Dimmer

lampu di bumi

Dinten ayeuna urang badé nyarioskeun perkawis alat téknologi anu parantos ngarobah kahirupan urang sareng cara kamar urang hurung. Nya perkawis polong. Ogé dipikaterang ku nami dimmer sareng mangrupikeun alat anu saé pisan pikeun ngahontal tingkat optimal kanyamanan di bumi. Éta tiasa tiasa nyaluyukeun pencahyaan gumantung kana waktos anu urang hoyong anggo langkung atanapi kirang jumlah cahaya.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun ngeunaan sagala fitur, operasi sareng kaunggulan dimmer na.

Ciri utama

jenis dimmer

Kami terang yén cahaya anu nyinaran kamar kami tiasa mangaruhan kaayaan sataun hiji jalma sareng langsung hubunganana sareng konsumsi listrik. Alat ieu anu dikenal ku nami Dimmer ngabantuan urang kéngingkeun tingkat kanyamanan optimal di bumi. Nyaéta ngeunaan kabayang leutik anu ngabantosan ngadalikeun kacaangan lampu urang sepanjang waktos. Ku cara kieu, urang tiasa adaptasi pencahyaan dina waktos anu dipikahoyong.

Biasana saklar biasana roulette sareng, sabab tos, éta ngabalukarkeun kacaangan lampu laun-laun ningkat atanapi turun. Hayu urang tingali kaayaan anu langkung sering nyaéta Dimmer tiasa janten unsur anu mangpaat pisan:

  • Kamar barudak cocog pikeun panempatan alat-alat ieu. Sareng éta éta tiasa dianggo pikeun dianggo dina béda anu béda gumantung kana waktos siang sareng kagiatan anu nuju dilaksanakeun. Upami murangkalih ngalaksanakeun padamelan, lampu ayeuna tiasa diaktipkeun janten intensitas anu langkung luhur supados paningali na henteu rusak sareng aranjeunna tiasa tetep hudang. Éta ogé ngabantosan anjeun fokus kana padamelan. Sabalikna, upami murangkalih badé aya dina ranjang, intensitas cahaya tiasa surem pikeun ngahontal cahaya haneut anu nyiptakeun suasana murangkalih bersantai sakedik ku nyérédkeun aranjeunna ka bobo.
  • Situasi sanésna ngarujuk ka déwasa. Éta henteu sami pikeun gaduh momen romantis di rohangan ku cahaya dina kakuatan pinuh tibatan ku lampu anu langkung haneut. Alat ieu henteu ngan cocog pikeun barudak, rada, lampu anu langkung lemes ngundang anjeun bersantai sareng ngantepkeun nyalira.

Pamasangan Dimmer

polong

Aya seueur lampu anu ngandung Dimmer internal sareng ngamungkinkeun anjeun nyaluyukeun inténsitas dua ku panggunaan. Dina kasus lampu dipasang di hiji bumi, masalahna mah béda. Biasana dimmer dipasang sasarengan sareng saklar. Upami bumi baduy, éta kedah dipasang nyalira. Prosés masang sareng ngoperasikeun dimmers kedah diperbaharui di sadayana bumi. Éta sababna pamasangan biasana ngalibatkeun lokasi sadayana saklar konvensional. Sareng nyaéta alat-alat ieu peryogi saklar anu béda pikeun masang dimmer.

Jenis samar

hérang

Aya sababaraha jinis Dimmer gumantung kana paménta. Nanging, sanaos aya sababaraha jinis, hasilna akhir sami. Dina sadaya kasus, tujuan utami nyaéta sacara bertahap ngatur intensitas cahaya anu mana kamarna bakal bercahya. Anjeun tiasa mendakan katepatan lengkep nalika nyaluyukeun intensitasna. Bisi waé, naon anu robih dina sababaraha jinis Dimmer nyaéta operasi internal sanés anu éksternal.

Hayu urang tingali naon jinis utama dimmer anu aya:

  • Dimmer tradisional: Éta mangrupikeun parangkat anu ngirangan voltase sahingga intensitasna lampu ngagenclang kirang. Ieu tiasa diluyukeun sareng kabutuhan pangguna sepanjang waktos.
  • LED dimmer: Alat-alat ieu sénsitip pisan kana parobihan inténsitas ayeuna. Hatur nuhun ka ieu, dimungkinkeun pikeun modulate kacaangan LED tanpa mangaruhan ayeuna. Kalayan jenis alat ieu anjeun tiasa ngahémat langkung énergi dibandingkeun sareng anu biasa. Anjeun tiasa ogé ngahemat langkung seueur lampu tibatan lampu bohlam atanapi bohlam LED konvensional. Éta mangrupikeun pilihan anu paling modéren sareng canggih anu aya sareng anu paling disarankeun upami urang hoyong ngaoptimalkeun tagihan listrik. Upami anjeun henteu ngagaduhan lampu bohlam LED di bumi, anjeun kedah ngadamel investasi awal pikeun pamasangan lampu ieu.

Ilaharna, anjeun tungtungna ngahémat langkung seueur tagihan listrik anjeun dina jangka panjang tibatan biayana pikeun ngagentos sadayana lampu anjeun. Dina kasus bohlam lampu pijar, lampu halogén sareng lampu neon, henteu gampang pisan pikeun ngagentos sareng surem cahaya inténsitasna. Kusabab kitu, upami urang ngagaduhan lampu sapertos kieu, langkung saé mésér dimmers tina jenis ieu.

operasi

Hayu urang tingali naon Dimmer jalan. Penjelasan ilmiah rada sesah pikeun dijelaskeun kumargi téhnik rumit. Sirkuit anu dipangaruhan mangaruhan voltase switch-on function. Ngirangan nilai efektif tina bohlam kahontal ku cara motong sinyal tina momen naékna dina titik anu dipilih. Salaku conto, upami urang hoyong motong sinyal nalika gelombang listrik ngahontal 60V, bohlam bakal hurung. Conto sanésna nyaéta upami urang hoyong motong gelombang nalika kuring pencét 200V. Dina kaayaan ieu kami bakal ningali yén bohlam hurungkeun ampir maksimal.

Pamasangan perkakas ieu biasana ngalibatkeun lokasi saklar sadayana. Nanging, dina jangka panjang, éta ngamungkinkeun pikeun ningkatkeun efisiensi énergi bumi, kumargi teu seueur listrik anu bakal dianggo sareng tiasa ngirit tagihanana. Dugi ka ayeuna, éta mangrupikeun salah sahiji alat anu paling modéren sareng épisién anu tiasa ngirangan konsumsi listrik di bumi. Henteu ngan ukur ngahontal hemat ieu, tapi ogé ngotorkeun kirang sareng ngaluyukeun jumlah cahaya sepanjang waktos.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, sanaos peryogi instalasi awal pikeun ngarobih saklar, éta patut. Anjeun tiasa nyobian mésér lampu ku dimmer internal pikeun ningali naon gunana anu hébat.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan dimmers sareng ciri-cirina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.