Tantangan énergi anu tiasa diénggalan

Tantangan énergi anu tiasa diréntenkeun

Pembaruan terus maju dina daya saing di pasar dunya berkat kanyataanna biayanana beuki handap sareng prestasina langkung ageung. Tantangan énergi terbarukan ayeuna nyaéta ningkatkeun sareng ngararancang sistem panyimpenan anu ngajantenkeun aranjeunna sanggup ngahijikeun kana jaringan listrik ku cara éfisién sareng gampang.

Sakumaha dipikaterang tina nyarios dina kasempetan anu sanés, neundeun énergi anu diperbarui mahal sareng sesah pisan. Énergi ieu tiasa ngahasilkeun ngahasilkeun ampir sami sareng bahan bakar fosilNanging, aranjeunna henteu tiasa disimpen atanapi diangkut ka tempat anu jauh tina produksi na. Naon anu badé dilakukeun dunya nyanghareupan tangtangan ieu?

Kasuksésan pembaharuan

énergi terbarukan sareng neundeun énergi

Énergi anu tiasa diperbarui henteu diwatesan ukur pikeun generasi énergi listrik, tapi ogé ngamungkinkeun ngahasilkeun panas atanapi suluh. Aplikasi ieu ngajantenkeun jinis énergi bersih ieu ngagaduhan daya saing sareng mingpin pasar énergi dunya. Urang kedah tumut kana perhatosan yén énergi anu diperpanjang ngagaduhan kaunggulan lingkungan tina henteu rereged, éta ngabantosan merangan parobihan iklim, éta henteu ngaluarkeun gas, jst.

Teu anéh deui nguping yén harga listrik naék kusabab "Angin teu acan niup" atanapi kusabab "panonpoé teu acan naék". Kusabab kitu, kasuksésan pembaharuan ieu parantos ditolak, sanaos kanyataan yén sababaraha taun parantos kalangkung. Ayeuna, pikeun seueur perusahaan, milih énérgi anu terbarukan ampir langkung mirah tibatan milih bahan bakar fosil, sareng dina jangka panjang, éta langkung nguntungkeun sareng ngahargaan lingkungan.

Angka éta nyarios nyalira. Angin sareng tanaga fotovoltaik surya teras-terasan ningkatkeun kakuatan dipasangna. Dina 2015, nyatakeun sakitar 77% pamasangan énggal sacara global, sedengkeun hidroelektrik unggul dina sésana 23%. Pangwangunan ieu tiasa dilakukeun berkat turunna téknologi ieu, sanggup ngahasilkeun listrik kalayan biaya (€ / kWh) langkung handap tina ampir sadaya sistem konvensional.

Tangtangan dina waktos payun

Tangtangan anu hadé pikeun pembaharuan di hareup nyaéta, tanpa ragu, ngatur sareng neundeun. Listrik dihasilkeun ngalangkungan sumber anu tiasa dibaharukeun éta moal tiasa disimpen dina biaya anu wajar, rada gaduh seueur halangan. Kusabab henteu gampang atanapi ekonomis pikeun nyimpen langsung salaku listrik, perlu dirobih janten énergi mékanis (ngompa cai, flywheels ...), kimia (aki, bahan bakar ...) atanapi éléktromagnétik (supercapacitors) teras transformasi éta deui.

Maka, tangtangan pikeun élmuwan sareng insinyur di panjuru dunya nyaéta milarian cara pikeun nyimpen énergi.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.