Pembangkit listrik pasang surut

Pembangkit listrik pasang surut

Di dunya énergi renewable aya sababaraha hadé dipikawanoh kayaning tanaga surya sarta énergi angin jeung lianna kirang dipikawanoh kayaning énergi pasang surut. Ieu mangrupakeun jenis énergi renewable nu mangpaatkeun tides laut. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun peryogi a stasiun kakuatan pasang surut dimana transformasi énergi kinétik tides énergi listrik lumangsung.

Dina artikel ieu kami baris ngabejaan Anjeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan stasiun kakuatan pasang surut, fitur sarta fungsi na.

Énergi pasang surut

énergi pasang surut

Sagara gaduh poténsi énergi anu ageung, anu tiasa dirobih janten listrik ngalangkungan téknologi anu béda. Diantara sumber énergi laut anu ditetepkeun ku Institute for Energy Diversification and Saving (IDAE), urang mendakan sababaraha jinis:

  • Énergi arus laut: Ieu diwangun ku harnessing énergi kinétik arus laut pikeun ngahasilkeun listrik.
  • Énergi gelombang atanapi énergi gelombang: Nyaéta pamakéan énergi mékanis tina gelombang.
  • Panas pasang surut: Éta dumasar kana ngamangpaatkeun bédana suhu antara cai permukaan sareng dasar laut. Parobahan termal ieu dianggo pikeun listrik.
  • Énergi pasang atanapi énergi pasang: Hal ieu dumasar kana pamakéan pasang surut, pasang surut sarta aliran cai laut, dihasilkeun ku aksi gravitasi panonpoé jeung bulan. Ku kituna, énergi poténsial pasang surut dirobah jadi énérgi listrik ngaliwatan gerakan turbin a, saperti dina pembangkit listrik PLTA.

Énergi pasang surut mangrupa sumber énérgi alternatif dumasar kana harnessing pasang surut jeung aliran cai laut, nu dijieun ku tarikan gravitasi panonpoé jeung bulan. Ku cara kieu, éta mangrupikeun fenomena alam anu tiasa diprediksi anu ngamungkinkeun urang pikeun ngaramalkeun iraha gerakan cai ieu tiasa dirobih janten listrik.

Pembangkit listrik pasang surut

pasang jeung énergi renewable

Pembangkit listrik pasang surut mangrupikeun tempat mesin anu cocog pikeun ngarobih énergi kinétik pasang kana énergi listrik. Aya sababaraha cara pikeun meunangkeun énergi pasang surut. Urang bakal ningali masing-masing sareng aspék utamana:

Generators arus pasang

Ogé katelah TSG (Tidal Stream Generators), generator ieu ngagunakeun gerakan cai pikeun ngarobah énergi kinétik jadi listrik. Ieu métode pangalusna dipikawanoh. Cara ieu pikeun meunangkeun énergi Éta ngalibatkeun biaya anu langkung handap sareng dampak ékologis anu langkung handap dibandingkeun metodeu anu sanés.

bendungan pasang surut

Bendungan ieu ngamangpaatkeun potensi énérgi cai anu aya antara henteu rata antara pasang surut sareng surut. Éta halangan sareng turbin, sarupa pisan jeung bendungan tradisional, diwangun di lawang ka bay atawa situ. Biayana luhur sareng kauntungan henteu luhur. Kakurangan tempat di dunya anu nyumponan kaayaan pikeun janten tuan rumah sareng dampak lingkungan mangrupikeun dua kalemahan utama.

Énergi pasang surut

Téknologi aya dina tahap téoritis. Ogé kawanoh salaku DTP (Dynamic Tidal Power), éta ngagabungkeun dua kahiji, exploiting interaksi antara énergi kinétik jeung kakuatan dina aliran pasang. Métode ieu diwangun ku sistem bendungan gedé anu nyababkeun fase pasang surut anu béda-béda dina cai pikeun ngagerakkeun turbin ngahasilkeun kakuatan.

Kaunggulan jeung kalemahan

Kami negeskeun yén énergi alternatif ieu ngagaduhan sababaraha kaunggulan:

  • Éta mangrupikeun sumber énergi bersih anu henteu ngahasilkeun gas rumah kaca atanapi polutan sanés tina jinis sumber énergi anu sanés.
  • Taya suluh tambahan dipaké.
  • Generasi kakuatan kontinyu sareng dipercaya.
  • Ombak téh teu béak jeung gampang diprediksi.
  • Ieu mangrupakeun sumber énergi renewable.

Sanaos poténsi anu ageung, panggunaan kakuatan pasang surut ogé ngagaduhan kalemahan, diantarana:

  • Ieu tiasa dihontal ku investasi finansial anu ageung. Éta mahal pikeun masang.
  • Éta gaduh pangaruh visual sareng bentang anu hébat di basisir, janten salah sahiji kakurangan énergi pasang surut anu paling pikahariwangeun.
  • kakuatan pasang surut sanes pilihan pangalusna pikeun sakabéh wewengkon géografis. Kusabab jumlah énergi anu urang tiasa kéngingkeun gumantung kana darajat gerak sagara sareng gaya pasang surut.

Énergi pasang surut Éta parantos dianggo pikeun ngahasilkeun listrik ti taun 1960-an. Nagara pelopor nyaéta Perancis, anu pembangkit listrik pasang Lens masih beroperasi.

Nagara-nagara anu ayeuna gaduh kapasitas pembangkit listrik pasang surut nyaéta: Koréa Kidul, dituturkeun ku Perancis, Kanada, Inggris sareng Norwégia. Ayeuna, énérgi pasang surut ngan ukur ngagambarkeun sawaréh leutik tina total énergi anu tiasa dianyari sadunya, tapi poténsina ageung.

Operasi pembangkit listrik pasang surut

stasiun kakuatan pasang surut sarta kagunaan na

Pembangkit listrik pasang surut nyaéta tempat dimana énergi anu dihasilkeun tina pasang laut dirobih janten listrik. Pikeun ngamangpaatkeun éta, bendungan sareng turbin diwangun di bagian handap, umumna di muara walungan atawa teluk. Waduk anu diciptakeun ku pangwangunan bendungan ngeusian sareng ngosongkeun unggal gerakan pasang sareng ngalirkeun cai anu ngahasilkeun, ngamungkinkeun ngamimitian turbin anu ngahasilkeun listrik.

Kumaha pembangkit listrik pasang surut ngarobah énergi pasang jadi listrik? Pikeun ngajawab patarosan ieu, perlu mertimbangkeun prinsip énergi poténsial jeung kinétik tina kanaékan jeung panurunan has dina. pasang surut anu dihasilkeun ku interaksi gravitasi Panonpoé jeung Bulan. Naékna cai disebut aliran, sarta waktu turunna leuwih pondok ti saméméhna.

Beda jangkungna antara permukaan laut sareng tingkat waduk mangrupikeun dasar, janten, numutkeun Institut Diversifikasi sareng Konservasi Énergi (IDAE), éta ngan ukur mangpaat dina titik basisir dimana jangkungna pasang sareng turun. béda ku leuwih ti 5 méter dipuseurkeun kana pamasangan ciri ieu. Kaayaan ieu ngan ukur tiasa dipendakan dina sajumlah lokasi terbatas di Bumi. Di pabrik, listrik dirobih ku turbin atanapi alternator. Kalayan rotasi bilah na sareng sirkulasi cai sorangan, énergi listrik dihasilkeun.

Kuring miharep éta kalayan informasi ieu anjeun bisa leuwih jéntré ngeunaan stasiun kakuatan pasang surut sarta ciri na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)