Saatos 3 taun, énergi anu tiasa dibangkitkeun deui

lélang terbarukan

Numutkeun kana INFORMA's DBK Sector Observatory, éta dipasang potency akumulasi tina énergi renewable dina akhir taun 2016 kuring ngahontal éta 32.846 megawatt (+ 0,2%), ngajaga tren kamekaran rendah taun-taun ayeuna.

nu pamasangan angin mangrupikeun sumber utama énergi terbarukan, nyayogikeun 70,1% kakuatan anu dipasang akumulasi dugi Désémber 2016. Ieu mangrupikeun fasilitas tina Énergi Surya Photovoltaic, anu ngempelkeun teh 14,2%, sedengkeun anu thermoelectric aranjeunna nganggap éta 7%. Sésa 8,7% disebarkeun antara pamasangan hidrolik dina rézim khusus sareng pepelakan pikeun produksi énergi tina biomassa.

Énergi tiasa dipulihan

Dina 2016 aranjeunna digawé 1.359 peternakan angin, kalayan kakuatan total tina 23.026 megawatt. Upami urang ningali kana surya, La dipasang potency akumulasi didaptarkeun a 0,3% kamekaran di 2016, ngahontal 4.674 megawatt, sumebar 61.386 lantai nyambung ka jaringan. Pikeun bagian na, jumlah fasilitas anu dioperasikeun tanaga surya thermoelectric tetep stabil ti saprak 2013, kalayan totalna 51 centrals kalayan total kakuatan dipasang 2.300 megawatt.

Énergi termal surya

nu sapuluh perusahaan top dina hal kakuatan dipasang énergi terbarukan (tempo angin, tanaga surya photovoltaic sareng tanaga surya thermoelectric) aranjeunna babarengan patepung 57% tina total kakuatan dina 2016. konsentrasi nyaéta hususna diluhurkeun dina ruas tanaga surya thermoelectric (73%) jeung angin (70%), sedengkeun, sabalikna, énergi surya fotovoltais nyaéta langkung atom (13%).

california ngahasilkeun teuing tanaga surya

3 lélang anu parantos dilaksanakeun dina sataun katukang bakal nyumbang kana ngarobih struktur kalapa séktor dina jangka sedeng, nunjukkeun yén bagian anu hadé tina kakuatan anu dialokasikeun parantos kaala di angkatan ageung. Dina kahiji sareng kadua éta Forestalia, sareng anu terakhir éta ACS.

Lélang ieu bakal ningkatkeun darajat konsentrasi suplai. Tren ieu bakal khusus aya hubunganana dina ruas énergi photovoltaic panonpoé jeung angin

Dina hal niléy, panghasilan anu dihasilkeun ku penjualan angin sareng tanaga surya tetep aya 7.069 juta euro dina 2016, inohong a 9,3% handap kana anu kacatet dina 2015. Usaha surya nyumbang kana total tagihan 4.212 juta euro (2.739 juta dina fotovoltaik sareng 1.473 dina thermoelectric), payun tina ruas na angin, kalayan 2.857 juta.

Ayeuna hayu urang ngobrolkeun ngeunaan lélang mairan sateuacanna, sareng juara na.

Lélang katilu

ACS mangrupikeun juara hébat tina lélang anu tiasa diperbaharui dina kasempetan ieu. Ngaliwatan cabangna Cobra parantos nyandak langkung ti satengah tina naon anu dilélang Pamaréntah,  khususna 1.550MW tanaga surya photovoltaic.

Grup Forestalia parantos dilélér 316MW énergi fotovoltais ogé dina tawaran anu dicekel ku OMIE Rebo ieu. Salaku tambahan, Enel Green Power España, milik Endesa, parantos hasil 339 MW.

Sadaya perusahaan parantos hasil ngalebetkeun tawaran ku nawaran di diskon maksimum anu ngamungkinkeun lélang, anu 65% tina nilai investasi standar pikeun pabrik fotovoltaik. Diskon ieu langkung luhur tibatan dina lélang Mei, nalika éta aya 59%.

