Sumber énergi anu henteu dikenal anyar

Mélon

Balik istilah metanisasi nyumputkeun prosés alami degradasi zat organik dina henteuna oksigén. Ieu ngahasilkeun gas sahingga kakuatan. Seueur perusahaan ayeuna ngagunakeun téknik ieu pikeun miceun runtahna, ngagunakeun sumber énergi anu pikaresepeun anu anyar.

Melon buruk

Unggal musim, perusahaan buah di Perancis mendakan 2000 ton melon yén aranjeunna moal tiasa ngajual. Nanging, pengelolaan limbah ieu gaduh biaya sakitar € 150.000 per taun kanggo transportasi sareng pangobatan. Di 2011, perusahaan ngagaduhan unit metanisasi anu dikembangkeun ku perusahaan Bélgia, GreenWatt. Prinsipna saderhana. Buah ruksak atanapi busuk disimpen dina tempat anu didegradasi ku baktéri anu ngaluarkeun biogas. Énergi anu dihasilkeun dijual deui, sedengkeun panas dianggo dina pabrik nyalira.

Wortel buruk

Prinsip anu sami kajadian sareng wortel. Grup Perancis, salah saurang pamimpin Éropa dina budidaya wortel, diresmikeun dina 2014 unit biomethanization, ogé dikembangkeun ku perusahaan GreenWatt. Grup ngahasilkeun énergi pikeun anu sami sareng 420 bumi.

Énergi tina kéju

Kéju ogé ngagaduhan sipat anu teu disangka. Serikat padamel di daérah Savoy, Perancis, diresmikeun Oktober kamari mangrupikeun unit pikeun transformasi whey, cairan konéng dihasilkeun ku pembuatan kéju. Salaku tambahan pikeun ngahasilkeun mantega, elemen ieu ogé sumber énergi ngaliwatan prosés metanisasi. Unit ieu kedah ngamungkinkeun produksi ngadeukeutan tilu juta kWh énergi per taun, nyaéta, sami sareng konsumsi listrik 1500 jiwa.

Kotoran manusa

Beus khusus pisan ngumbara jalan-jalan di Cileungsi, Di Inggris. Orisinalitas kendaraan téh nyaéta medar berkat najis manusa. Mangrupikeun bahan bakar hejo sabab ngaluarkeun 80% karbon dioksida sareng antara 20 sareng 30% tina dioksida karbon kirang ti mesin solar. Biobus ieu tiasa ngumbara dugi ka 300 km berkat kotoran organik alami taunan 5 urang. Nyanghareupan kasuksésan proyek pilot na, perusahaan GENeco nembé ngaluncurkeun paménta dana ka Pamaréntah pikeun ngembangkeun jaringan énergi bersih na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   casaalameda cenahna

    Aya seueur kaunggulan biogas. Éta tiasa dianggo salaku pasokan énérgi dina jam-jam puncak, sabab éta henteu peryogi matahari atanapi angin pikeun ngahasilkeun éta sareng henteu peryogi aki-aki pikeun ngumpulkeun éta.

bool (leres)