Sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan énergi panas bumi

Pembangkit listrik bumi

Dunya énergi anu terbarukan beuki seueur suwung di pasar internasional kusabab daya saingna anu luhur sareng efisiensi anu langkung seueur. Aya sababaraha jinis énergi anu terbarukan (sakumaha saur kuring urang sadayana terang) tapi leres yén dina énergi anu terbarukan, urang mendakan langkung "kasohor", sapertos tanaga surya sareng angin, sareng anu sanés anu kirang dikenal salaku tanaga panas bumi sareng biomassa.

Dina tulisan ieu kuring badé nyarioskeun perkawis naon waé anu aya hubunganana sareng énergi panas bumi. Kusabab naon éta, kumaha jalanna sareng kaunggulan sareng karugianana dina dunya énergi anu terbarukan.

Naon énergi panas bumi?

Énergi geoterma mangrupikeun jinis énergi anu tiasa diénggalan anu didasarkeun dina panggunaan panas anu aya di jero taneuh planét urang. Nyaéta, anggo panas tina lapisan jero Bumi sareng ku éta ngahasilkeun énergi. Énergi anu tiasa diperbarui normalna nganggo elemen luar sapertos cai, hawa sareng sinar panonpoé. Nanging, tanaga panas bumi téh hiji-hijina anu luput tina norma luar ieu.

Kumaha Énergi Panas Bumi Diekstraksi

Sumber: https://www.emaze.com/@ALRIIROR/Presentation-Name

Tingali, aya gradién suhu jero handapeun taneuh anu urang undak. Nyaéta, suhu Bumi bakal ningkat nalika urang turun sareng langkung caket kana inti Bumi. Bener yén sora anu paling jero anu kahontal ku manusa henteu dugi ka jero 12 km, tapi urang terang yén gradién termal ningkat suhu taneuh antara 2 ° C sareng 4 ° C pikeun unggal 100 méter anu urang turun. Aya sababaraha daérah planét dimana gradién ieu langkung ageung sareng éta kusabab kanyataanna kerak bumi langkung ipis dina waktos éta. Kusabab kitu, lapisan jero Bumi (sapertos mantel, anu langkung panas) langkung caket kana permukaan Bumi sareng nyayogikeun langkung panas.

Nya, ceuk éta sora na saé, tapi dimana sareng kumaha énergi panas bumi diekstraksi?

Embung panas bumi

Sakumaha anu kuring parantos sebatkeun sateuacanna, aya daérah planét dimana gradién termal anu jero langkung jelas tibatan sesa tempat. Hal ieu nyababkeun épisiénsi énergi sareng ngahasilkeun énergi ngalangkungan panas internal Bumi langkung luhur.

biasana, poténsi produksi énergi panas bumi jauh leuwih saeutik tibatan poténsi tanaga surya (60 mW / m² pikeun panas bumi dibandingkeun 340 mW / m² pikeun surya). Nanging, di tempat-tempat anu disebatkeun dimana gradién termal langkung ageung, disebat waduk panas bumi, poténsial pikeun produksi énergi langkung luhur (ngahontal 200 mW / m²). Poténsi luhur pikeun ngahasilkeun énergi ieu nyiptakeun panas tina panas dina akuifer anu tiasa dieksploitasi sacara industri.

Dina raraga nimba énergi tina waduk panas bumi, mimitina diperyogikeun pikeun ngalaksanakeun kajian pasar anu giat kusabab biaya pangeboran naék pisan kalayan jero. Nyaéta, nalika urang ngali langkung jero kana usaha nimba panas kana permukaan ningkat.

Diantara jinis deposito géologis urang mendakan tilu: cai panas, garing sareng cai panas

Waduk cai panas

Aya dua jinis waduk cai panas: anu sumber na jero taneuh. Anu baheula tiasa dianggo salaku mandian termal, nyampur sakedik sareng cai tiis pikeun tiasa mandi di jerona, tapi ngagaduhan masalah tingkat aliran lemah.

Di sisi anu sanésna, urang gaduh akuarium jero taneuh anu mangrupikeun waduk cai anu dina suhu anu luhur pisan sareng jerona cetek. Jenis cai ieu tiasa dianggo nepi ka bisa nimba panas internal na. Urang tiasa medar cai panas ngalangkungan pompa pikeun ngamangpaatkeun panas na.

