Pirolisis

pabrik pirolisis

proses pirolisis atawa pyrolytic, ogé dipikawanoh, nyaéta prosés nu degradasi biomassa dihasilkeun ku aksi panas tanpa merlukeun oksigén, nyaeta, lumangsung dina atmosfir lengkep garing. Produk anu dibentuk salaku hasil tina pirolisis tiasa padet, cair sareng gas, sareng pakait sareng produk sapertos batubara atanapi areng, tar sareng tungtungna produk gas atanapi uap areng anu terkenal. Prosés ieu tiasa lumangsung nyalira di alam atanapi babarengan nalika durukan atanapi gasifikasi.

Dina artikel ieu kami baris ngabejaan Anjeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan pyrolysis, ciri na pentingna.

Ciri utama

prosés pirolitik

Pirolisis mangrupikeun perlakuan termokimia anu Ieu bisa dilarapkeun ka sagala produk organik dumasar-karbon. Bahanna kakeunaan suhu anu luhur, dina henteuna oksigén, sacara kimia sareng fisik misahkeun kana molekul anu béda.

Pirolisis nyaéta wangun thermolysis sarta bisa dihartikeun salaku dékomposisi termal nu hiji bahan ngalaman tanpa oksigén atawa sababaraha jenis réagen. Dékomposisi nu ngalaman bisa hasil tina runtuyan cukup kompléks réaksi kimia jeung panas sarta prosés mindahkeun massa. Éta ogé tiasa dihartikeun salaku léngkah-léngkah anu dilaksanakeun sateuacan gasifikasi sareng durukan.

Nalika éta lumangsung dina bentuk ekstrim na, ngan karbon tetep salaku résidu, nu disebut charring. Ngaliwatan pyrolysis urang bisa ménta produk sekundér béda anu mangpaat dina widang teknis. Produk pirolisis salawasna ngahasilkeun gas padet kayaning karbon, cair jeung gas non-condensable kayaning H2, CH4, CnHm, CO, CO2 jeung N. Kusabab fase cair ngan sasari tina gas pirolisis salila cooling na, dua aliran gas. bisa dipaké babarengan dina sababaraha aplikasi mana syngas panas disadiakeun langsung ka burner atawa chamber oksidasi.

Jenis pirolisis

pirolisis

Aya dua jinis pirolisis anu béda-béda gumantung kana kaayaan fisik dimana éta dilaksanakeun:

  • Pirolisis cai: Istilah ieu dianggo nalika perlu ngarujuk kana pirolisis anu lumangsung ku ayana cai, sapertos retakan uap tina minyak atanapi depolymerisasi termal résidu organik dina minyak bumi beurat.
  • Pyrolysis vakum: Jinis pirolisis vakum ieu ngalibatkeun pemanasan bahan organik dina vakum pikeun ngahontal titik golak anu langkung handap sareng ngahindarkeun réaksi kimia anu henteu nguntungkeun.

Prosés pirolisis lumangsung dibagi kana tilu tahapan, nyaéta:

  • Dina tahap kahiji aya dékomposisi laun kalayan ngahasilkeun jumlah leutik cai, oksida karbon, hidrogén jeung métana. Dékomposisi ieu lumangsung salaku hasil tina pegatna beungkeut alatan suhu luhur prosés jeung sékrési gas trapped dina batubara.
  • Tahap kadua disebut tahap dékomposisi termal aktip. Suhu naék dina tahap ieu sareng molekul karbon ngarecah langkung jero, ngabentuk hidrokarbon kondensasi sareng tar. Fase ieu dimimitian dina 360º C sareng réngsé nalika ngahontal suhu kirang langkung 560º C.
  • Tahap ahir lumangsung dina suhu luhur 600ºC sarta dicirikeun ku leungit bertahap hidrogén jeung heteroatoms séjén.

