Tantangan kota-kota anu tiasa diperbaharui

Kota ékologis modéren

Sakumaha urang sadayana terang, énergi anu tiasa dibangkitkeun aranjeunna ngahudangkeun minat tina seueur seueur jalmi. Seueur ilmuwan sareng organisasi anu ngingetkeun urang ngeunaan masalah teras-terasan nganggo bahan bakar fosil.

Untungna, aya kota-kota tangtu anu ngagaduhan target anu tiasa diénggalan ambisius. Kaseueuran aranjeunna parantos ngusulkeun pikeun nyayogikeun kota di 100% kalayan énergi terbarukan kalayan tanggal mimitian ti 2015 dugi ka 2050.

Urang bakal ningali sababaraha kota:

Kota-kota TOP

1. Kopenhagen, untung ku angin luar negeri

Kopenhagen, ibukota Dénmark, ngagaduhan kaunggulan khusus sabab nagara sacara umum parantos komitmen pikeun tujuan énergi anu tiasa dibaharuan anu ambisius sateuacanna. Nyatana, éta kota janji bakal janten kota nétral munggaran dina hal émisi karbon nepi ka 2025 parantos langkung gampil sabab angin basisir aranjeunna parantos nyumponan bagian ageung kabutuhan énergi kota

Angin tegalan di laut

 2. Munich, ibukota Bavaria:

Kalayan pendudukna 1,35 juta, Munich Kota ieu mangrupikeun kota panggedéna katilu di Jérman sareng salah sahiji pusat ékonomi anu paling penting di nagara éta. Dina 2009, kota netepkeun tangtangan pikeun mastikeun yén dugi ka 2025 suplai énergi kota asalna tina 100% sumber anu tiasa diénggalan.

Dina kolaborasi sareng perusahaan utilitas kota, Stadtwerke München (SWM), parantos tiasa dianggo kalayan tujuan ngahasilkeun cukup dina pepelakan anjeun sorangan Listrik héjo sahingga dina taun 2025 pikeun nyumponan kabutuhan énergi daérah anu diwangun ku Munich, anu diperkirakeun sahenteuna 7.500 milyar KWh per taun.

3. Aspen, Colorado: Ski Mekah

Kota ieu, tempatna di nagara bagian Colorado, Amérika Serikat, sareng dikurilingan gunung, kasohor janten salah sahiji tempat pangsaéna pikeun ski. Sakedik pisan saatos didirikeun, janten salah sahiji kota munggaran di Kulon Amérika anu nganggo kakuatan hidroelektrik. Urang nyarioskeun ngeunaan taun 1885. Kota sareng pendudukna neraskeun tradisi ieu 130 taun ka hareup pikeun dijantenkeun, dina 2015, salah sahiji kota munggaran di dunya ngagunakeun énergi anu tiasa diénggalan pikeun ngaktipkeun 100% sistem listrik na.

4. San Diego, California:

California parantos ningali pertumbuhan anu ngabeledug di duanana tanaga surya kitu ogé di pasar mobil listrik. Di San Diego, kamekaran ieu dirobih janten upaya ngawangun komunitas anu ngagunakeun 100% énergi terbarukan dina 2035

Tesla supercharger

5. Sydney, Australia: ngirangan émisi ku 70% ku 2030

Di Australia batréna ogé nuju dilebetkeun, Sydney ngadamel léngkah hébat ieu. Ayeuna, aranjeunna nuju damel pikeun ngirangan émisi anu dihasilkeun ku pangaruh rumah kaca ku 70% antara ayeuna sareng 2030, salah sahiji usulan kota ieu nyaéta sapertilu énergi anu digunakeun dina populasi asalna tina sumber anu tiasa dibaharukeun sareng sésana 2 per tilu ti generasi anu épisién efisien.

 

6. Frankfurt, Jérman: enol émisi CO2 ku 2050

Frankfurt gaduh émutan a udagan réduksi ambisius tina émisi karbon. Sadaya ieu di nagara anu parantos ngalakukeun langkung seueur tibatan kaseueuran nalika leres-leres ngirangan CO2. Sedengkeun sakumna Jérman nuturkeun 'energiewende' atanapi kawijakan transisi énergi na, Frankfurt narékahan pikeun ngirangan émisi karbon na ku 100% ku 2050 paling anyar. Parantos aya anu kamajuan penting kalayan réduksi ngeunaan konsumsi énergi, henteu paduli ékonomi di kota anu ngembang: Frankfurt ngadegkeun salah sahiji lembaga perlindungan énergi sareng iklim kota anu munggaran, anu parantos ngamajukeun skéma manajemén énergi anu komprehensif ti saprak 1985.

7. San José, California: Listrik tina Énergi Terbarukeun taun 2022

Janten di jantung Silicon Valley, San José ngagaduhan tujuan pikeun tiasa ngagunakeun listrik anu dihasilkeun kalayan énergi terbarukan dina taun 2022. Sangkan éta kajantenan, kota parantos mutuskeun pikeun ngirangan pita beureum anu aya hubunganana sareng masang sareng ngagunakeun tanaga surya. Nyatana, éta salah sahiji sababaraha kota di nagara éta anu parantos ngaleungitkeun kabutuhan ijin gedong nalika nambihan panel surya kana hateup, ngaleungitkeun salah sahiji pertahanan hébat nalika nganggo énergi surya. Diantarana ogé rencana pikeun masang tanaga surya di fasilitas kotamadya, ngadukung inovasi téknologi sareng ngabantosan nyiptakeun poéna beuli kakuatan.

pamasangan panel surya

Kota-kota ieu nyalira parantos ngahasilkeun daptar anu ngajentul sareng babarengan ngagambarkeun jutaan sareng jutaan jalma, anu tapak lingkunganana bakal dikirangan nalika aranjeunna ngahontal cita-cita.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.