Énergi tanaga surya sareng sumber énérgi anu tiasa dibaru deui

Babandingan énergi anu tiasa dibenerkeun

Sadaya énergi anu terbarukan ngagaduhan kaunggulanna, ogé kakurangannana, tapi kumaha upami urang ngabandingkeun tanaga surya ngalawan pembaharuan anu sanés?

Salaku conto, dina PLTA sareng kakuatan angin aya bédana ageung dibandingkeun sareng tanaga surya.

Seueur bédana ieu tiasa ditingali sacara umum di seueur nagara anu parantos dipasang, tapi upami urang ningali ka Spanyol, bédana ieu bahkan langkung ageung.

énergi hidrolik

Nyarios sakedik ngeunaan unggal énergi anu disebatkeun, kuring tiasa nyarios yén dina kasus énergi hidrolik ku gaduh waduk operasional anu cekap pikeun ngahasilkeun énergi ieu urang tiasa ngahontal henteu kirang ti sosok 20.000 MW.

Tapi, sok aya tapi, éta sapertos anu kuring nyebatkeun, kecap sulap di dieu "operatif" sabab henteu sadayana waduk tiasa jalan Sareng kuring henteu ngarujuk kana masalah pangropéa atanapi operasi (anu ogé bakal aya) tapi cai, sumber daya alam sareng langka anu diperyogikeun pikeun ngahasilkeun énergi éta.

Kalayan pepelakan caket waduk anu nyandak cai pikeun irigasi, kabutuhan poko sareng usum halodo khas nagara urang atanapi sahenteuna sabagian, ngajantenkeun seueur waduk teu tiasa ngamimitian.

Ieu ngandung harti yén ku énergi ieu teu tiasa diitung teras-terasan Kusabab kanyataan yén kaayaan présipitasi sareng neundeun cai diperyogikeun pikeun ngadamel curug sareng ngahasilkeun énergi anu diperyogikeun kedah dipenuhan.

Embung pikeun énergi

Angin kakuatan

Di sisi anu sanésna urang énergi eolik, ngagaduhan kapasitas infrastruktur anu ageung tina énergi ieu anu urang sanggup ngahasilkeun sakitar 40% tina total perlu, nu bakal sarua jeung 23.000MW, sahingga tiasa nyayogikeun bagian ageung daérah Spanyol.

Deui didieu deui kecap sulap anu anjeun panginten atos aya dina émutan, "angin", saleresna, di sapoé tanpa angin euweuh anu dihasilkeun sareng anu kami ngan ukur gaduh sababaraha turbin angin tanpa ngalakukeun nanaon.

Taman Eolico

Energía Surya

Nanging, sareng kuring henteu deui ngalegaan diri sareng pembaruan anu sateuacanna, urang gaduh tanaga surya.

Henteu janten masalah dimana waé pabrik produksi anjeun ayana, di mana waé titik géograpis Spanyol énergi bakal dihasilkeun unggal dinten dina sataun.

Spanyol mangrupikeun nagara Matahari sareng urang kedah ngamangpaatkeun éta ku sababaraha cara.

Di dieu anjeun bakal ngawartosan, naha teu aya kecap sulap dina tanaga surya sapertos "mendung"?

Pasti enya, tapi Sanaos mendung, kajadian cahaya terus sumping Tutuwuhan tanaga surya ogé tiasa ngamangpaatkeun énergi éta, jelas aranjeunna bakal ngahasilkeun kapasitas langkung kirang ti dina dinten anu cerah, tapi éta ngahasilkeun.

Sareng "wengi"? Dina hal ieu urang tiasa nyarios yén lamun leres yén tanaga surya henteu seueur dianggo nalika wengi, hartosna éta henteu dihasilkeun, tapi éta ogé leres yén salami periode ieu paménta énergi murah pisan.

Panonpoé jeung énergi
Upami anjeun heran naha tanaga surya teu acan dikembangkeun langkung lami sareng dibandingkeun sareng énergi angin, kuring bakal nyaritakeun yén pikeun harga.

Urang sadayana ningali kana kantong urang sareng upami urang ngan ukur fokus kana éta, biaya hiji sareng énergi anu sanés pisan benten.

Éta parantos diperjuangkeun pikeun ngirangan aranjeunna sareng aranjeunna turun taun-taun ayeuna ngeunaan énergi surya tapi tetep biayana langkung luhur tibatan tanaga angin.