Sumber cai panas- Waduk cai panas

Kumaha carana dieksploitasi waduk cai panas? Pikeun ngamangpaatkeun énergi cai termal, eksploitasi kedah dilakukeun ku jumlah sumur anu saé, sahingga unggal unggal sumur cai termal diala sareng dipulangkeun ku suntikan kana akuifer saatos didinginkan turun. Jenis éksploitasi ieu dicirikeun patanapi durasi anu ampir teu aya watesna dina waktosna kusabab kamungkinan nyéépkeun éta waduk termal ampir nil, kumargi cai na disuntikkeun deui kana akuifer. Cai ngajaga aliran anu konstan sareng jumlah cai henteu robih, janten urang henteu nyéépkeun cai anu aya dina akuifer, tapi urang nganggo kakuatan calorific na pikeun pemanasan sareng anu sanésna. Éta ogé ngagaduhan kaunggulan anu hébat ku kami ningali yén teu aya jinis kontaminasi sabab sirkuit cai anu ditutup henteu ngamungkinkeun kabocoran.

Gumantung kana suhu dimana urang mendakan cai dina waduk, énergi panas bumi anu diekstraksi bakal ngagaduhan fungsi anu béda:

Cai termal dina suhu luhur

Kami mendakan cai kalayan suhu nepi ka 400 ° C sareng uap dihasilkeun dina permukaan. Ku ngagunakeun turbin sareng alternator, listrik tiasa dihasilkeun sareng disalurkeun ka kota-kota ngalangkungan jaringan.

Cai termal dina suhu sedeng

Cai termal ieu dipendakan dina akuifer kalayan suhu anu langkung handap, anu, pangpangna aranjeunna ngahontal 150 ° C. Éta sababna konvérsi uap cai kana listrik dilakukeun kalayan épisién anu langkung handap sareng kedah dieksploitasi ku cara cairan volatil.

Cai termal dina suhu handap

Deposit ieu ngagaduhan cai sakitar 70 ° C janten panas na ngan ukur tina gradién panas bumi.

Cai termal dina suhu anu handap pisan

Kami mendakan cai anu suhu na maksimal ngahontal 50 ° C. Énergi panas bumi anu tiasa didapet ngalangkungan jinis cai ieu ngabantosan urang pikeun nutupan sababaraha kabutuhan rumah tangga sapertos pemanasan bumi.

Énergi panas bumi

Sawah garing

Waduk garing nyaéta daérah anu batu na garing sareng panas pisan. Dina jenis deposit ieu Teu aya cairan anu mawa énergi panas bumi atanapi jinis bahan anu permeabel. Éta spesialis anu ngenalkeun jinis-jinis faktor ieu pikeun tiasa ngalirkeun panasna. Deposit ieu ngahasilkeun langkung handap sareng biaya produksi langkung luhur.

Kumaha cara urang ngaluarkeun énergi panas bumi tina bidang ieu? Supados ngagaduhan kinerja anu cekap sareng kéngingkeun manpaat ékonomi, peryogi kaayaan di handapeun taneuh anu henteu jero teuing (kumargi biaya operasional naékna sacara signifikan saatos jerona ningkat) sareng anu gaduh bahan garing atanapi batu tapi dina suhu anu luhur pisan. Bumi dibor pikeun ngahontal bahan ieu sareng cai disuntik kana pengeboran. Nalika cai ieu disuntik, liang anu sanés didamel urang nyabut cai panas kanggo ngamangpaatkeun tanaga.

Karugian tina jinis deposit ieu nyaéta téknologi sareng bahan pikeun ngalaksanakeun prakték ieu tetep henteu tiasa diséépkeun sacara ékonomi, janten padamelan nuju dilakukeun dina pamekaran sareng paningkatanana.

Simpenan Geyser

Geysers mangrupikeun sumber cai panas anu sacara alami nyéépkeun uap sareng cai panas. Aya saeutik pisan di planet ieu. Kusabab sensitipitasna, geysers aya di lingkungan dimana hormat sareng pangasuhna kedah luhur supados henteu nyababkeun prestasina janten buruk.

