Taruhan dina batubara ngaracun hawa Vietnam

Polusi batubara Vietnam

Taruhan anu diadopsi ku otoritas Vietnam pikeun pembangkit listrik batubara-seuneu dina raraga minuhan kanaékan kuat paménta énergi kanaékan émisi polusi, sahingga ngajantenkeun hawa di kota-kota ageung henteu séhat.

Hanoi mangrupikeun kota anu paling kapangaruhan, ngan ukur 2017 dinikmati 38 dinten hawa bersih, quadrupling rata-rata tingkat minimum WHO (Organisasi Kaséhatan Dunya), numutkeun laporan anyar ku Green ID (Pusat Vietnam pikeun Inovasi sareng Pangembangan Héjo.

Dina waktos anu sami éta patalimarga sareng industri sakitar aya hubunganana sareng émisi sapertos di kota sanés langkung ti 20 pembangkit listrik batubara ditambih ngurilingan ibukota.

Laporan anu disebut tadi nyatakeun kanyataan ieu salaku salah sahiji faktor utama, kalayan kualitas udara di tempat-tempat terakhir di Asia Tenggara.

Nguyen Thi Khanh, Diréktur ID Héjo, ngajelaskeun dina konperénsi anyar di Hanoi yén:

"Nagara-nagara sapertos Cina sareng Koréa Kidul ngabelokkeun batubara sabab bahaya pikeun kaséhatan.

Waktosna urang milih modeu pangwangunan énggal anu henteu ngalibatkeun pangorbanan lingkungan sareng hawa bersih ”.

Nanging, sora sapertos Khanh, untungna beuki seueur, henteu ngarobih rencana otoritas Vietnam, anu aranjeunna tingali dina Batubara mangrupikeun sumber énergi anu murah pikeun nyumponan kabutuhan industri sareng konsumén nyalira, anu tumuh langkung tina 10% unggal taun.

Langkung seueur pembangkit listrik batubara

Kamajuan ékonomi anu rongkah dina 3 dasawarsa terakhir parantos micu paménta énergi, akibatna urang gaduh seueur karusakan lingkungan.

Antara taun 1991 sareng 2012, PDB nagara (Produk Doméstik Bruto) naék 315% sedengkeun kanaékan émisi gas rumah kaca nangtung dina 937%.

Di sisi sanésna, ku 26 pabrik batubara anu parantos dianggo di nagara éta, rezim komunis ngarencanakeun nambihan 6 deui taun 2020 sareng dioperasikeun di 2030 sahenteuna 51 pabrik batubara, ngarepkeun cara ieu ngahasilkeun langkung ti satengah énergi anu dikonsumsi, ngaduruk sakitar 129 juta ton batubara per taun.

mesin inti batubara

Di propinsi Long An, caket pisan sareng Ho Chi Ming (kota anu paling pendudukna di nagara sareng tempat hawa na ngageter), pangwangunan salah sahiji pembangkit listrik pembakaran batubara anu paling kuat direncanakeun.

Pusat Vietnam pikeun Inovasi Héjo sareng Pangwangunan ngira-ngira yén upami pangwangunan pepelakan ieu réngsé, volume lebu dina hawa di sababaraha daérah bakal kalikeun 11, salaku tambahan, sulfur oksida bakal ningkat 7 sareng nitrat oksida ku 4 dibandingkeun sareng tingkat anu didirikeun dina 2014.

Ieu bakal nyusahkeun Komitmen Vietnam pikeun ngirangan émisi polusi na ku 2030 ku 25%.

Pupusna dini

Numutkeun kana panilitian anu dipedalkeun ku Universitas Harvard sareng Greenpeace, pangwangunan sareng pembukaan pembangkit listrik pembakaran batubara ieu ogé bakal nyababkeun paningkatan anu parah dina maotna dini di nagara éta.

Diperkirakeun yén dugi ka 2030 langkung ti 20.000 urang Vietnam bakal maot sataun, sakitar lima kali langkung seueur tibatan di 2011 komo ngalangkungan rata-rata nagara-nagara sakitarna.

Kim Yong Kim, Présidén Bank Dunia ngingetkeun dina konperénsi yén:

"Upami Vietnam neraskeun rencana na sareng nagara-nagara daérah nuturkeun jalur anu sami, éta bakal janten musibah planét."

Éntitas ieu, anu ngabiayaan sababaraha pabrik batubara di Asia dina sababaraha taun ka pengker, éta bakal dipungkas ku bantosanna ti 2019. Nanging, Vietnam bakal ngiringan pembiayaan ti nagara sapertos Koréa Kidul, Jepang sareng Cina, nagara-nagara dimana batubara kaleungitan taneuh sareng tuntutan lingkunganana jauh langkung ketat pikeun perusahaan.

Kusabab kitu, alternatip anu berkelanjutan ditungtut ku Bank Dunia sareng kelompok lingkunganana pikeun sababaraha jam sinar panonpoé sareng poténsi angin sababaraha daérah pikeun rezim Hanoi sigana henteu janten prioritas.

Hoang Quoc Vuong, Wakil Menteri Perindustrian, dibenerkeun yén:

"Dorongan pikeun maju bakal teras janten énergi anu dihasilkeun ku batubara kusabab kasusah téknis sareng kurangna stabilitas matahari sareng angin di nagara éta."

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.