poé groundhog

marmotilla

Nepi ka ayeuna, urang sadayana terang langkung seueur ngeunaan anu kasohor poé groundhog. Dina kalolobaan kasus, ieu meureun alatan pilem hit Bill Murray urang nyangkut dina Time. Sanajan éta acara cukup populér di Amérika Serikat, upacara geus meuntas wates. Urang malah bisa ngarasakeun prediksi Groundhog Phil dina warta Éropa dinten ieu. Ieu salah sahiji tradisi paling metot sarta lila-tunggu di Amérika.

Ku alatan éta, urang bade ngahaturanan artikel ieu ngabejaan Anjeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan Groundhog Day jeung pentingna na.

poé groundhog

asal muasal taneuh

Ieu tradisi metot budaya Amérika. Pikeun ngartos Groundhog Day sareng naon hartosna, urang kedah uih deui dina waktosna. Kanyataanna, asal-usulna perenahna di Eropa utamana di Candelaria. Dina festival ieu, aya tradisi kaagamaan dimana para imam ngadistribusikaeun lilin.

Dina waktu ieu disebutkeun yén lamun langit cerah subuh, usum bakal leuwih panjang. Tradisi ieu dibikeun ka Germans, anu ditambahkeun yén lamun panonpoé éta luhur, landak sagala bisa ningali kalangkang na. Antukna, tradisi nyebar ka Amérika. Kira-kira taun 1887, para patani AS kedah ngaduga iraha usum tiris bakal lekasan supados aranjeunna terang naon anu kudu dilakukeun sareng pepelakanana, sareng aranjeunna adaptasi kana tradisi ieu ku cara rada ngarobih.

Pikeun nyieun prediksi ieu, aranjeunna mutuskeun pikeun ngandelkeun kabiasaan sato. Ku kituna, groundhog jadi rujukan utama na. Aranjeunna ningali kumaha kalakuanana saatos hibernasi sareng nangtukeun ahir usum tiis dumasar kana éta. (The Game of Thrones folks panginten tiasa terang ...)

Hal ieu dipercaya yén nalika groundhog muncul tina liang, éta ngaréspon ku dua cara anu béda. Lamun teu bisa nempo kalangkangna sabab mendung, éta bakal ninggalkeun liang sarta geura-giru overwinter. Sanajan kitu, lamun geus cerah, groundhog bakal ningali kalangkang na balik pikeun nyumputkeun dina liang. Pilihan kadua hartosna urang masih kedah ngantosan genep minggu kanggo usum tiis.

Sanajan kitu, berkat pilem Bill Murray disebutkeun di luhur, Groundhog Day nyandak harti séjén. Dina pilem ieu, protagonis terus nyangkut dina dinten anu sami. Éta pisan sababna naha, pikeun loba, dinten ieu pakait sareng ngalakonan hal anu sarua unggal poé dina cara mékanis atanapi boring.

Nalika Groundhog Day

poé groundhog

Tradisi ieu sohor di sakuliah Amérika Serikat jeung Kanada, sanajan éta pang populerna di Punxsutawney. Aya hirup groundhog kawentar, Phil. Éta sato anu dipikacinta pisan sareng unggal taun aranjeunna ngaluarkeun éta tina liangna pikeun mariksa paripolahna. Heran iraha Groundhog Day téh? Dinten ieu nandaan kira satengahna antara solstice usum tiris jeung spring equinox. Ku kituna, Poé ieu dirayakeun dina 2 Pébruari unggal taun.

dimana eta sohor

Tradisi ieu sohor di Amérika Serikat jeung Kanada. Groundhog Day, disebutna Groundhog Day dina basa Inggris, mangrupakeun adat populér. Dina 2 Pébruari, sadaya warga Amerika ngantosan ramalan Phil the Groundhog. Sanajan kitu, loba populasi di wewengkon boga marmots sorangan nyieun prediksi husus sorangan.

Pasti di ahir pos ieu anjeun bakal wondering lamun maranéhna bener bener. Heran, estimasi boga akurasi antara 75% jeung 90%. Ku cara ieu urang tiasa mastikeun yén, dina kalolobaan kasus, tradisi populér tiasa janten rujukan pikeun ningali sabaraha waktos anu urang tinggalkeun pikeun ngeureunkeun usum tiis.

dinten groundhog Kanada

Aya sababaraha marmot kawentar di Kanada: Brandon Bob, Gary nu Groundhog, Balzac Billy jeung Wiarton Willie, sanajan Nova Scotian San disebut boga ramalan pangluhurna.

Paduli, aya band, spanduk, kadaharan, jeung senang di unggal hajatan. Kuring geus anxiously ngantosan naon ramalan taun ieu bakal.

Poé Groundhog di Penxutonne, Pennsylvania

Sanajan unggal nagara bagian nu celebrates poé boga groundhog sorangan, salah sahiji tempat kalawan angka nu gede ngarupakeun pamilon Punxsutawney (Pennsylvania), tradisi anu geus dijaga saprak 1887, anu nganggap Punxsutawney Phil Ngan groundhog dieu resmi.

Loba jalma ngarambat ti wewengkon béda pikeun ilubiung dina acara Groundhog Day diayakeun ku Punxsutawney Groundhog Club. Dina poé éta mindeng jalma di tuxedos jeung topi luhur katempo ngarasakeun upacara Ditengah musik jeung kadaharan.

Unggal 2 Pébruari, wartawan, wisatawan sareng anggota klub ngumpul ngadagoan Phil muncul sareng masihan ramalan cuaca.

Punxsutawney Phil

asal poé groundhog

Disebutkeun yén groundhog éta nyandak namina pikeun ngahormatan Raja Philip, Adipati Edinburgh, sareng naha éta leres atanapi henteu, anjeunna ninggalkeun bumina di Gobbler's Knob di daérah désa caket kota unggal. sataun on 2 Pébruari ngingetkeun kalawan kalangkang anjeun kumaha cuaca bakal kawas.

Lamun Phil balik deui ka guha nalika anjeunna ningali kalangkang, éta genep minggu sejen usum tiis. Di sisi anu sanés, upami anjeun henteu tiasa ningali, musim semi bakal datang.

Phil kasohor ku pilem na taun 1993 anu disebut Groundhog Day, anu nyababkeun penampilan Groundhog dina Oprah's Show di 1995. Anjeunna ogé kalebet dina peran séri MTV.

Reputasina ningkat pisan dugi ka taun 2013, jaksa Ohio malah ngecas anjeunna "misrepresentasi awal musim semi," milarian hukuman pati, sareng dua waran penangkapan dikaluarkeun pikeun ramalan palsu (2015 sareng 2018).

Éta bakal pikaresepeun pikeun tiasa ngahadiran salah sahiji acara ieu sareng nyaksian éta langsung, tapi kumargi henteu sadayana tiasa ngalakukeun éta, urang kedah ngadamel hiji hal: nyebarkeun carita Phil, lalajo pilem eta ngagambarkeun atawa ngan méré warta senang poé beurit bumi.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, Groundhog Day ngagaduhan asal-usul sareng pentingna boh baheula sareng ayeuna. Abdi ngarepkeun ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung jéntré ngeunaan Groundhog Day, naon cirina, kumaha pentingna sareng kumaha éta sohor.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.