Stratosfir sacara langsung mangaruhan iklim Bumi

  Stratosfir

Upami aurora kutub katitén ti saprak halimun jaman, sigana éta awan nopulér aranjeunna muncul dina akhir abad XIX. Urang tiasa ngarepkeun aranjeunna langkung sering ningali, upami éta uap cai stratospheric terus nambahan.

Konsentrasi ganda tina karbon dioksida dina atmosfir éta bakal ningkat, ku nyalira, suhu dunya rata-rata 1,2ºC. Nanging, iklim mangrupikeun élmu anu dinamis. The sagara, permukaan buana sareng lapisan atmosfir anu béda ngaréspon ieu modifikasi, ngamungkinkeun réaksi anu bakal naékkeun suhu rata-rata dunya 2 dugi 4,5ºC.

Réaksi tina iklim patalina sareng paningkatan émisi gas rumah kaca dipikaterang ku sadayana, tapi kateupastian bertahan dina hubungan réspon awan ka semburan aerosol, Contona.

Modél tina ramalan iklim coba simulasi sakumaha pas mungkin sadaya ieu réaksi anu ngatur épolusi iklim. Tim paniliti Amérika parantos diajar sacara rinci salah sahijina, teu dipaliré lami-lami ku masarakat: éta kalebet stratosfer, anu bakal ngaréspon paningkatan dina suhu tina hawa dina permukaan bumi, nambahan jumlah na haseup tina cai.

El uap cai mangrupikeun gas rumah kaca anu kuat, sareng mékanisme ieu nyumbang kana kanaékan hawa hawa.

Inpormasi lengkep - Liang dina lapisan ozon handapeun tihang


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.