Perusahaan grup anu dipimpin ku présidén Madrid ku Florentino Pérez, khusus dina seJasa komprehensif listrik, gas, komunikasi sareng karéta api, sahingga janten juara payun XElio, kalayan 455 MW; Endesa, ngaliwatan Enel Green Power, kalayan 339 MW; Grup Forestalia, kalayan 316 MW (dina anu samemehna nyandak 1.200 ti 3.000); Gas Alam Fenosa, 250 MW, sapertos Solaria; Opde, 200 MW; Prodiel, 182 MW. Gestamp, anu ngagaduhan 20% XElio (80% dijual ka dana KKR), parantos dilélér 24 MW. Alter parantos ngahontal 50 MW sareng Alten, 13 MW.

tanaga surya dikirangan ku polusi

Di lapangan angin, anu meunang nyaéta ibukota Alfamar Energya, kalayan 720MW, payuneun Greenalia (angin Renova), kalayan 133 MW, sareng Ibervento, sareng 172 MW, utamina.

Kapuloan Kanaria ningkatkeun jumlah énergi anu terbarukan

Dina total, aranjeunna ngaleuwihan 5.000 MW, jumlah anu langkung luhur tibatan anu diatur dina prinsipna. Ieu kusabab paménta anu tinggi sareng yén aranjeunna parantos ngaleuwihan jauh. Sabenerna, lélang awal nyaéta 2.000 MW, dilegakeun ka 3.000. Sanaos, Pamaréntah ngajaga klausa rahasia sahingga langkung seueur megawatt tina 3.000 tiasa nampi upami anjeun nawar diskon maksimum.

harga tanaga surya anu handap

Asupna perusahaan grup anu dipimpin ku Florentino Pérez mangrupikeun kejutan anu sami sareng Forestalia, anu mangrupikeun juara panggedéna tina dua lélang terakhir pikeun alokasi skéma remunerasi anu énggal fasilitas énergi terbarukan, kalayan total 1.500 MW tanaga angin sareng 108,5 MW pembangkit listrik ngalangkungan biomassa. Ku cara kieu, Forestalia nambihan 1924,5 megawatt dileler diantara tilu lélang terakhir, sareng salajengna ngahijikeun visi référénsi na dina paradigma énggal pembangkit énergi terbarukan, dina pasar anu épisién, terbuka sareng kalapa.

Di lélang Mei, di tukang Forestalia Gas Fenosa Pengetahuan Alam ayana, kalayan ngan langkung ti 600 MW; Enel Green Power Spanyol, kalayan langkung ti 500 MW; sareng Siemens Gamesa, kalayan 206 MW. Norvento parantos nyandak 128 MW.

Reuwas, Iberdrola, perusahaan Spanyol anu kasohor dina énergi angin, parantos katinggaleun kaluar tina pamaén. Sadaya perusahaan anu bersaing nawiskeun diskon maksimum anu diijinkeun, disetél dina 63,43% tina harga per megawatt.

Saatos 3 taun, énergi anu tiasa dibangkitkeun deui

Hasil ahir lélang bakal dikirimkeun énjing ku Kamentrian Énergi ka Komisi Nasional Pasar sareng Kompetisi (CNMC) kanggo divalidasi. Kalayan dua lélang ieu, E.Spanyol bakal aya dina sababaraha kasapuluh tina ngahontal target anu parantos ditetepkeun pikeun 2020, anu ngagaduhan produksi terbarukan 20%.

Forestalia

Grup Forestalia lahir di Saragossa taun 2011, hasil tina a karir bisnis panjang samemehna dina promosi énergi terbarukan, khususna dina pepelakan énergi sareng énergi angin ti saprak 1997.

Ayeuna ngagaduhan pepelakan énergi di Spanyol, Perancis sareng Italia; ngawangun éta panggilingan pelet panggedéna sareng serpihan nagara di Erla (Zaragoza); ngamajukeun pepelakan pembangkit listrik biomassa di Aragon, Komunitas Valencian sareng Andalusia, sareng sagala rupa kebon angin, khususna di Aragon.

énergi biomassa tina sésa-sésa unsur leuweung

Tanggal 14 Januari 2016, Grup Forestalia mangrupikeun juara panggedéna pikeun pelelangan Kamentrian Industri, Énergi sareng Pariwisata pikeun alokasi skéma remunerasi khusus kana fasilitas énggal pikeun produksi listrik tina téknologi angin sareng biomassa. Dina tanaga angin, Grup Forestalia dilélér 300 MW, tina 500 MW dilélang; sareng dina biomassa, éta kéngingkeun 108,5 MW biomassa, tina 200 MW dilélang.

Munculna Grup Forestalia dina pasar énergi bakal ngahasilkeun épék anu positip pisan: Forestalia komitmen ka pasar terbuka, kalapa, transparan, efisiensi tinggi, biaya handap sareng, pamustunganana, langkung seueur kauntungan dina harga pikeun konsumén

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.