Serikat padamel komitmenna pikeun énergi batubara kahareup

produksi batubara

Validitas tina Kerangka Kerja Aksi Pertambangan Batubara sareng Pertambangan 2013-2018 nyimpulkeun taun ayeuna, ngémutan rencana panutupanana tertib pikeun sektor éta salian ti bantuan kompensasi.

Kalayan tujuan pikeun nyiapkeun Markus ieu, CCOO, UGT sareng USO, 3 union utama, parantos nunjukkeun maksudna pikeun neraskeun ngalegaan rencana éta, kakuatan pertambangan sareng batubara.

Komisi Buruh negeskeun yén:

"Batubara nasional kedah teras janten bagian tina campuran nasional sareng urang kedah damel supados ngagaduhan masa depan saluareun 2018."

Tangtosna, serikat pekerja aranjeunna henteu ngalih kana skénario dekarbonisasi pisan.

Industri, Konstruksi sareng Agro (UGT FICA) ngémutan yén komitmen Uni Éropa, parpol sareng pamaréntah:

"Éta henteu kedah kajantenan, sakumaha panginten sababaraha, dina mimiti nutup ranjau teras ngawangun deui, tapi pikeun ngajaga ranjau sareng dina waktos anu sami ngahijikeun deui sahingga pulih sadaya bahan industri anu leungit di daérah penambangan."

Pernyataan ieu mangrupikeun hasil nyeret Daniel Navia, Sekretaris Nagara Énergi, ka komitmen pikeun nyiptakeun kelompok damel pikeun diajar penyuluhan Rencana Batubara 2013-2018, kanggo 28 Pébruari payun.

Serikat padamel anu disebatkeun sareng Menteri Energi, Pariwisata sareng Badan Digital bakal janten bagian tina grup ieu, nanging, CCOO ogé ngajukeun yén dina tahap kadua Carbojunction tiasa dilebetkeun, pangusaha séktor.

Sedengkeun Kamentrian Énergi ngolo-ngolo union yén éta bakal "nyobian ngarobih" Kaputusan Karajaan pikeun panutupan pembangkit listrik, Federasi Industri Uni Sindical Obrera, katelah FI-USO, parantos naros ka Daniel Navia ka ningkatkeun cakrawala waktos panerapan rencana sosial dugi ka panutupan konklusif unit produktif anu ditutupan ku Rencana Batubara 2013-2018.

Federation of Union of the Workers 'Trade Union Union nganggap yén:

"Éta kedah dilarapkeun ka padamel kontrak sareng subkontraktor anu nyumponan sarat, sabab tunduk kana hukuman anu sami sareng padamel ti perusahaan induk."

Di sisi anu sanésna, rapat UGT-FICA sareng CCOO Industri masihan kanggo ngabahas eusi Kaputusan Karajaan ngeunaan panutupan pepelakan anu parantos ditampi ti pihakna laporan kritis sareng sora ku CNMC, Komisi Nasional Pasar sareng Kompetisi.

Numutkeun inpormasi anu dicandak tina CCOO, Daniel Navia mastikeun aranjeunna yén anjeunna bakal tetep damel dina arah anu sami sareng tangtosna, "anjeunna bakal nyobian ngarobih téks anu parantos dipasihkeun ku CNMC ku anjeunna supaya anjeunna tiasa nampi persetujuanana.

Mékanisme pikeun neraskeun produksi

UGT ngabela yén rencana énggal dijaga:

"Produksi batubara pribumi sareng panggunaan na dina pembangkit listrik tanaga termal dipastikeun."

Samentawis éta, ku CCOO:

"Batubara nasional kedah teras-terasan janten bagian tina campuran nasional sareng urang kedah damel supados ngagaduhan masa depan saluareun 2018."

Inggris tengah

ogé, UGT naroskeun yén sadaya kamungkinan mékanisme anu ngamungkinkeun ngantepkeun produksi tiasa diaktipkeun deui y:

"Neruskeun sareng ngamajukeun tangkepan CO2, sékuestrasi sareng proyék panyimpenan; sareng ngagantikeun prosedur larangan pikeun jaminan pasokan ku anu sanés anu ngajamin partisipasi batubara nasional anu cekap dina campuran pembangkit listrik anu ngamungkinkeun konsolidasi sektor batubara autochthonous di nagara urang ".

Pertahanan ekstrim tina séktor ieu ku union lumangsung dina skénario dekarbonisasi anu diajukeun ku Uni Éropa, perjanjian internasional sapertos Aliansi Global pikeun Ngaleungitkeun Batubara sareng kaputusan bisnis sapertos kaputusan perusahaan listrik Endesa sareng Iberdrola, dina ni'mat nutup sababaraha pembangkit listrik listrik batubara na.

Nalika 3 serikat kerja ieu tetep hoyong manjangkeun rencana pikeun nutup pembangkit listrik sareng teras sareng produksi sareng konsumsi bahan bakar batubara sareng fosil, Uni Éropa sareng seueur nagara-nagara sanés anu merjuangkeun dekarbonisasi lengkep planét ieu, taruhan énergi anu tiasa diperbarui .

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.