Polusi Cai

Cai Biasana, polusi cai kajantenan ngalaksanakeun langsung atanapi henteu langsung kana sumber cai (walungan, laut, danau, sareng sajabana) tina sababaraha rupa Bahan polusi.

Alam ngagaduhan kamampuan pikeun ngabersihkeun diri upami nampi sajumlah leutik polutan, sareng ku cara ieu, kéngingkeun kasaimbangan. Masalahna dimimitian nalika polutan ngaleuwihan kapasitas nyerep sistem.

 

Bentuk utama polusi cai:

Salah sahijina aya hubunganana sareng na siklus alam, antukna éta tiasa kontak sareng konstituén polutan anu tangtu (sapertos zat mineral sareng zat organik anu leyur atanapi ditunda) anu aya di kerak bumi, atmosfir sareng cai.

Tapi jenis polusi cai anu sanés-anu condong paling penting sareng ngabahayakeun- mangrupikeun hubungan anu khusus sareng tindakan manusa. Di dieu urang gaduh seueur kamungkinan. Diantara anu paling umum urang tiasa nyebatkeun:

  • Ngaleupaskeun zat toksik résidu tina prosés industri sareng pakotaan, Anu dialungkeun kana walungan, laut sareng situ.
  • Polusi anu dihasilkeun ku panggunaan intensif péstisida sareng pupuk dina tatanén intensif, anu nyusup kana jero cai jero cai.

  • Runtah dituang di basisir, hanjakalna sampah ieu peryogi ratusan atanapi rébuan taun ka handap.

runtah

  • Pamakéan bahan bakar rereged dina parahu, anu tungtungna di laut salaku hasil ngabersihkeun parahu, atanapi salaku akibat tina kacilakaan, sapertos Prestige.

Polusi Laut

Sanaos sigana henteu siga kitu, penting pisan urang sadar bahaya polusi laut sareng berkat kahirupan laut tina seueur spésiés dijaga, salian ti masihan urang kamungkinan gaduh oksigén, éta oksigén anu sami anu anjeun engapan.

El ngahaja miceunan runtah, tumpahan minyak, sareng macem-macem bahan kimia kasar anu dituang kana sabab sagara kontaminasi na henteu ngan ukur mangaruhan pepelakan sareng spésiés laut anu hirup di jerona tapi ogé sacara gembleng populasi dunya

Tumpahan minyak

Ayeuna brent anu panggedéna ancaman ngeunaan polusi laut, kumargi produksi sareng transportasi minyak parantos ageung pisan pikeun nyumponan kabutuhan perekonomian ayeuna.

produksi minyak sareng transportasi

Kusabab minyak tumpah di sagara, maot seuseueurna sato anu nyicingan éta

tumpahan minyak

Hayu urang ogé mikirkeun naon waé anu dihasilkeun minyak bumi, anu sering dianggo ngadamel plastik sareng seueur produk sanés, Hanjakalna sadayana ieu sigana réngsé di handapeun sagara.

sampah di laut

Pangaruh négatip tina Minyak Laut

Konon langkung ti 80% polusi anu kajantenan di sagara nyaéta kalepatan urang, sareng dina dasarna éta disababkeun ku panggunaan minyak anu salah.

Salaku tambahan, kusabab seueur usaha dina ngabersihkeun ngaleungitkeun sésa-sésa minyak anu aya di handapeun sagara, parantos nunjukkeun yén karuksakan cai sareng kahirupan laut terus sahenteuna 10 taun. Tempo kanyataan yén aya sababaraha tumpahan minyak unggal taun, jumlah épék sapertos anu dahsyat.

tumpahan minyak sareng akibatna

Pencegahan sareng kontrol polusi laut sareng Minyak

Nalika titik polusi laut kusabab minyak ayana, serangkaian kajian ngeunaan daérah éta dilakukeun pikeun mutuskeun protokol anu kedah dituturkeun, supados tiasa ngabersihan deui sapinuhna. Upami kokotor alit, anjeun tiasa milih ngantosan éta leyur sacara alami, sanaos hal anu paling normal nyaéta nyegah sateuacan ngajalankeun.

Kusabab kitu, pencegahan laut sapertos kieu biasana dilakukeun tina kapal anu kawijakan tindakanana sapertos kieu:

  • Pangwangunan standar téknis pikeun aplikasi ka tanker
  • Pamariksaan téknis tina tanker
  • Kontrol patalimarga maritim
  • Latihan
  • Tanggapan hartosna anu nyegah kacilakaan (menara kendali, kapal tunda, dll.)

Kontaminasi sumber cai

Laut sanés ngan ukur anu nampi kontaminasi, nyatana urang ngagaduhan masalah anu parah kusabab kontaminasi walungan sareng situ.

Hanjakalna, aya seueur agén anu tiasa ngotorkeun walungan sareng situ. Anu paling penting nyaéta:

  • cai kokotor sareng résidu sanés anu nungtut oksigén (anu biasana bahan organik, anu dékomposisi na ngahasilkeun déoksisisasi cai).
  • Agén tepa éta tungtungna nyababkeun gangguan gastrointestinal komo panyakit pikareueuseun pikeun anu nginum cai éta (kolera, ...).

cai résidu

  • Tutuwuhan nutrisi Éta dimaksudkeun pikeun ngarangsang tumuhna tatangkalan akuatik, anu tungtungna naék, ngaleyurkeun oksigén anu leyur sareng nyababkeun langkung ti bau anu teu pikaresepeun.

  • Produk kimia, sapertos pestisida, sababaraha produk industri, bahan kimia aya dina detérjen, sabun sareng produk tina dékomposisi sanyawa organik sanés.

cai résidu

  • Mineral Anorganik sareng Sanyawa Kimia.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)