Sigana éta langkung nguntungkeun pikeun nerapkeun énergi angin tibatan tanaga surya sanaos ningali kaunggulan hébat anu parantos disebatkeun sateuacanna dina sababaraha dinten énergi angin moal ngahasilkeun nanaon kusabab kurangna angin sedengkeun tanaga surya langkung konstan dina produksi na.

Salaku tambahan, urang asup kana politik ku cara anu halus pisan, kuring henteu hoyong maksimal sareng poko ieu ku sababaraha alesan janten kuring ngan ukur masihan anjeun sikat sikat alit.

Nyaho Spanyol, upami biaya tanaga surya langkung handap tibatan angin, Sigana kuring yén kakuatan angin bakal terus meunang alatan sabab gagasan pisan pikeun ngahasilkeun énergi anu teras-terasan mangrupikeun salah sahiji alesan utama kunaon tanaga surya kadang-kadang stagnates.

Conto anu jelas Murcia anu parantos lumpuh mangtaun-taun sanaos ngagaduhan daérah istimewa pikeun pamasangan énergi sapertos kitu.

Sigana mah sadayana bakal mayunan sareng peureum tetep handap, tapi halangan-halangan anu parantos ditetepkeun raoseun pisan.

Nagara dimana, kumaha ogé henteu adilna sigana, Teu ngaku daék ngagunakeun énergi ieu pikeun "konsumsi diri" sareng tiasa ngirangan jumlahna janten ngareuwaskeun pikeun seueur kulawarga faktur.

Sajauh ieu kuring sumping sareng refleksi terakhir ieu sareng ngan ukur nyarios yén sanaos sigana kuring ngan ukur resep Surya (upami dibarengan ku piknik anu langkung saé) éta henteu sapertos kitu, kuring yakin dina sagala tanaga anu tiasa diperbarui, sababaraha langkung saé tibatan Batur, sanaos gumantung kana dimana aranjeunna ayana sareng anjeun kedah gaduh sadayana énergi ieu pikeun tiasa nyayogikeun sadayana.

Kusabab pikahareupeun aya dina pembaharuan

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Carlos cenahna

    Dijelaskeun kalayan hadé sareng, tangtosna, saluyu pisan sareng naon anu parantos dikoméntaran.
    Urang sadayana terang masalah politik ... sanaos engké, henteu dipikaterang kunaon, éta henteu kagambar dina kotak sora. Pokokna, urang masih domba kana naon anu diomongkeun ku angon

    1.    Daniel Palomino cenahna

      Hatur nuhun pisan Carlos, kuring resep anjeun resep éta.

      Masalah utama nyaéta sareng dina tungtungna tiasa diperbaharui sareng tindakan sanés pikeun ningkatkeun kualitas kahirupan urang katinggaleun pisan.

      Angon-angon, sakumaha anjeun carioskeun, henteu saé pisan kana padamelanna sareng Spanyol sering perhatoskeun.

      Hiji salam.

  2.   mario cenahna

    Ngabandingkeun sareng kakuatan angin dina hal ngahasilkeun langkung atanapi kirang henteu ketat. Pikaresepeun pikeun nyayogikeun perbandingan sababaraha nomer, sapertos faktor tutuwuhan rata-rata hiji sareng anu sanés di Spanyol. Salaku tambahan, aya faktor anu henteu biasana diperhatoskeun nalika ngabandingkeunna, sapertos lahan anu dijajah sareng panggunaan anu cocog sareng pamasangan.

    1.    Daniel Palomino cenahna

      Kuring ngan ukur fokus kana babandingan produksi listrik sabab éta anu sabenerna urang tiasa "tingali" upami sumping ka bumi pikeun panggunaan énergi.

      Tangtosna urang tiasa ngabandingkeun énergi ieu sareng sésana sareng faktor sanés anu diperhatoskeun, sapertos medan bumi, biaya produksi, pangaruh anu disababkeun, kaunggulan sareng karugian sareng anu panjang sareng sajabana.

      Masalahna, anjeun ngan ukur kedah fokus kana hiji sabab upami urang nyarioskeun sagala hal, éta bakal masihan kami nyerat buku.

      Salam Mario, hatur nuhun kana komentarna.