Runtah plastik di laut mangrupikeun masalah lingkungan anu serius

limbah plastik anu ngotoran basisir sareng laut

Sakumaha anu parantos urang nyarioskeun dina waktos anu sanés, palastik mangrupikeun polutan anu saé pikeun laut sareng sagara urang. Jutaan ton plastik disimpen dina sagara urang anu nyababkeun tabrakan négatip kana flora sareng fauna anu hirup di dinya.

Aya sakitar 12 juta ton tina runtah plastik di laut. Kontaminasi ieu henteu katingali sapertos sesa kontaminasi, tapi éta mangrupikeun kontaminasi dina skala global. Para ahli memperkirakan yén dugi ka lima persén sadaya plastik anu dihasilkeun di saalam dunya janten sampah di laut. Naon kajadian ka plastik ieu?

Polusi laut sareng sagara

Kaseueuran palastik ngahontal laut ngaliwatan walungan. Runtah ieu aya dimana-mana. Boh di basisir sareng di cai, lauk sareng manuk laut ngadangukeun ayana

Masalah anu paling ageung nyaéta mikroplastik, partikel pangleutikna, anu diwangun ku lésot ban mobil atanapi aya dina kosmétik anu janten langkung bahaya. Para ahli nyarioskeun sakitar lima triliun partikel, kalayan beurat total 270.000 ton, aya di laut. 94% manuk laut kapanggih maot di basisir Jérman aranjeunna gaduh mikroplastik dina beuteung.

Kantong plastik sareng masalah nagara berkembang

palastik ngahasilkeun pangaruh kana fauna sareng flora

Salaku conto, di nagara maju sapertos Jérman, kantong plastik parantos ngaleungit. Nanging, dina ékonomi anu muncul sapertos Afrika, kamekaran ékonomi hartosna langkung seueur produksi plastik sahingga langkung runtah.

Sanaos di seueur nagara palastik kirang sareng kirang dianggo, masih seueur anu kedah dianggo. Jalma-jalma kudu disadarikeun yén ieu masalah nyata sareng éta maéhan seueur sato. . Ngabersihan kilométer tunggal biaya basisir nepi ka 65.000 euro per taun, tah éta ogé mahal pikeun pamaréntah.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.