Sababaraha alternatif pikeun turbin angin tradisional

Turbin angin alternatip

Turbin angin atanapi turbin angin konvensional ngahasilkeun énergi angin sakumaha anu diarepkeun, tapi inovasi sok aya dina dasar gun, éta sababna pikeun mempermudah pengelolaan turbin angin ieu atanapi ningkatkeun pagelaran diantarana aya sababaraha usulan anu cukup pikaresepeun.

Salajengna, urang bakal ningali sababaraha diantarana, ogé turbin angin nganggo atanapi henteu nganggo agul anu masihan aranjeunna sababaraha fitur anyar ogé sababaraha suplemén kéngingkeun kaunggulan anu tangtu tibatan turbin konvensional.

Turbin angin dina tihang listrik

Salaku salah sahiji masalah Naon anu urang mendakan ku turbin angin mangrupikeun pangaruh bentang anu aranjeunna nyababkeun, éta salawasna ditéang pikeun ngirangan éta sareng ku sabab kitu éta parantos turbin angin dilebetkeun kana menara listrik.

Pikeun ngahontal ieu, turbin tina sumbu nangtung sareng éta ogé peryogi kirang infrastruktur sabab urang tiasa ngamangpaatkeun kutub utilitas.

Turbin sumbu nangtung ieu fitur ageung kauntungan sareng diantarana nyaéta teu kedah nanem modal ageung, Operasi na langkung sepi, aranjeunna nyababkeun a dampak lingkungan anu langkung handap sareng efisiensi anu diala ku ngamangpaatkeun aliran hawa minimum.

Balik ka turbin dina tihang listrik kuring kedah nyarios yén aranjeunna lahir ku kontes anu disebat "Generasi Salajengna" taun 2009 diayakeun ku desain sareng majalah arsitéktur Metrópolis sahingga ngahargaan bakat nonoman.

Proyék anu menang nyaéta turbin ieu anu dikenal salaku "Angin" ku 3 arsiték Perancis.

Turbin angin di jalan

Salah sahiji finalis (Mark Oberhölzer) tina kontes anu disebut tadi (Generasi Salajengna) tapi ti édisi 2006 kuring bet ngahijikeun Turbin angin sumbu nangtung dina halangan anu ngabagi patalimarga di jalan.

Proyék na nyaéta tiasa ngamangpaatkeun éta angin tambahan anu dihasilkeun ku jalanna kendaraan.

Salaku tambahan, parantos mikiran ideu aslina, anjeunna ogé ngagaduhan ideu pikeun ngawangun karéta ringan dina halangan anu sami sareng éta didahar ku énergi anu dihasilkeun ku turbin ieu pikeun ngébréhkeun patalimarga.


Angin di jalan

Angin sareng tanaga surya di bumi

generator héjo Éta mangrupikeun papanggihan Jonathan Globerson anu tujuanana ngahasilkeun énergi anu beresih sareng sustainable dina balkon bumi.

Ieu mangrupikeun penemuan anu ngamungkinkeun urang ngamangpaatkeun énergi anu Matahari sareng angin masihan urang sareng yén urang tiasa kéngingkeun ti balkon atanapi teras kami kusabab alat anu dimaksud ngagabungkeun turbin angin sumbu nangtung sareng sistem panel surya anu fleksibel.

énergi bersih dina balkon

Hatur nuhun ka Greengenerator urang tiasa hemat sakitar 6% tina tagihan listrik salain ngirangan tapak suku karbon urang.

Sigana mah henteu seueur bulan saatos bulan urang gaduh dua sén.

Vortex, turbin anu henteu beres

Pikeun efisiensi turbin angin teu aya musuh anu langkung parah tibatan geter sareng deformasi dihasilkeun ku angin di aranjeunna.

Nanging, masalah ieu tiasa dianggap salaku titik anu kuat.

Ieu kahontal ku "turbin angin vortisitas" atanapi langkung dikenal salaku Vortex, diciptakeun ku startup Spanyol Deutecno, juara tina "Dana Pangusaha" tina perusahaan Repsol sareng kéngingkeun "Startup & Investor Summit" di 2014.

Turbin tanpa wilah

Turbin ieu ngagaduhan penampilan turbin angin konvensional, sahenteuna pilar sabab éta henteu ngagaduhan agul.

Éta didamel nganggo bahan piezoelektrik sareng karbon atanapi serat gelas anu ngatur "néwak" énergi.

Hatur nuhun kana kalenturan tina tulang tonggong éta sorangan, anu urang tiasa ditangtukeun salaku semi-kaku, ngalakukeun sababaraha geter keur ngahubungi angin, sahingga ngagaduhan Produksi énergi.

Turbin angin dina anteneu telepon

Tanpa nyebatkeun turbin angin dina tiang listrik pikeun ngahémat infrastruktur, hal ieu mirip pisan.

Bédana na éta dimaksudkeun pikeun ngadamel a panggunaan énergi anu dihasilkeun langsung sareng henteu dibuang kana kisi.

Dipikawanoh ku ngaran "Energi Héjo Perkotaan" ku perusahaan New York turbin ieu ngahasilkeun énergi pikeun panggunaan langsung, kumargi para penemu nganggap yén jaringan listrik ayeuna rada luntur sareng henteu sanggup nyebarkeun énergi kalayan épisién.

Turbin anu niru hiber manuk hérang

Sakumaha anjeun terang, kaseueuran, upami henteu sadayana, sadaya kamajuan ilmiah sareng téhnologis anu urang lakukeun. niru alam sareng pikeun hal ieu éta henteu bakal béda.

Sanaos aranjeunna ayeuna aya di Tahap tés Turbin angin ieu mangrupikeun ideu Angin Tyer anu hoyong ngahontal tiruan teh hiber ciri hummingbirds (digantungkeun dina hawa ngagambar dalapan).

Manuk turbin

Fitur ieu bakal ngahontal kaamanan lingkungan anu langkung ageung kumargi kirang bahaya pikeun manuk salian ti a kirang polusi noise.

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.