Ramalan énergi angin dina 2030 numutkeun PREPA

angin énergi angin

Asosiasi Bisnis Angin (AEE) parantos nyiapkeun analisis 'Unsur anu diperyogikeun pikeun transisi énergi. Usul pikeun séktor listrik', anu parantos anjeunna kirimkeun ka Panitia Ahli pikeun Transisi Énergi.

Tujuan tina asosiasi nyaéta pikeun ngadamel usul réalistis ngeunaan kontribusi kakuatan angin kana campuran listrik di taun 2020, 2030 sareng 2050. Transisi énergi peryogi perencanaan jangka panjang.

PREPA nyandak salaku acuan skénario anu diusulkeun ku Komisi Éropa dumasar kana modél PRIMES pikeun 2030, anu prédiksi pertumbuhan anu cukup leutik di paménta listrik. PREPA parantos nyetél tujuan éléktronik sareng dékarbonisasi anu langkung ambisius, pikeun ngahontal tujuan Perjanjian Paris dina usaha ngahontal pangurangan émisi gas rumah kaca 80-95% ku 2050.

CO2

Sektor listrik kedah tiasa nyumponan paménta listrik énggal tanpa ngahukum target pangurangan émisi.

Salaku kasimpulan laporan, kakuatan angin dipasang di 2020 bakal ngahontal 28.000 MW (ngitung lélang kakuatan anyar anu parantos dilélér dina 2016 sareng 2017 sareng kuota angin Canaria), janten énergi angin ningkat 1.700 MW per taun rata-rata antara akhir 2017 sareng awal 2020. Sedengkeun di dékade ieu bakal ningkat ku 1.200 MW per taun rata-rata dugi ka 2030, ngahontal 40.000 MW kakuatan dipasang.

Angin kakuatan

Hatur nuhun kana turbin angin anyar ieu, émisi séktor listrik Spanyol nyaéta bakal ngirangan ku 2020 ku 30% dibandingkeun sareng 2005 (taun rujukan pikeun sistem perdagangan émisi Éropa, ETS dina akronimna dina basa Inggris) sareng ku 42% ku 2030.

Dina skénario anu pangsaéna, dékarbonisasi sistem listrik bakal janten 100% dugi ka 2040. Salajengna, campuran listrik Spanyol bakal ngahontal 40% tina sinyalna paménta kalayan pembaruan di 2020, 62% dina 2030, 92% dina 2040 sareng 100% di 2050.

Pikeun ngalaksanakeun pamasangan kakuatan kakuatan angin anyar ditepikeun ku skénario PREPA, perlu aya kesederhanaan, stabilitas sareng kaamanan dina pangaturan.

Turbin angin

Numutkeun ka sutradara AEE, Juan Virgilio Márquez: "Modél énergi anu ayeuna teu saluyu sareng tujuan anu parantos kami tetegkeun di Éropa. Perencanaan énergi modél anyar kedah dirumuskeun dina jangka panjang kalayan pisibilitas sareng koordinasi kawijakan transversal. Salaku tambahan, pasar kedah masihan sinyal investasi anu cekap sareng kerangka fiskal kedah leres. Tata pamaréntahan prosés penting sareng kedah objektif sareng mandiri. Sektor angin siap sareng kalapa pikeun nyayogikeun sistem kalayan kapasitas angin anu diperyogikeun pikeun ngahontal tujuan dekarbonisasi, nyayogikeun langkung ti 30% énergi listrik dina taun 2030. Dumasar kana skénario anu dikembangkeun ku AEE, kakuatan anu dipasang dina taun 2020 kedah 28.000 MW sareng taun 2030 janten 40.000 MW. Dina taun 2050, kakuatan angin anu dipasang janten 60.000 MW ".

Upami skenario PREPA masang kakuatan angin parantos dipenuhi, éta bakal ngeunaan kauntungan bestial. Sababaraha hal ieu nyaéta:

• Kaamanan énergi Spanyol bakal ningkat nalika impor bahan bakar fosil dikirangan 18 juta ton minyak sami

• Éta hartosna 32.000 padamelan di séktor angin

• Kontribusi ka PDB bakal langkung ti 4.000 juta euro

• Éta bakal nyingkahan émisi 47 juta ton CO2

Pikeun séktor angin Spanyol éta bakal ngagaduhan manpaat anu penting sapertos:

- Réaktivasi kagiatan industri sareng téhnologis kusabab dipasang kakuatan anyar dina tingkat sareng volume anu sami sareng dasawarsa anu katukang.

- Pangwangunan pasar internal bakal ningkatkeun posisi kalapa (ékonomi skala, kapamimpinan téknologi, ahli anu mumpuni, jst.) Perusahaan Spanyol, anu salajengna bakal ningkatkeun ékspor.

- Kegiatan pangropéa fasilitas bakal ngagaduhan peran anu langkung relevan.

Dina analisa 'Unsur-unsur anu diperyogikeun pikeun transisi énergi. Usulan pikeun séktor listrik ', AEE ngusulkeun nyoko kana séri ukuran konkrit dina séktor listrik pikeun mempermudah kontribusi énergi anu tiasa diperbarui dina ngahontal tujuan dina taun 2030 sareng 2050. Ukuran éta dikonsentrasi dina genep daérah: Perencanaan sareng Peraturan Kerangka , perpajakan, mékanisme pembiayaan énggal, sareng anu sanésna.

Sababaraha ieu ukuran beton, dituduhkeun ku daérah anu béda, nyaéta:

Perencanaan sareng kerangka pangaturan

  • Nangtukeun tujuan wajib pikeun 2030 pikeun séktor, ngamungkinkeun jalur progresif (2031-2050) pikeun ngahontal tujuan pangurangan 80-95% émisi CO2 ku 2050.

Émisi gas rumah kaca

  • Ngaleungitkeun biaya tina tagihan listrik alien pikeun nyayogikeun.
  • Ngadegkeun kerangka stabil pikeun pamasangan énergi terbarukan: mékanisme remunerasi stabil, jalur palaksanaan sareng jadwal kanggo lelang.
  • Mempermudah investasi di patalina antara nagara pikeun mastikeun surplus ékspor.

Pajeg

• Ngadegkeun sistem pajak lingkungan anu ngabantosan investor pikeun nanem modal énergi anu épisién sareng bersih, dumasarkeun kana konsep yén "tukang polusi mayar".

• Ngaleungitkeun perpajakan murni kumpulan ngeunaan pembaruan, sapertos biaya pembaruan régional sareng pajak pembangkit listrik.

Evolutionvolusi téhnologis 

• Nyetél Rencana Nasional pikeun Éléktrik, anu ngaliput sadaya séktor, utamina transportasi.

• Ngalaksanakeun a kerangka pangaturan anu ngamajukeun konsumsi diri sareng neundeun énergi.

• Disetél mékanisme pangaturan, ékonomi atanapi fiskal anu ngadorong répowering sareng perpanjangan umur taman di daérah anu ngagaduhan sumber angin anu luhur.

Pamasangan kincir angin


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.