Sumber anu tiasa diperbarui janten modis dina multinasional ageung

penemuan anyar dumasarkeun kana lingkungan salaku énergi anu tiasa diénggalan

Angin ngahiliwir sareng panonpoé ngagurilap dina perusahaan ageung di dunya. Langkung seueur jalmi anu bet dina kéngingkeun énergi anu diperyogikeun tina sumber anu tiasa diénggalan. Untungna, perusahaan listrik Spanyol asup ka pasar pikeun nyayogikeunana: conto anu jelas nyaéta Iberdrola, anu bakal ngawangun kebon angin pikeun Apple.

Éta bakal di Montague (Oregon, USA), kalayan kakuatan 200 megawatt, sareng bakal mimiti dioperasikeun di 2020, saatos investasi 300 juta dolar. Perjanjian jual beuli énergi dugi ka 2040.

Tapi ieu henteu sadayana, Iberdrola ogé ngembangkeun taman angin anu sanés di nagara éta, sapertos hiji di Karolina Kalér dugi ka Amazon, anu badé diluncurkeun, sareng anu sanésna dimana aranjeunna damel dina kapasitas pinuh, sapertos di nagara Oregon sareng Washington pikeun perusahaan pakean multinasional Baju olahraga Nike.

Angin

Stabilitas finansial sareng kameunangan

Formula anu ayeuna dianggo nyaéta nyiptakeun taman AD hocpikeun klien atanapi bakti hiji anu parantos jalan.

Ieu mangrupikeun perjanjian bilateral Pasatujuan Mésér Kakuatan (PPA), di mana tamanna masih dipimilik ku perusahaan listrik, tapi dina harga éta ditangtoskeun pikeun énergi pikeun waktos anu lami; anu biasana umurna 15 dugi 25 taun.

Numutkeun sababaraha manajer listrik, Klién mastikeun stabilitas kauangan sareng pemasok, kamampuan.

kebon angin

RE100

Tren na umum sareng kalebet sektor publik, tapi téknologi ageung nuju jalan. Apple sorangan, Facebook atanapi Google mangrupikeun bagian tina grup RE100: 94 perusahaan anu parantos komitmen nganggo 100% énergi tina sumber anu tiasa dibaharukeun.

Apple Store

Bankia sareng Caixabank

Hanjakalna henteu seueur awéwé Spanyol, ngan ukur dua. Salah sahijina nyaéta Bankia, anu nembé nampi kontrak na ka perusahaan dagang Nexus Energía. Salaku tambahan, bank ngagaduhan sistem tangkepan fotovoltaik surya di kantor pusatna di Valencia sareng saparapat ieu badé nerapkeun anu sami di gedong di Majadahonda.

sél super surya

Numutkeun ka diréktur éntitas manajemén logistik, Mr. Francisco Javier Sánchez López; Kalayan fasilitas énggal ieu, aranjeunna ngaharepkeun ngahémat "14.000 kWh / taun, anu sami sareng nyingkahan émisi 5,6 ton CO2." Taat kana prakarsa parantos kajantenan taun ayeuna, tapi, nyorot manajer, "Bankia parantos bet dina akuisisi énergi héjo ti 2013 ".

CaixaBank, anggota RE100 ti saprak taun ka tukang, henteu acan ngahontal 100%, sanaos ngagaduhan tujuan pikeun ngalakukeunana taun payun. Dina waktos ayeuna, 100% énergi anu dikonsumsi dina jasa pusatna sareng 99,01% anu dikonsumsi dina gedong sareng jaringan kantor entitas mangrupikeun sumber anu tiasa dibaharukeun.

Perusahaan ogé ngadukung proyék di Peru pikeun ngimbangan émisi karbon dioksida anu diturunkeun tina kagiatanana, ngalawan Deforestasi Amazon sareng mihak ngembangkeun patani lokal. Dina 2015 ngimbangan 20.239 ton CO2.

Amazon

Tumuwuhna prihatin lingkungan, salian ti kayakinanÉta ogé aya hubunganana sareng kanyataan yén administrasi publik ngahargaan kana dokumén pangajén, ngajelaskeun présidén divisi fotovoltaik APPA (Asosiasi Produser Énergi Terbaruan). "Ampir sadayana nganggap yén kahareupna tiasa diperbaharui. Aya perusahaan anu henteu paduli pisan, tapi kami ogé parantos ngahasilkeun tabungan".

Sababaraha ahli nunjukkeun yén di Spanyol di rumus dominan di Amérika Serikat, sapertos taman Iberdrola pikeun Apple: "sabab pasar énergi berjangka henteu gaduh likuiditas jangka panjang sareng teu aya anu wani ngontrak kontrak langkung ti dua taun ka payun."

PEMIMPIN Top

Anu mésér perusahaan panggedéna, Google, parantos nanem modal dina tanaga surya sareng angin pikeun dasawarsa sareng tujuan pikeun ngahontal tujuan anu tiasa diperbarui 100% taun ieu (dina 2014 éta 37%). Dina 2015 éta ngagaleuh 5,7 jam terawatt.

Google

Ikea sareng asuransi Swiss Re ngadegkeun inisiatif RE100 di 2014; sareng aranjeunna komitmen pikeun ngahontal 100% anu tiasa diénggalan ku taun 2020. Anggota kaasup perusahaan tina sadaya sektor, ti telekomunikasi sareng téknologi dugi ka ritel sareng kadaharan.

Ngeunaan perusahaan otomotif: BMW parantos netepkeun 2020 pikeun ngahontal dua per tilu tina pengeluaran énergi tina sumber anu tiasa dibaharukeun. GM langkung margin anu kénca: 2050, sanaos dina hal ieu, jumlahna.

BMW i8


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.