Protéin sato sareng lingkungan, kombinasi bahaya

Daging beureum

Upami aya nutrisi anu disababkeun ku otot, pastina éta protéin. Mémang, éta mangrupikeun konstituén utama jaringan otot, anu kontribusina pantes dioptimalkeun unggal dinten nalika jalma éta resep olahraga, nalika aranjeunna hoyong ngirangan beurat, atanapi ngan saukur ngurus kaséhatan. Ngirangan beurat badan sareng sering latihan a kagiatan fisika dina pangaruh aranjeunna nimbulkeun paningkatan kabutuhan tioritis.

Alesan ieu fisiologis sareng janten poko anu utama saran nutrisi. Tapi upami urang ningali pandangan anu langkung global kana peran tuangeun, dina diménsi koléktif, kaayaan na henteu saderhana teuing. Mémang, ningali évolusi demografi sareng tren ayeuna populasi dunya pikeun nambahan kontribusina dina protéin sato, akhirna mimiti nyiptakeun masalah.

Samentara éta proyéksi aranjeunna ngantunkeun kami ka langkung ti 9,6 milyar pangeusi di planét dugi ka 2050, pangropéa tina jenis konsumsi protéin sato ieu memang masalah ékologis. Dina skala kamanusaan, ngarévisi konsumsi protéin sasatoan penting pisan. Produksi tatanén dimonopoli 70% lahan garapan, sareng 40% séréal anu dipelak di sakumna dunya ditakdirkeun pikeun tuang ingon-ingon anu mindahkeun lahan ieu.

Ieu mangrupikeun salah sahiji hal anu penting pikeun ngajamin paménta anu tumuh pikeun ieu protéin sasatoan. Penting pikeun ningkatkeun produksi séréal janten ngarugikeun kasuburan sareng ngahargaan ékosistem. Ringkesna, sedengkeun langkung ti 840 juta jalma sangsara kalaparan di dunya, sareng 2000 milyar kakurangan nutrisi, sistem anu ayeuna ngaheulakeun ngahasilkeun tanaga anu lemah pikeun ngaréspon kanaékan kabutuhan protéin sato pikeun ngarugikeun solusi global, boh nutrisi, lingkungan sareng ékonomi.

Mémang, gumantung kana spésiésna, anu ongkosna energetic tina perkiraan kalori sato kirang langkung 3 dugi 9 kalori sayuran. Upami urang nyandak conto sapi anu diasuh sacara industri salami tilu taun kanggo nyayogikeun 200 kilo daging, sapi ieu bakal nyéépkeun 1300 kg sisikian sareng 7200 kg pakan. Rata-rata, 7 kilo séréal diperyogikeun pikeun ngahasilkeun hiji kilo daging dina peternakan ternak anu intensif. Saha anu nyarios budidaya, ogé nyarios konsumsi cai.

La sidik cai Éta mangrupikeun unit pangukuran virtual, anu ngamungkinkeun pikeun ngitung cai anu diperyogikeun pikeun ngahasilkeun pangan dina sadaya tahapan, langsung sareng teu langsung. Antara taun 1996 sareng 2005, kesan cai kamanusaan ageung pisan, 92% ieu ditujukeun pikeun pertanian jeung ingon-ingon. Numutkeun ka laporan anu diterbitkeun taun 2010 ku HIE UNESCO, ngahasilkeun sakilo daging sapi meryogikeun 15.000 liter cai.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.