu dihasilkeun ku turbin ngagaduhan pangaruh anu kirang kana lingkungan, henteu meryogikeun dumping atanapi bumi, sareng ayana di luar negeri, éta ngagaduhan pangaruh kirang agrésip dina fauna sareng pepelakan dibandingkeun sareng angin konvensional.

Ékspansi ka hareup

London Array parantos ngaleuwihan harepan peternakan angin di Gedé Gabbard, infrastruktur anu aya di daérah anu sami anu dugi ka ayeuna ngagaduhan gelar anu panggedéna tegalan angin lepas pantai di dunya kalayan kapasitas dipasang tina 500 MW. Tapi éta henteu ngan ukur.

Kalayan ideu pikeun terus mingpin balapan anu mengagumkeun dina angin luar negeri anu dilakukeun ku Karajaan Inggris, para promotor London Array ayeuna badé ngalegaan kakuatan na ti 630 MW ayeuna ka 870. Fase kadua ieu ngantosan persetujuan ku sababaraha otoritas anu kompeten, tapi éta bakal ngahijikeun kebon angin ieu salaku bangunan pangbadagna anu kantos diwangun. Dina 2017 ieu urang bakal ngagaduhan jawaban?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.