Cyclalg, proyék Éropa pikeun nyiptakeun pabrik biorefér sareng ganggang

budaya-microalgae

Cyclalg mangrupikeun proyek Éropa anu tujuanana nyaéta nyiptakeun pabrik biorefin dimana sadaya prosés anu diperyogikeun dikembangkeun sareng divalidasi pikeun tiasa ngahasilkeun biodiesel ngalangkungan penanaman mikroalga. Genep puseur téknologi ti Perancis, Navarra sareng Euskadi sareng bakal bertahan sakitar tilu taun ku anggaran 1,4 juta euro.

Kalayan tujuan ngahasilkeun biodiesel sareng bahan bakar sanés ngalangkungan penanaman mikroalga, nyiptakeun modél anyar ékonomi sirkular dimana limbah organik anu dihasilkeun dijantenkeun katuangan pikeun mikroalga sahingga ngabantosan pembiakanana. Éta ogé ngamangpaatkeun biomassa ganggang, manjangan umur résidu dina prosés sareng tiasa kéngingkeun produk-produk anu dianggo pikeun industri kimia, énergi sareng tatanén.

Neiker-Tecnalia, Pusat téknologi Euskadi, tanggung jawab koordinasi proyék Cyclalg. Pikeun ngalakukeun ieu, éta bakal dianggo pikeun netepkeun kaayaan kameunangan sareng kelestarian pikeun pepelakan mikroalga pikeun produksi biodiesel.

Proyék ieu mangrupikeun tahap salajengna tina proyék samemehna énergi héjo anu lumangsung ti 2012 dugi ka 2014, anu anggotana seueur anu sami sareng anggota Cyclalg. Proyék saméméhna ieu ngvalidasi kelayakan ganggang pikeun tiasa ngahasilkeun biodiesel sareng tiasa nganggo biomassa. Anu leungit, diantarana, nyaéta sababaraha rupa masalah anu dideteksi nalika nganggo limbah organik sasari tina minyak. Résidu ieu pisan mangpaat kusabab sumber protéinna sareng gula pikeun dijalankeun salaku dahareun pikeun microalgae.

Di sisi anu sanésna, éta ogé bakal nyobian ningkatkeun kahirupan anu mangpaat tina limbah sareng ngamangpaatkeunana pikeun, sajaba ti biodiesel, sintésis biometana, pakan pabrikan sareng biofertilizer. Proyék ieu dibiayaan babarengan 65% ku Dana Pengembangan Daérah Éropa. Atuh ka Program Interreg VA Spanyol-Perancis-Andorra anu lilana ti taun 2014 dugi ka taun 2020 sareng anu tujuanna pikeun ngamajukeun integrasi ékonomi sareng sosial daérah ieu.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   jose lopez cenahna

    Leres pisan upami nganggo hiji liter anjeun tiasa ngalakukeun 1000km