Tantangan lingkungan pikeun 2017

Perusahaan anu tanggung jawab sareng lingkungan

Langkung ti kantos sateuacanna dina sajarah manusa, urang parantos aya leungeun kami masa depan planét sakumaha urang terang sareng urang nyanghareupan sababaraha tantangan lingkungan.

Salajengna urang bakal ningali naon tantangan ieu sareng nyusahkeun yén aranjeunna tiasa bawa.

Tantangan lingkungan utama

Dina dasawarsa ka tukang urang nyaksian sababaraha tantangan éta ngancam kahareup urang salaku masarakat:

  • Tumuwuh digancangan tina populasi.
  • El kacapean sumberdaya mineral.
  • The overexploitation tina Sumberdaya mancing sareng sesek napakan sagara.
  • Kanaékan polusi tina taneuh jeung cai.
  • Pupusna sababaraha jenis.
  • Terbitan masalna gas rumah kaca rumah kaca ngabalukarkeun pemanasan global nyebar.

Tumuwuhna padumuk

Tanggal 30 Oktober 2011 urang ngaleuwihan 7000 milyar penduduk di planét ieu.

Dina 2016 aranjeunna parantos ngaleuwihan 7400 sareng ayeuna kami parantos langkung ti 7500 juta (7.504.796.488 persis dina waktos nyerat tulisan ieu numutkeun Worldometer).

Numutkeun ka ramalan resmi, di 2050 sareng upami henteu aya parobihan, mungkin pisan 10.000 milyar bakal dihontal.

10.000 milyar jalma anu hoyong tuang, nginum, nganggo, ngumbara, tani, jst.

Éta nempatkeun tekanan kana ékosistem sareng sumberdaya sapertos anu henteu kantos sateuacan. Conto pangaruh anu nambahan jumlah penduduk ieu dina ékosistem urang gaduh éta dina fishing.

Ngalangkungan teuing

Salaku rasa kuliner parantos dipelak beuki epicurean na globalisasi, karep pikeun sushi sareng kadaharan ti laut sareng lauk sacara umum parantos global.

Nagara-nagara sapertos Spanyol anu lauk parantos aya bagianana penting tina diet urang, ngan parantos ningkatkeun konsumsi ieu sareng ngajantenkeun langkung éksténsif.

Perbaikan infrastruktur parantos dimungkinkeun pikeun tuang lauk seger dimana wae di nagara. Tapi trend ieu parantos ngalobaan di sakumna planét, nyababkeun armada mancing janten mancing ka tempat mancing anu beuki jauh.

Masalahna nyaéta predasi ieu mangaruhan kapasitas réproduktif sagara, janten na tingkat maksimum tina néwak di sadaya tempat mancing planét.

Ieu mangrupikeun pangaruh anu teras-terasan kajadian dina cara anu sami; sabab tangkeupan naék dina daérah anu tangtu, produksi lauk di daérah éta ningkat dugi ka ngahontal maksimal satutasna néwak turun sareng henteu balik deui ngahontal maksimum deui.

Nya, dina taun 2003 éta parantos ngahontal tangkepan maksimum di sagara dunya. Kusabab kitu éta peternakan lauk parantos ngalobaan salaku a alternativa nepi ka turunna néwak di laut.

tegalan lauk

Éta ogé panjelasan ngeunaan naon anu urang tiasa mendakan seueur deui spésiés di tukang lauk anu henteu didahar dugi ka sababaraha taun ka pengker.

Kurangna Sumber Daya Mineral

Planet urang ngagaduhan dimensi sareng a kuantitas tina sumber anu ditangtoskeun sareng terbatas. Pendekatan pikeun panggunaan sumberdaya, pura-pura teu maliré yén aranjeunna bakal béak, salian ti henteu tanggung jawab, langsung henteu adil ka generasi anu bakal datang.

Batubara

Sakali mineral diekstraksi tina taneuh éta moal tiasa sasari deui. Makana teh ngagunakeun jawab yén éta dilakukeun penting pisan sareng yén hiji-hijina posisi logis pikeun kapayunna nyaéta ngawangun sistem ekonomi nyata sirkular sedemikian rupa sehingga sumber daya ieu henteu dikonsumsi tapi dianggo.

Ieu henteu ngan saukur nunjukkeun yén barang didaur ulang, tapi ogé nalika éta aya desain sareng pabrik Éta parantos diperhatoskeun yén saatos nganggo sumberdaya anu henteu tiasa diperbaharui ieu kedah tiasa dianggo deui.

Masa depan dunya dina panangan urang

Nyatana nyaéta sanaos sagala tantangan lingkungan anu sigana teu mungkin sareng sanaos sadayana ancaman apokaliptik ieu, dinten ayeuna urang ngagaduhan alat langkung ti kantos pikeun ngungkulan sagala tantangan ieu.

Pangetahuan anu aya ayeuna ngeunaan naon anu kajantenan ka urang, naha éta kajantenan ka kami sareng kumaha mendakan solusina nyaéta leuwih hébat ti kantos.

Kami ngagaduhan alat pikeun ngagedékeun a modél pamekaran alternatif. Sugan ku alesan ieu sareng pikeun sababaraha jinis ironi ketuhanan, kami anu kedah nyanghareupan tantangan anu paling hébat anu henteu pernah disanghareupan Kamanusaan sateuacanna:

Parobihan Iklim disababkeun ku pemanasan global disababkeun ku usaha urang ngaluarkeun karbon dioksida fosil ku cara anu rongkah dina 150 taun ka pengker.

Spanyol henteu ngirangan émisi CO2

Warta anu saé nyaéta kami generasi kahiji ngagaduhan alat-alat pikeun ngeureunkeun ancaman ieu sareng ngalempengkeun cara urang nyicingan planét ieu nuju anu ngajauhkeun paling pangaruh ngarugikeun.

Anu goréng nyaéta urang sigana bakal janten anu terakhir dina tiasa nerapkeunana kalayan jaminan kasuksésan.

Dinten bumi


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)