Soria, surga biomassa

Soria parantos ngusulkeun janten kota Spanyol anu munggaran anu nol karbonna. Ti saprak 2015, korél gas atanapi solar diganti ku énergi terbarukan sanés pikeun pasokan cai panas sareng pemanasan. Proyék 14 juta euro, kalayan pembiayaan éta Institut Kredit Resmi (ICO), anu parantos ngaluarkeun opat juta ngalangkungan perusahaan manajemen modal ventura Axis, sareng Barcelona's Suma Capital.

Jaringan panas Soria, salaku inisiatif anu dikokolakeun sareng dipasarkeun ku perusahaan Soria parantos disauran Rebi, milik grup Amax bie, parantos ngagaduhan 8.000 palanggan saatos réngsé tahap munggaran na. Éta kalebet ti komunitas anu ngagaduhan ka hotél, rumah sakit, sakola, kolam renang, panti jompo sareng badan umum.

Tutuwuhan biomassa pikeun pamakean termal, ngagaduhan kakuatan 18kw, éta nyéépkeun 16.000 ton bahan leuweung per taun, anu ngahasilkeun 45 juta kilowatt jam per taun.

gosok salaku biomassa

Perusahaan ngagaduhan 50 padamel, sareng ieu nyingkahan 16.000 ton karbon dioksida(CO2) per taun. "Kami ngabantosan mayunan leuweung sareng jaga tetep bersih," saur Alberto Gómez, CEO na.

Jaringanna nyaéta sirkuit cai panas bawah tanah 28 km tertutup, jelas Borondo. "Bahan leuweung diteundeun dina pepelakan, kalayan tilu kulkas biomassa tina genep megawatt masing-masing, saatos nyaring sareng nyaring. Ieu nyegah cabang mana waé tina ngablokkeun sistem ", anjeunna nambihan.

Cai dipanaskeun ku panas anu dihasilkeun dina prosés pembakaran teras dipompa ngalangkungan pipa ka kota, terasna. Di unggal gedong, perusahaan masang gardu pertukaran, anu ngajantenkeun cai dina sirkuitna leupas tina wangunanna. "Kami ngajamin tabungan antara 10% sareng 25%, nurutkeun tingkat anu dipilih; ngan listrikna anu dikonsumsi ditagih berkat sababaraha méter anu ngukur énergi anu dipindahkeun ka bumi ”.

Panjangan

Rebi ngalegaan jasa na ka tengah sareng kiduleun Soria, anu diarepkeun bakal ngajantenkeun jumlah pangguna kana 16.000. Pikeun minuhan kanaékan paménta ieu, perusahaan parantos ngagabung alat-alat anyar (akumulator inersia) pikeun nyimpen énergi termal sareng sistem pompa cai. "Kami ningali di Éropa yén ieu ningkatkeun épisiénsi, tibatan masang alat pembakaran anu sanés," saur Borondo.

Soria henteu ngan ukur hiji-hijina proyék. Grup ieu mimiti ngajajah bisnis ieu di 2009, ningali potensi kehutanan Castilla y León sareng konsentrasi gedong sareng alat pembakar bahan bakar fosil di propinsi anu usum tiis pisan.

biomassa leuweung

Janten, jaringan kahijina timbul di kotamadya Soria di Olvega, operasional ti saprak 2012, atanapi di Universitas Valladolid. Ayeuna nembé badarat Aranda de Duero (Burgos), saatos perjanjian sareng aula kota Arandino pikeun nyayogikeun 3.000 bumi sareng badan publik, kalayan investasi dalapan juta.

Karya-karya éta bakal dimimitian dina Oktober sareng bakal dianggo dina dua taun, aranjeunna ngantisipasi. Rencana perusahaan ogé dugi ka Guadalajara (Castilla-La Mancha), dina prosés lisénsi.

Évolusi biomassa di Spanyol

Salajengna urang bakal ningali grafik anu béda, anu nunjukkeun épolusi tilu tina faktor utami tina séktor énergi: perkiraan kakuatan dina kW, jumlah pamasangan sareng énergi anu dihasilkeun dina GWh. Sumber data anu dianggo nyaéta wéb anu khusus dina séktor: www.observatoriobiomasa.es.

