Sistem biogas dumasar kana kotoran babi di Argentina

Di kota Hernando di propinsi Córdoba mimiti damel anu munggaran sistem biogas sanés ngan ukur ti Argentina tapi ti sesa Amérika Kidul dumasar kana kotoran babi.

Jinis sistem ieu parantos dianggo di Éropa sareng Amérika Serikat, tapi di nagara sanésna masih kénéh énggal sareng kirang dikenal.

Di peternakan babi, biogas dihasilkeun sareng sistem anu diwangun ku microturbines anu dipasang masing-masing nalika ngahasilkeun énergi teras surplus lebet kana jaringan umum, anu di kota ieu mangrupikeun koperasi.

Kalayan sistem ieu, listrik, gas sareng pupuk organik sadayana tina kotoran babi.

Operasi na cukup saderhana, limbah organik anu dihasilkeun babi dibawa ka kolam renang dimana didegradasi ku baktéri, sababna biogas dihasilkeun, teras dikirim ka pabrik alit kanggo engké disebarkeun ngalangkungan pipa atanapi ngahasilkeun listrik kalayan microturbine.

Téknologi ieu saderhana, tiasa dikontrol jarak jauh ngalangkungan Internet atanapi satelit, éta ngagaduhan efisiensi termal anu luhur, éta ngamungkinkeun koogenerasi sareng bahkan pemicu pikeun dilaksanakeun kalayan alat anu sami.

Éta tiasa dianggo dina sadaya jinis gedong sareng fasilitas tatanén atanapi ingon-ingon, anu bakal robih mangrupikeun asal muasal bahan organik.

Pamakéan microturbines gas-fired network mangrupikeun alternatif pikeun nyanghareupan kakurangan sareng harga listrik anu luhur anu mangaruhan sakumna dunya.

Mudah-mudahan pendirian sareng perusahaan sanésna tumut kana sistem ieu biogas Kusabab éta éfisién pisan, ekonomis pikeun masang sareng masihan hasil ékonomi sareng lingkungan anu saé.

Ngagunakeun énergi bersih mangrupikeun pilihan anu langkung gampang diakses sabab aya téknologi, alat sareng sistem anu béda pikeun unggal kabutuhan sareng anggaran.

Pamakéan biogas kedah teras-terasan tumuh di sakumna dunya sabab éta mangrupikeun sumber anu hadé tina énergi bersih.

SUMBER: Biodiesel.com. ar


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)