Super waduk Spanyol

Presa Sateuacanna kami parantos nyarioskeun perkawis énergi hidroéltrik di Spanyol, sareng kumaha pangaruh dina «campuran énergi» kami, anjeun tiasa ningali tulisan ku ngaklik IEUH.

Dina tulisan ieu urang badé nyarioskeun perkawis ieu waduk panggedéna nagara, dimimitian ku pusat Aldeadávila, sareng dipungkas ku Entany Gento.

Tutuwuhan hidroelektrik Aldeadávila

Bendungan Aldeadávila sareng waduk, ogé katelah curug Aldeadávila. Mangrupikeun padamelan pharaonic diwangun sapanjang Walungan Douro, 7 km ti kota Aldeadavila de la Ribera, perenahna di propinsi Salamanca (Castilla y León) sareng mangrupikeun salah sahiji karya rékayasa hidroelektrik anu paling penting di Spanyol dina hal kakuatan dipasang sareng produksi listrik.

Aldeadávila, dioperasikeun ku Iberdrola, ngagaduhan dua tutuwuhan hidroelektrik. Aldeadávila I, dimimitian di 1962 sareng Aldeadávila II, dimimitian di 1986. Anu munggaran ngagaduhan 810 MW dipasang sedengkeun anu kadua 433 MW, anu ngajantenkeun jumlahna ampir 1.243 MW. Produksi rata-rata na nyaéta 2.400 GWh per taun.

José María de Oriol Tengah, Alcántara

Di Extremadura, Iberdrola ngagaduhan salah sahiji tutuwuhan hidroelektrik anu paling penting, nyaéta tina José María de Oriol, ogé katelah Alcántara, anu ngagaduhan kapasitas 916 megawatts (MW). Kapasitasna sakitar dua kali kakuatan listrik yén perusahaan nyayogikeun di komunitas otonom ieu nalika dikonsumsi maksimum.

Tempatna di kota Caceres Alcántara, éta ngagaduhan opat gugus hidroelektrik tina 229 MW kakuatan anu mimiti dijalankeun antara 1969 sareng 1970. sapotong paling beurat tina pamasanganana nyaéta rotor unggal generator kalayan beurat 600 ton.

Waduk pusatna anu kadua pangageungna di Spanyol sareng kaopat di Éropa. Ieu gaduh volume maksimal 3.162 hékéter kubik (Hm3) sareng bendunganana ngagaduhan Jangkungna 130 méter, 570 méter panjangna jambatan sareng 7 gerbang tumpahan kalayan kapasitas pangiriman maksimum 12.500 m3 / s anu fungsina salaku solokan nalika diperyogikeun.

Villarino Tengah

Dina aliran walungan Tormes kami mendakan waduk sareng Bendungan badam. Lokasina 5 km ti kota Salamanca Almendra sareng 7 km ti kota Zamora Cibanal, di Castilla y León. Éta mangrupikeun bagian tina sistem Saltos del Duero sasarengan sareng prasarana anu dipasang di Aldeadávila, Castro, Ricobayo, Saucelle sareng Villalcampo.

Tutuwuhan hidroelektrik pisan aheng sareng nyéépkeun dosis kapinteran anu ageung. Dina kasus Alméndra-Villarino, turbin henteu ayana di handapeun bendungan, anu bakal jangkungna 202 m; Sabalikna, éta ngagaduhan asupan cai ampir di tingkat handap sareng ieu ngalirkeun torowongan anu digali kana batu diaméterna 7,5 m sareng panjangna 15.000 m anu tungtungna ngalir kana waduk Aldeadávila, di Walungan Duero. Kalayan ieu, dimungkinkeun pikeun kéngingkeun jangkungna 410 m, kalayan luas waduk ngan ukur 8.650 ha. Salajengna, kelompok turbin-alternator tiasa dibalikkeun sareng tiasa dianggo salaku pompa motor.

Kakuatan anu dipasang tina pepelakan PLTA nyaéta 857 MW sareng ngagaduhan produksi rata-rata 1.376 GWh per taun.

Tengah de Cortes-La Muela. 

Tutuwuhan hidroelektrik Iberdrola anu aya di Cortes de Pallás (Valencia) nyaéta stasiun pompa panggedéna di buana Éropa . Tempatna di walungan Júcar, sareng berkat ngamimitian opat kelompok anu tiasa dibalikkeun dipasang di guha pikeun ngamangpaatkeun turunna 500 méter antara waduk La Muela sareng waduk Cortes de Pallás, pepelakan ngagedekeun 630 MW na kakuatan nepi ka 1.750 MW di turbinasi sareng 1.280 MW dina ngompa.

Tutuwuhan sanggup ngahasilkeun 1.625 GWh sareng nyumponan paménta taunan ampir 400.000 bumi

Saucelle Tengah

Waduk, pembangkit listrik sareng bendungan Saucelle, ogé dikenal salaku curug Saucelle, mangrupikeun padamel rékayasa PLTA diwangun dina jalan tengah walungan Duero. Tempatna 8 km ti kota Saucelle, propinsi Salamanca. Bagéan tempat na ayana katelah Arribes del Duero, déprési géografis jero anu netepkeun wates antara Spanyol sareng Portugal.

Éta mangrupikeun bagian tina sistem Saltos del Duero sasarengan sareng prasarana anu dipasang di Aldeadávila, Alméndra, Castro, Ricobayo sareng Villalcampo. Saucelle ngagaduhan dua tutuwuhan hidroelektrik. Saucelle I diwangun antara taun 1950 sareng 1956, taun dimana éta dimimitian, sareng gaduh kakuatan 251 megawatt sareng ngagaduhan 4 turbin Francis. Saucelle II mimiti dioperasikeun di 1989 sareng gaduh 2 turbin Francis sareng kapasitas dipasang 269 MW, kanggo total 520 MW.

Estany-Gento Salente

Tutuwuhan Estany-Gento Sallente nyaéta tipe malik sareng éta mimiti dioperasikeun di 1985. Tutuwuhan ieu diwangun dina aliran walungan Flamisell nalika nembus kotamadya La Torre de Cabdella. Kapasitas 468 MW na, sapertos ampir sadaya tutuwuhan Endesa, éta dilengkepan 4 turbin Francis. Curug na panjangna 400,7 méter.

Tutuwuhan, dipasang di antara dua danau (Estany Gento, jangkungna 2.140 méter; sareng Sallente, dina 1.765 méter), beroperasi dina pinuh malik: dina waktos puncak (kalayan paménta maksimum) ngahasilkeun énérgi listrik ku ngamangpaatkeun curug tina ampir opat ratus méter henteu rata. Dina jam lebak (konsumsi minimum) turbin anu sami ngompa cai tina danau handap ka luhur, nyimpen énergi poténsial pikeun momen paménta maksimum.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.