Radiator getih

radiator di imah

Pasti bakal aya waktos radiator anjeun henteu panas ogé sapertos anu tiheula. Ieu tiasa lumangsung kumargi hawa biasana akumulasi di jero sistem pemanasan sareng mimiti ngahambat sirkulasi cai anu tanggel waler pikeun manaskeun radiator. Pikeun méréskeun masalah ieu anjeun kedah diajar getihan radiator. Ieu pikeun nyegah radiator tina ngaluarkeun panas ku cara anu heterogen. Biasana disarankeun sateuacan unggal usum tiis ngaluarkeun getih radiator pikeun nyingkahan masalah ieu.

Kusabab ieu, urang badé bakalan tulisan ieu pikeun nyaritakeun kumaha ngabersihan radiator sareng naon pentingna na.

Pentingna radiator perdarahan

radiator getihan

Sakumaha urang disebatkeun dina awal tulisan, mungkin radiator mimiti ngumpulkeun hawa sareng ngahambat sirkulasi cai anu manaskeun radiator. Ieu nyababkeun henteu ngaluarkeun panas sacara merata, janten disarankeun pikeun ngamimitian radiator perdarahan. Ngalakukeun ieu diwangun utamina pikeun ngaleungitkeun hawa anu mangrupikeun padamelan sadayana sirkuit radiator. Ku cara kieu, éta ngatur pikeun ningkatkeun efisiensi énergi instalasi manaskeun sareng ningkatkeun konsumsi listrik.

Éfisiénsi énergi ningkat dina pamasangan pemanasan sareng pangirangan sora luar. Éta ilahar nalika aya akumulasi hawa tina sistem pemanasan pikeun ngadangu sora anu anéh nalika ngahurungkeun pemanasan. Noises ieu sering kadenge salaku sora gurgling anu disababkeun ku gelembung hawa akumulasi sapanjang sistem pemanasan. Ieu gejala anu nunjukkeun yén perlu ngaluarkeun getih radiator sateuacan usum pemanasan dimimitian.

Nalika radiator mimiti henteu panas ogé, termostat henteu luncat tapi tambang terus jalan. Ieu kajantenan sabab henteu tiasa ngahontal suhu anu diprogram. Ieu ngajantenkeun alat ngagolakkeun dua kali langkung seueur sareng nyababkeun konsumsi énérgi anu langkung luhur ti saprak éta sistem pemanasan henteu tiasa dianggo éfisién. Dina kasus ieu, penting pikeun mastikeun yén pamasangan pemanasan urang tiasa leres. Sistem manaskeun anu épéktip ngahindarkeun nyéépkeun énergi hemat pisan dina konsumsi.

Iraha sareng kumaha getihan radiator

giliran klep

Bulan anu pangsaéna pikeun ngamankeun radiator nyaéta Séptémber sareng Oktober, pas sateuacan usum panas anu kuat. Pisan merenah yén urang kedah manaskeun éta bari henteu ngantosan suhuna turun, sabab upami urang teu acan ngabersihkeun sateuacanna, éta bakal dianggo "ku satengah bénsin", sahingga miceun tanaga sareng artos. Hayu urang tingali naon léngkah pikeun diajar kumaha getihan radiator. Mangrupikeun prosés anu kawilang saderhana sareng anjeun ngan ukur kedah nuturkeun tips ieu:

  • Pariksa naha anjeun kedah ngaluarkeun getih radiator anjeun: Jang ngalampahkeun ieu, anjeun kedah ngahurungkeun manaskeun sareng ngalirkeun tangan anjeun ka luhur. Upami bagian ieu langkung tiis tibatan anu handap, éta ngandung hartos aya hawa anu kedah naék sareng anu ngahambat sirkuitna.
  • Anjeun kedah mimitian ku radiator anu caket kana ketel. Sadaya operasi dimimitian ku radiator ieu langkung caket kana boiler kumargi aliran alami cai kedah dituturkeun.
  • Tempatkeun wadah dina handapeun stopcock: langkung saé pikeun milih sagelas cai teras disimpen handapeun keran. Kieu carana urang tiasa nyegah taneuh tina baseuh nalika cai mimiti kaluar.
  • Koncina dihurungkeun ku obeng: Koin ogé tiasa dianggo pikeun muka keran klep. Mimitina hawa anu kaluar pas urang muka keran bau. Ti dieu urang ogé tiasa ningali sababaraha cai tina jet tetep moal seragam.
  • Ketok kudu ditutup nalika jet na cairan: Nalika jet cai kaluar leres-leres cair sareng homogen, urang kedah nutup keran, kumargi éta hartosna hawa parantos kaluar, janten urang kedah nutup keran dina arah anu sabalikna.
  • Operasi kedah diulang pikeun sadaya radiator: Émut yén penting pikeun nuturkeun radiator ku radiator aliran cai sacara alami. Upami radiator naon waé anu dipotong, teu kedah dilaksanakeun operasi.
  • Tungtungna, éta merenah pikeun mariksa tekanan tina ketel. Éta kedah dina nilai 1-1.5 bar saprak saatos purging tingkat tekanan condong turun. Penting tingkat tekanan dina tingkat ieu.

Upami anjeun henteu hoyong ngalaksanakeun sadaya operasi ieu ku nyalira atanapi nyalira, anjeun tiasa nyauran saurang propésional anu badé damel sareng tiasa ogé ngurus ngabersihan sadaya sistem radiator sareng ngantepkeun éta siap pikeun usum panas anu tinggi.

Klep otomatis sareng balancing hidrolik

kumaha radiator getihan

Sistem pemanasan modéren tiasa ngagaduhan klep otomatis ku sistem knalpot otomatis. Jinis klep ieu ngaleupaskeun hawa sacara otomatis, janten teu perlu getihan sacara manual. Upami kalayan jenis klep ieu, anjeun parantos perhatoskeun yén radiatorna henteu panas ogé, ku alesan kaamanan, langkung saé konsultasi sareng ahli propésional pikeun mariksa sistemna.

Nalika radiator henteu 100% dipanaskeun, éta hartosna yén sistem pemanasan henteu tiasa dianggo sacara épéktip, anu nyababkeun limbah énergi anu henteu perlu. Sistem manaskeun anu épisién tiasa nyingkahan nyéépkeun énergi sahingga ngahémat énergi. Salian ti meresihan radiator, tindakan sanés tiasa dilaksanakeun pikeun kéngingkeun performa anu pangsaéna tina radiator ieu.

Nalika urang nyarioskeun pamasangan pemanasan sentral, aya program anu tiasa gampang dilaksanakeun pikeun mastikeun yén sadaya radiator kéngingkeun cai anu dipikabutuh pikeun operasiana, ieu disebat balancing hidrolik. Ieu mangrupikeun prosés anu kedah dilakukeun ku pamasang téknis anu mumpuni, upami henteu aya sababaraha masalah anu tiasa kajantenan dina prosés pamasangan.

Aya sababaraha manpaat kasaimbangan hidrolik:

  • Dina hiji sisi, éta ngamungkinkeun aliran cai anu cekap pikeun ngahontal sadaya radiator.
  • Kéngingkeun klep termostatik pikeun ngatur suhu
  • Tungtungna, kasaimbangan hidrolik anu leres tiasa nyingkahan gangguan anu ngaganggu nalika dipasang.

Kuring miharep éta kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan kumaha sareng iraha getihan radiator.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)