Pompa panas bumi

Pompa panas bumi

Dina tulisan samemehna urang parantos nyarioskeun manaskeun panas bumi. Di jerona, urang nyarioskeun salah sahiji komponén anu diperyogikeun pikeun nganggo pemanasan jinis ieu nyaéta pompa panas bumi. Operasi na mirip sareng pompa panas anu biasa. Nanging, énergi panas anu dianggo na diekstraksi tina taneuh.

Naha anjeun hoyong terang jero operasi sareng karakteristik pompa panas bumi? Inpormasi ieu tiasa mangpaat pisan upami anjeun badé masangkeun pemanasan di bumi anjeun 🙂

Pompa panas bumi

Pamasangan pompa panas bumi

Pikeun nyegerkeun konsép sakedik sareng ngagarap sésana tulisan ogé, kami bakal marios kana definisi manaskeun panas bumi. Mangrupikeun sistem pemanasan anu urang nganggo cai panas pikeun manaskeun bagian jero gedong. Panas éta asalna tina batuan atanapi cai taneuh sareng sanggup ngajalankeun generator listrik. Éta mangrupikeun konsép, ku alatan éta, dina widang énergi panas bumi.

Pompa panas bumi tiasa dianggo dimana waé. Pamakéan ieu parantos nyebar ka masarakat, kana tingkat anu sapertos kitu éta ningkat ku 20% taunan. Nalika urang némpél tabung dina tonggong kulkas, urang tiasa ningali yén panas diserep tina jero alat sareng memancar kana sésa dapur. Nya, pompa panas tiasa dianggo dina cara anu sami, tapi tibalik. Éta sanggup nyandak panas anu aya di luar sareng ngaleupaskeun di jero. Seolah-olah anjeun nyobian niasa luar.

operasi

Kumaha pompa panas bumi jalan

Boh dina kulkas sareng dina pompa panas, aya tabung anu medar cairan kulkas. Cairan ieu tiasa panas nalika dikomprés sareng tiis nalika dilegakeun. Upami urang hoyong manaskeun bumi kanggo tetep saé dina usum salju, cairan panas anu dikomprés bakal medar ngalangkungan penukar panas anu manaskeun hawa anu nyoco sistem konduktif.

Anjeun tiasa nyarios yén cairanna parantos "dianggo." Saatos éta, éta janten tiis sareng ngembang, janten kontak sareng sumber panas bumi anu "ngeusi ulang" ku panas. Prosés ieu terus-terusan diulang deui pikeun manaskeun kontinyu.

Hiji hal anu kedah diémutan nyaéta ngompa cairan éta peryogi listrik. Pompa panas bumi langkung épisién tibatan pompa sanés atanapi alternatip pemanasan sanés. Sistem anu ayeuna aya Aranjeunna sanggup ngahasilkeun dugi ka 4 kW panas pikeun unggal kW listrik anu dihasilkeun. Hal ieu ngajantenkeun aranjeunna épisién pisan, sabab henteu kedah ngahasilkeun panas, tapi kanggo ngaluarkeunana tina jero taneuh.

Sabalikna, henteu ngan ukur pompa anu manaskeun bumi. Anjeun tiasa ogé ngadinginkan bumi janten tiis nalika usum panas. Pompa ieu disebat pompa panas anu tiasa dibalikkeun. Dina hal ieu, klep mangrupikeun anu ngatur arah cairanana. Maka, panas tiasa medar dina dua arah.

Cara pikeun nimba énergi panas bumi

Manaskeun panas bumi

Seueur jalma anu nganggo jenis pemanasan ieu parantos kenal sareng pompa panas bumi. Kauntungan hébat nyaéta ngagunakeun hawa ti luar pikeun manaskeun bumi. Panas bumi teu aya watesna, tah éta dianggap mangrupikeun jinis énergi anu terbarukan. Anjeun tiasa ngagaduhan manaskeun iraha anjeun meryogikeunana sareng ku cara anu raoseun sareng murah. Salaku tambahan, anjeun bakal ngabantosan dina miara lingkungan sareng ngirangan émisi gas rumah kaca kana atmosfir. Ku cara kieu urang bakal ngirangan pangaruh dahsyat tina perubahan iklim sareng pemanasan global.

Salah sahiji kakurangan pompa panas umum nyaéta efisiensi na ngirangan nalika suhu luarna tiis pisan. Ieu ngandung harti yén nalika panas leres-leres diperyogikeun langkung seueur di jero bumi, pompa na kirang gaduh performa. Nanging, ieu henteu kajantenan sareng pompa panas bumi, kumargi éta ngaluarkeun panas ti pedalaman Bumi. Di jero taneuh panasna stabil sareng suhuna tetep sami sanaos tiis di luar. Ku alatan éta, éta moal kaleungitan efektivitas iraha waé.

Pompa panas bumi panas nangtung sareng horizontal

Sirkuit panas bumi

Cara anu pang populerna pikeun nimba panas nyaéta pompa panas bumi panas nangtung. Biasana dipasang 150 dugi ka 200 suku handapeun permukaan. Pipa dipasang di sakitar alur ngali handapeun taneuh. Cai medar ngalangkungan aranjeunna sareng cairan antifreeze anu ditambih anu sanggup naékkeun panas pikeun ngarendem cairan anu nyéhatkeun.

Pilihan anu sanés nyaéta pompa panas bumi panas horizontal. Dina hal ieu, tabungna dieusi cai sareng dikubur sakitar 6 kaki ngalangkungan handapeun taneuh. Éta mangrupikeun sistem anu meryogikeun perpanjangan anu hébat pikeun tiasa ngahasilkeun panas anu pas pikeun manaskeun gedong sedeng. Nanging, biayana langkung handap tibatan pompa nangtung.

Seueur jalmi mamang pangaruhna di daérah anu caket kana sumber cai alami sapertos situ, walungan sareng kolam. Ieu henteu sapertos kieu. Pompa panas bumi panas sapertos épisién caket lokasi ieu sabab tiasa nganggo salaku sumber panas luar.

Bursa panas sareng medan luar dilumangsungkeun ngalangkungan kolektor panas bumi, anu tiasa janten dua jinis: kolektor panas bumi nangtung sareng horizontal. Dina kasus anu munggaran, sirkuit tabung (2 atanapi 4) disimpen dina jero perforasi ka 50-100 m jero sareng diameter 110-140 mm. Dina kasus anu kadua, jaringan pipa horizontal ditempatkeun dina jero 1,2-1,5 m.

Investasi ékonomi awal

Halangan anu hébat anu ngahalangan panggunaan énergi anu tiasa dibaharukeun nyaéta investasi ékonomi awal. Saperti dina seueur séktor, perlu nanem modal di awal sareng teras amortize kana waktos. Biaya awal manaskeun panas bumi ngaleuwihan sistem pemanasan tradisional.

Upami éta dimaksad kanggo ngawangun imah kulawarga tiasa ngarugikeun antara 6.000 sareng 13.000 euro. Ieu omong kosong pikeun jalma-jalma anu padamelanna henteu ngahasilkeun gaji ageung. Ku artos éta anjeun tiasa ngagaleuh mobil! Nanging, pompa panas panas bumi nguntungkeun dina jangka panjang. Aranjeunna ngamungkinkeun pikeun ngirangan konsumsi tagihan énergi antara 30 sareng 70% dina kasus pemanasan sareng 20-50% dina pendinginan.

Kuring ngaharepkeun yén kalayan inpormasi ieu anjeun siap nganggo jinis pemanasan ieu sareng mimiti hemat ayeuna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)