Naon ari Observatoriobiomasa.es?

La Asosiasi Spanyol pikeun Valorisasi Énergi Biomassa (AVEBIOM) nyiptakeun halaman wéb ieu di 2016 ka mawa data biomassa sareng perkiraan ka seueur jalma sabisa-bisa, sareng tujuan utama pikeun ngahijikeun, dina platform anu sami, inpormasi ngeunaan panggunaan biomassa termal di Spanyol.

Hatur nuhun kana data AVEBIOM sorangan sareng anu disayogikeun ku National Observatory of Biomass Boiler sareng Indéks Harga Biofuel, salian ti kolaborasi perusahaan sareng entitas dina sektor biomassa, tiasa ngahasilkeun épolusi, ngabandingkeun sareng nyayogikeun data sareng perkiraan.

Grafik 1: Évolusi jumlah pamasangan biomassa di Spanyol

Conto anu jelas tina ledakan hébat téknologi ieu nyaéta kanaékan jumlah pamasangan tina jenis énergi terbarukan ieu.

Data anu pang anyarna aya nunjukkeun yén di 2015 aya 160.036 pamasangan di Spanyol. Kanaékan 25 persentase poin dibandingkeun taun saméméhna, dimana inohong na langkung ti 127.000.

8 taun ka pengker, henteu aya 10.000 pamasangan sareng di 2015 éta parantos ngaleuwihan 160.000, jelas yén évolusi sareng paningkatan biomassa di nagara urang mangrupikeun kanyataan anu tiasa diverifikasi sareng jelas katingali.

Kulub

 

Kami émut yén kulub ieu dianggo salaku sumber énergi biomassa sareng pikeun pembangkitan panas di bumi sareng gedong. Aranjeunna dianggo salaku sumber énergi suluh alam sapertos pelet kai, liang zaitun, résidu leuweung, cangkang kacang, jst. Éta ogé dipaké pikeun manaskeun cai di bumi sareng gedong.

Graf 2: Évolusi perkiraan kakuatan biomassa di Spanyol (kW)

Konsékuansi anu jelas tina kanaékan jumlah pamasangan nyaéta kanaékan perkiraan kakuatan.

Total kakuatan anu dipasang diperkirakeun pikeun Spanyol nyaéta 7.276.992 kW di 2015. Ngabandingkeun sareng jaman harita, total kakuatan anu dipasang ningkat ku 21,7% dibandingkeun 2014, dimana perkiraan kW éta sahandapeun 6 juta.

Tumuwuhna anu dialaman tina total kakuatan anu dipasang ti 2008 dugi ka data terakhir anu disayogikeun dina 2015 parantos 381%, angkat ti 1.510.022 kW dugi ka langkung ti 7.200.000.

Grafik 3: Évolusi énergi anu dihasilkeun di Spanyol (GWh)

  

Pikeun béréskeun sareng grafik, urang bakal nganalisis évolusi nalika panungtungan 8 taun tina énergi anu dihasilkeun ku énergi ieu di Spanyol.

Saperti dua métrik samemehna, kamekaran angger dina mangtaun-taun janten 2015, kalayan 12.570 GWh, taun kalayan volume GWh pangluhurna. 20,24% langkung seueur tibatan di 2014. Kanaékan énergi anu dihasilkeun ku biomassa ti saprak 2008 nyaéta 318%.

Integrasi biomassa diantara sumber énergi utama nagara urang teras-terasan jalan. Pikeun ningali jelas épolusi positip na ngan ukur ningali data 2008.

Dina période éta aya 9.556 pamasangan anu ngahasilkeun perkiraan énergi 3.002,3 GWh kalayan perkiraan kakuatan 1.510.022 Kw sareng di 2015, tukang data sayogi, parantos ningkat janten 12.570 GWh énergi anu dihasilkeun, 160.036 instalasi sareng 7.276.992 Kw perkiraan kakuatan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.