Biomassa salaku sumber énergi Spanyol

kagunaan leuweung

Benua Baheula atanapi, khususna nagara-nagara anu ngawangun Uni Éropa ngagaduhan sababaraha kakurangan sareng salah sahijina nyaéta pangabutuh ayeuna pikeun minyak sareng gas salaku sumber énergi.

Pikeun waktos anu lami, pikeun ngirangan kagumantungan sapertos kana suluh fosil (anu mangrupikeun 99% impor bersih Uni Éropa), éta komitmen pikeun énergi terbarukan, janten sapertos urang parantos terang, langkung bersih sareng langkung hormat sareng lingkungan.Bagja kagumantungan énergi rata-rata Uni Éropa-27 (salah sahiji daérah énergi anu paling sumberdaya di dunya) henteu kirang ti 53,4% sapanjang 2014. Tren konstan anu terus ningkat unggal taun ku léngkah raksasa.

La Asosiasi Biomassa Éropa, disingget jadi AEBIOM, parantos ngalaksanakeun kajian anu nunjukkeun yén Éropa sacara gembleng tiasa swasembada salami 66 dinten sataun ngan ukur ku énergi anu tiasa dirobih.

Dina 66 dinten ieu, 41 tiasa sacara éksklusif mandiri berkat biomassa, ieu hartosna, ampir 2 per tilu na.

Kusabab ieu Javier Díaz, presiden AVEBIOM, nyaéta, Asosiasi Spanyol pikeun Pamulihan Énergi, mastikeun yén:

"Bioenergy mangrupikeun sumber énergi anu paling penting anu tiasa diénggalan di Éropa. Éta parantos caket ngalangkungan batu bara janten sumber énergi pribumi anu munggaran ”.

Dina posisi kahiji, Swédia

Dina kasus gaduh hungkul España, inohong 41 dinten jelas handap, sanaos biomassa anu dihasilkeun tiasa nutupan paménta sababaraha Dinten 28, nyaéta, sami sareng sasih non-kabisat Pébruari.

Nagara urang dina peringkat Éropa réngking nomer 23, sapertos Bélgia.

Sutradara Proyék AVEBIOM, Jorge Herrero nunjukkeun yén:

"Kami masih jauh pisan ti nagara-nagara anu mingpin tabel sapertos Finlandia atanapi Swédia, masing-masing 121 sareng 132 dinten"

Nanging, peran biomassa pikeun masa depan Uni Éropa penting pisan pikeun tiasa ngahontal tujuan énergi anu ditetepkeun ku Brussel pikeun taun 2020.

Bioenergy bakal nyumbang kana satengah tina gawang éta sareng ku ieu Uni Éropa bakal ngahontal 20% produksi énergi anu dicandak tina énergi anu diperbarui.

Herrero ngajelaskeun yén:

"Dina 2014, bioenergi nyumbang 61% tina sadaya énergi terbarukan anu dikonsumsi, anu sami sareng 10% tina konsumsi énérgi akhir kotor di Éropa."

pelet pikeun manaskeun

Di sisi séjén, pendinginan sareng pemanasan ngagambarkeun sakitar 50% tina total konsumsi énergi di Uni Éropa, ieu ngandung harti yén bioenergi anu diraih ku biomassa mangrupikeun pamimpin diantara énergi anu diperbarui pikeun panggunaan termal kalayan 88% panggunaan pemanasan sareng pendinginan, asumsina dina tungtungna, 16% tina konsumsi énergi kotor Éropa.

Tumuwuhna biomassa anu tetep di Spanyol

Di Spanyol, sareng sanaos aya di bagian tengah handap tabel peringkat, mangtaun-taun ayeuna parantos dilaksanakeun a usaha anu cukup.

Kanaékan énergi biomassa ngalobaan sacara éksponénsial sareng, kirang ti dasawarsa (antara 2008 sareng 2016) jumlah fasilitas anu didédikasikeun pikeun biomassa parantos tumuh tina langkung ti 10.000 janten langkung ti 200.000, kalayan rata-rata 1.000 MWt (megawatt termal).

Kitu ogé, jenis énergi ieu ngagaduhan poténsi hébat pikeun pangwangunan di nagara urang sabab panén leuweung tiasa diduplikasi tanpa masalah, Tanpa kedah nyebarkeun langkung héktar pikeun produksi biomassa.

Numutkeun data AVEBIOM, Spanyol ngagaduhan sakitar 30% konsumsi biomassa anu dikaluarkeun tina ngabersihan leuweung Sedengkeun nagara sapertos Austria, Jérman atanapi Swédia anu disebut di luhur nyéépkeun 60% tina naon anu sasari sareng kami émut yén Swédia aya dina posisi munggaran kalayan konsumsi dinten 132 dinten sareng, samentawis éta, Austria kalayan 66 dinten (tempat ka-7) sareng Jérman kalayan 38 dinten (tempat ka 17).

Kitu cenah, sektor biomassa di Spanyol ngalih ngadeukeutan 3.700 juta euro sataun, ngalambangkeun 0,34% tina Produk Doméstik Bruto (PDB) sareng anu teras-terasan ningkat pikeun sababaraha waktos.

Dina 15 taun ka pengker, énergi anu terbarukan ieu parantos lungsur nyumbang 3,2% kana 6% énergi primér anu dikonsumsi di nagara urang.

Dina 2015, éta ngahasilkeun langkung ti 24.250 padamelan langsung sareng teu langsung, satengahna langsung hubunganana sareng panggunaan leuweung (dina seueur kasus, leuweung anu ditinggal) sareng produksi biofuel.

Sumber énergi anu tiasa dibaharuan ieu sareng manajeménna, Herrero nambihan, ngamungkinkeun pikeun ngalawan sacara efektif ngalawan pangaruh rumah kaca sareng perubahan iklim, kumargi kagiatan nétral dina émisi CO2.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)