Naon pirolisis dianggo di dapur?

pirolisis oven

Nalika urang aya di dapur, urang kedah gaduh alat-alat anu dipikabutuh pikeun ngagampangkeun kahirupan urang, sareng gaduh oven anu canggih mangrupikeun idéal pikeun éta. Ayeuna aya sauntuyan seuseuh anu ngagaduhan fungsi ngabersihkeun diri, anu disebut oven pirolisis, anu fungsi utami nyaéta tiasa ngabersihan diri.

Jenis oven ieu Aranjeunna gaduh kamampuan naékkeun suhu dugi ka 500 ° C, decomposing sésa-sésa kadaharan di jero, ngarobahna kana uap atawa lebu, sarta ogé ngaleungitkeun bau pikaresepeun sanggeus masak di jero oven. Hartina, kadaharan tetep, alatan suhu luhur, ngarobah zat organik jadi karbon dioksida, nu, sakali dirobah jadi cai, evaporates; kitu ogé, zat anorganik robah jadi lebu lamun kakeunaan suhu éta.

Proses ieu tiasa nyandak ti 1 dugi ka 4 jam., gumantung kana kumaha bersih program éta, dina tungtungna urang ngan ngabersihan oven jeung lawon beueus sarta ngumpulkeun ashes. Ku cara kieu, panggunaan produk kimia anu tiasa ngabahayakeun kaséhatan dina waktosna dileungitkeun.

Mangpaat dina oven jeung pentingna lingkungan

Ngagaduhan oven anu ngamungkinkeun urang ngahémat waktos sareng artos, ngalakukeun pirolisis ngahasilkeun mangpaat ieu:

  • Tanpa ragu, kauntungan utama nyaéta fungsi ngabersihkeun diri.
  • Éta ékologis sabab ngirangan panggunaan produk kimia pikeun ngabersihan oven.
  • Numutkeun kana kalkulator harga listrik Komisi Energi Nasional, biaya listrik rendah sabab meakeun ngan ukur 0,39 sen.
  • Éta dijieun kalayan bahan kualitas pangluhurna pikeun ngajaga jati tina suhu luhur.
  • Nalika tungku ngahontal suhu 500 °C, Konci panto oven jeung oven cleans sorangan pikeun nyegah kacilakaan.
  • Aranjeunna langkung nyaman sareng efisien tibatan oven tradisional.
  • Éta tiasa diprogram pikeun ngamimitian pirolisis nalika biaya listrik panghandapna.

Pyrolysis penting sabab mantuan ngadalikeun polusi hawa pakait sareng incineration.. Éta ogé ngabantosan ngirangan jumlah runtah anu datang sareng ngahasilkeun limbah steril, anu manjangkeun umur TPA sareng ningkatkeun kualitas TPA. Tungtungna, éta ogé cara pikeun ngarobih sabagian runtah janten bahan bakar anu tiasa disimpen sareng diangkut.

Ngeunaan pirolisis lignin, ogé komponén kai, éta ngahasilkeun sanyawa aromatik sareng eusi karbon anu langkung luhur, sakitar 55% dina kasus selulosa sareng 20% ​​dina kasus minyak kayu, 15% résidu tar jeung 10% gas.

Upami biomassa leuweung dipirolisis, sipatna gaduh pangaruh anu signifikan dina produk anu dihasilkeun. Contona, peran Uap pikeun ngurangan ngahasilkeun prosés charring sabab panas diperlukeun pikeun ngejat cai ogé ngahasilkeun karbon leuwih rapuh ti nalika biomassa boga kandungan Uap handap. Ku kituna, Disarankeun yén kandungan Uap biomassa deukeut 10%. Kapadetan bahan baku awal ogé mangaruhan kualitas karbon anu bakal dibentuk ku pirolisis, sareng résidu leuweung disarankeun pikeun karbon kualitas luhur.

Kuring miharep éta kalayan informasi ieu anjeun bisa leuwih jéntré ngeunaan pyrolysis sarta ciri na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)