Geyser. Énergi panas bumi

Dina raraga ngaluarkeun panas tina waduk geyser, panasna kedah langsung dimanfaatkeun ku cara turbin pikeun kéngingkeun énergi mékanis. Masalah sareng jenis ékstraksi ieu nyaéta pamulihan cai anu parantos dina suhu anu handap ngajantenkeun magmas tiis sareng ngajantenkeun aranjeunna béak. Éta ogé parantos dianalisis yén suntikan cai tiis sareng tiis tina magma ngahasilkeun lini anu leutik tapi sering.

Kagunaan énergi panas bumi

Kami parantos ningali jinis waduk pikeun ékstraksi énergi panas bumi, tapi kami henteu acan nganalisis kagunaan anu tiasa dipasihkeun ka aranjeunna. Ayeuna énergi panas bumi tiasa dimanfaatkeun dina seueur aspek kahirupan urang sadidinten. Éta tiasa dianggo pikeun manaskeun sareng nyiptakeun kaayaan anu pas di rumah kaca sareng nyayogikeun manaskeun kanggo bumi sareng pusat perbelanjaan.

Éta ogé tiasa dianggo pikeun nyéépkeun sareng produksi cai panas domestik. Sacara umum énergi panas bumi dipaké pikeun spa, pemanasan sareng cai panas, pembangkit listrik, pikeun ékstraksi mineral sareng tatanén sareng akuakultur.

Kaunggulan tanaga panas bumi

  • Hal kahiji anu urang kedah nyorot ngeunaan kaunggulan tanaga panas bumi nyaéta mangrupikeun salah sahiji jinis énergi terbarukan sahingga dianggap énergi bersih. Eksploitasi sareng panggunaan énergi na henteu ngahasilkeun émisi gas rumah kaca sahingga henteu ngarusak lapisan ozon atanapi nyumbang kana nambahan pangaruh parobihan iklim.
  • taya sahijieun tina ngahasilkeun runtah.
  • Biaya ngahasilkeun énergi listrik tina jinis énergi ieu murah pisan. Éta langkung mirah tibatan pembangkit batubara atanapi pembangkit listrik tenaga nuklir.
  • Jumlah énergi panas bumi anu tiasa dihasilkeun di dunya dipercaya langkung luhur tibatan sadayana minyak, gas alam, uranium, sareng batubara digabungkeun.

Ékstraksi énergi panas bumi

Kalemahan énergi panas bumi

Tungtungna, sabab henteu sadayana éndah, urang kedah nganalisis kakurangan panggunaan énergi panas bumi.

  • Salah sahiji kakurangan anu hébat nyaéta masih gaduh sakedik kamekaran téknologi. Nyatana ayeuna Boro-boro disebatkeun nalika énergi terbarukan didaptarkeun.
  • Aya résiko nalika ngamangpaatkeun kamungkinan kabocoran hidrogén sulfida sareng arsénik, anu mangrupakeun bahan pencemar.
  • Keterbatasan daérah hartosna pembangkit listrik panas bumi kedah dipasang ngan ukur di daérah anu panas taneuhna luhur pisan. Salaku tambahan, énergi anu dihasilkeun kedah dikonsumsi di daérah tempat éta sasari, Éta henteu tiasa diangkut ka tempat anu jauh pisan sabab efisiensi bakal leungit.
  • Fasilitas pembangkit listrik bumi panas bumi ngabalukarkeun ageung pangaruh bentang.
  • Énergi geoterma sanés énergi anu teu ka habiskeun ku nyalira kumargi panas Bumi parantos ngaleut.
  • Di sababaraha daérah anu énergi ieu diekstraksi, gempa bumi leutik akibat tina suntikan cai.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, énergi panas bumi, sanaos henteu dikenal pisan, ngagaduhan seueur fungsi sareng sajumlah ciri anu kedah dipertimbangkeun pikeun masa depan énergi.

Pendakan jinis énergi anu terbarukan anu sanés:

Tulisan anu aya hubunganana:
Jinis énergi anu tiasa diperbarui

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)