Résiko kaséhatan tina panggunaan biomassa

en los Nagara miskin atanapi kirang ngembangkeun umum pisan ngagunakeun kayu bakar, résidu pepelakan, areng, jsb. pikeun masak sareng manaskeun, sabab langkung mirah dibandingkeun sareng sumber énergi sanés.

Numutkeun ka organisasi sapertos FAO sareng WHO ngitung yén biomassa, khususna kayu bakar sareng areng, dianggo dina jutaan rumah tangga miskin di sakumna dunya.

Pamakéan elemen ieu salaku suluh sabab kompor, kompor sareng alat-alat sanésna bahaya pisan, janten pembakaran anu lumangsung henteu lengkep sareng ngahasilkeun émisi zat toksik sapertos karbon monoksida, bénzéna, formaldehida, hidrokarbon polyaromatik, sareng anu sanés mangaruhan serius kana kasihatan masarakat anu aya di tempat éta. .

Kurangna ventilasi sareng bumi anu henteu gaduh infrastruktur anu cekap nempatkeun kaséhatan masarakat dina resiko sabab kakeunaan a polusi penting.

Pneumonia, inféksi saluran pernapasan di barudak umum pisan di rumah tangga anu nganggo bahan bakar padet atanapi biomassa sareng aranjeunna ngahasilkeun rébuan maot sataun ti sabab ieu. Éphysema sareng bronchitis kronis sareng masalah jantung ogé umum dina jenis lingkungan ieu. Panyakit sareng gejala sanés pakait sareng polusi biomassa, sanaos kirang aya inpormasi.

Pamakéan biomassa kedah dilakukeun kalayan aman supados henteu nyababkeun masalah kaséhatan.

Kayu bakar kedah leres diteukteuk, diidinan digaringkeun, tapi ogé nganggo kompor sareng kompor anu cekap anu gaduh liang haseup sareng tiung supados haseup henteu tetep aya di jero imah sareng henteu ngotoranana.

Penting pikeun nyayogikeun teknologi langkung modéren pikeun penduduk miskin sahingga aman tiasa manaskeun atanapi masak nganggo biomassa.

Pamakéan biomassa nyaéta karuhun tapi ayeuna jalma miskin anu paling nganggona kusabab éta mangrupikeun sumber anu paling gampang dipiboga, penting pikeun ngabantosan masalah kontaminasi sareng kaséhatan tina sabab ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)