Énergi tanaga surya parantos kéngingkeun momentum di Australia

Tanaga surya

Dina taun 2018, tanaga surya tiasa giat ékonomis keur nawiskeun pasokan énergi ka kota-kota ageung sareng taun 2040 satengah sadaya listrik bakal dihasilkeun dina tempat anu sami anu dianggo. Tungtung pikeun kakuatan batubara kantos caket.

Ti The Guardian asalna inpormasi anu menarik ngeunaan kumaha pikeun anu munggaran dina mémori, harga listrik di nagara bagian Queensland di Australia éta murag négatip sapanjang tengah dinten. Nalika éta biasana sakitar $ 40-50 per megawatt, éta turun janten sakitar nol. Harga turun sapanjang minggu, kusabab pangaruh salah sahiji pembangkit listrik énggal sareng pangageungna di nagara éta: panel surya.

Ngirangan harga per kilowatt biasana kajadian peuting, nalika mayoritas penduduk seuseueurna saré, Permintaan kirang sareng pembangkit listrik batubara sering dipareuman. Ieu sanés hal anu biasana kajantenan siang, kumargi harga dina waktos ayeuna condong ngagambarkeun paménta langkung luhur nalika jalma aktip, kantor anu dianggo lengkep sareng pabrik ngahasilkeun. Nya dina waktos ayeuna poé ieu yén generator dumasar bahan bakar fosil biasana bakal kéngingkeun kauntungan ékonomi anu pang ageung.

Munculna panel surya parantos muncul deui sareng 1,100 MW di langkung ti 350000 gedong di Queensland, ngahasilkeun listrik dina waktos generator batubara ngalir sami sapertos matahari surup. Dampak anu dialami parantos penting pisan sareng harga turun pisan anu ngan ukur sababaraha pembangkit listrik dumasar-batubara parantos nguntungkeun dina sataun katukang.

Tony Abbot, Perdana Menteri, resep nyebatkeun yén Australia mangrupikeun bumi anu tanaga murah, sabagian leres, sabab henteu seueur biaya nyandak sekop batubara teras nempatkeun kana ketel pikeun ngahasilkeun listrik. Masalahna pikeun urang Australi nyaéta biaya pikeun meunangkeun éléktron éta liwat jaringan tina distribusi sasarengan sareng pajak.

Kakuatan solar queensland

Biaya ieu dibabawa pikeun anu gaduh bumi pasti mésér panél surya anu ngarah kana kanyataan yén ku taun 2023 sareng 2024 90% usaha sareng 75% bumi ngagaduhan jinis énergi ieu.

Intina nyaéta lamun ngahontal titik anu harga listrik éta sorangan bakal turun jadi nol sareng tetep kitu, manpaatna bakal diturunkeun ka konsumén, mamang dina hal ieu upami énergi basis batubara leres-leres tiasa bersaing sareng modél énergi ieu. Sareng sakumaha kaayaanna ayeuna, sahenteuna di Australia moal mungkin, sabab batubara pernah tiasa gratis.

energex-aplikasi-590x327

Ayeuna perusahaan anu béda-béda anu nyayogikeun panel surya ngamungkinkeun para nasabah masang saloba anu dipikahoyong salami aranjeunna henteu ngasilkeun tambahan aranjeunna panginten kedah kana jaringan listrik. Janten aranjeunna gaduh sakedik insentif pikeun ngical deui surplus énergi éta, ngarah tungtungna milih masang batré panyimpenan pikeun ngajagaan énergi tambahan anu aranjeunna tampi gratis ti panonpoé.

Y, hiji-hijina léngkah kénca nyaéta megatkeun sambungan salamina tina jaringan listrik. Di daérah terpencil panginten tiasa raos, sabab biaya kéngingkeun listrikna lumayan mahal. Anu paling ngaheureuykeun jalma anu paling hirup tina énergi batubara nyaéta persamaan énergi ieu tiasa sacara ékonomis pikeun kota-kota ageung, malahan 2018 tiasa janten kanyataan, numutkeun firma investasi UBS.

Pikeun 2014 aya tiasa janten réduksi 40% dina konsumén anu bakal dihapus ti jaringan listrik utama, janten tonggak tonggong kota ageung sareng kanggo nagara ageung sapertos Australia.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.