Spésiés tangkal perkotaan sareng kamampuanna nyerep CO2

nu émisi karbon dioksida Aranjeunna janten perhatian pikeun kota, janten aranjeunna milari cara pikeun ngirangan atanapi nyerep polutan ieu.

La Junta de Andalucía sareng Universitas Seville nuju damel dina proyek anu disebat "Hutan ku kota". Anu diwangun ku nyandak daérah umum kota sareng melak sajumlah penting tatangkalan sareng pepelakan kanggo ngawangun jukut leuweung perkotaan Spésiés asli anu nyerep karbon dioksida.

Ieu ditalungtik mana spésiés anu ngagaduhan kapasitas pangageungna nyerep CO2 jeung disimpulkeun yén tangkal sapertos jeruk nipis, jeruk pait, jeruk empedu sareng laurel mangrupikeun anu paling luhur tina séksrasi CO2. Sedengkeun pikeun rungkun, anu pang éfisiénna nyaéta oleander, ligustrina, lavender, sareng palem.

Pamakéan spésiés ieu di daérah perkotaan moal ngan ukur ningkatkeun kualitas hawa sabab éta nyaring partikel sareng polutan, tapi éta ogé bakal ngahontal paningkatan éstétis sareng lanskap di kota-kota, aranjeunna bakal tiasa nyerep langkung cai janten ngabantosan nyegah banjir, ngatur suhu lingkungan, ngirangan noise, diantara manpaat anu sanés.

Diperkirakeun 2000 tangkal kalayan kapasitas luhur nyerep CO2 tiasa nyusul 160 ton karbon dioksida per taun, anu seueur pikeun kota. Upami ieu ditambihan pangirangan polusi tina kendaraan sareng industri, pamutahiran anu signifikan dina lingkungan.

nu tilelep CO2 alami Éta diperyogikeun pisan tapi éta moal cekap upami émisi henteu dikirangan sareng tindakan sanésna ogé dilaksanakeun.

Sababaraha kota di Andalusia ngalaksanakeun leuweung ku proyék-proyék kota pikeun ningkatkeun kualitas kahirupan pendudukna sareng kolaborasi dina merangan perubahan iklim.

Jinis-jinis tindakan ieu aya gunana sareng sacara umum ngamungkinkeun aranjeunna ditiru di batur, naha éta mangrupikeun cara pikeun promosikeun tindakan konkrit pikeun ngirangan émisi CO2 sacara lokal.

SUMBER: Ecoticias


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   pataricia padilla cenahna

    sagala rupa anu aya di lingkungan, alam, pencegahan bencana, agriltura pikeun kuring matak pikaresepeun, manusa henteu pernah bérés diajar. Catetan anu saé.