percobaan Miller

percobaan Miller

Dina 15 Méi 1953, hiji kimiawan 23 taun diterbitkeun dina jurnal Science hasil percobaan vital pikeun biologi nu muka jalan ka widang anyar pangaweruh ilmiah. pamuda ieu Stanley L. Miller. Karyana naratas disiplin kimia prebiotik sakumaha anu urang terang ayeuna sareng masihan kami petunjuk anu munggaran ngeunaan kumaha kahirupan muncul di Bumi. The percobaan Miller Kaceluk di dunya élmu.

Kituna, urang bade ngahaturanan artikel ieu ngabejaan Anjeun sagalana nu peryogi kauninga ngeunaan percobaan Miller jeung naon eusina.

Bumi purba

percobaan dina kahirupan

Stanley Miller nembé lulus tina kimia sareng ngalih ka Universitas Chicago kalayan ideu tesis doktor. Dina sababaraha bulan tina padamelan na, pamenang Nobel Harol C. Urey dugi ka kuliah sareng Miller ngahadiran seminar ngeunaan asal-usul bumi sareng atmosfir awal. Kuliah katarik Miller pisan yén anjeunna mutuskeun pikeun ngarobah topik tesis jeung dibere Yuri percobaan anu anjeunna geus pernah diusahakeun sateuacan.

Waktu éta, Ahli biokimia Rusia Alexander I Opalin medalkeun buku anu judulna "Asal Kahirupan". Di jerona, anjeunna ngajelaskeun kumaha prosés kimiawi spontan ngakibatkeun mecenghulna bentuk kahirupan munggaran, anu laun-laun dikembangkeun dina jangka waktu jutaan taun.

Kira-kira 4 milyar taun ka tukang, molekul anorganik bumi primitif bakal ngaréaksikeun pikeun ngahasilkeun molekul organik munggaran, ti dieu molekul leuwih kompleks, sarta tungtungna organisme munggaran.

Oparin ngabayangkeun lahan primitif anu béda pisan sareng lahan ayeuna, sateuacan dirobih ku mahluk sorangan.

Clues tina percobaan Miller urang

wadah percobaan

Salah sahiji petunjuk ngeunaan kumaha Bumi awal ieu dumasar kana pangaweruh astronomi anu aya. Anggap bumi jeung planét séjén dina sistim tatasurya asalna ti awan gas jeung lebu nu sarua, komposisi atmosfir bumi bisa pisan sarupa jeung planét kawas Jupiter jeung Saturnus: kituna, eta kamungkinan beunghar métana, hidrogén, jeung amonia. Ieu bakal janten atmosfir ngurangan kalawan konsentrasi oksigén pisan low sabab ieu kontribusi ahir baktéri fotosintétik munggaran.

Beungeut bumi bakal beuleum dina cai. Sagara beunghar ku molekul kimiawi. Oparin ngabayangkeun sagara kuno salaku sup primitif anu beunghar ku molekul kimia.

Dunya awal ieu bakal langkung guligah tibatan dunya ayeuna, kalayan kagiatan vulkanik anu sering, badai listrik anu sering, sareng radiasi panonpoé anu kuat (teu aya lapisan ozon pikeun nyegah radiasi ultraviolét). Prosés ieu Aranjeunna baris nyadiakeun énergi pikeun réaksi kimiawi anu lumangsung di sagara sarta pamustunganana bakal ngakibatkeun mecenghulna kahirupan.

Seueur élmuwan, kalebet Yuri, parantos ngabagi ideu ieu. Tapi éta spekulasi murni, teu aya anu nyobian éta, langkung seueur anu diuji. Dugi ka Miller muncul.

percobaan Miller sacara jero

percobaan Gedang hirup

Miller ngabayangkeun percobaan anu bakal nguji hipotésis Yuri sareng Opalin sareng ngayakinkeun Yuri pikeun ngalaksanakeunana. Ékspérimén anu diusulkeun ngalibatkeun nyampur gas anu dipercaya aya dina atmosfir Bumi awal - métana, amonia, hidrogén, sareng uap cai - sareng nguji naha éta tiasa saling ngaréaksikeun pikeun ngahasilkeun sanyawa organik. Anjeun kedah mastikeun yén prosésna dilaksanakeun dina kaayaan anaérobik (nyaéta, tanpa oksigén) sareng henteu ngalibetkeun unsur hirup anu tiasa ngamajukeun réaksina.

Ku sabab kitu, anjeunna mendesain alat kaca katutup kalayan flask na tube, oksigén teu bisa asup, sarta anjeunna sterilized sagala bahan pikeun ngaleungitkeun sagala bentuk kahirupan. Anjeunna tuang jumlah leutik cai ngalambangkeun sagara purba kana flask a. Anjeunna ngeusi flask sejen kalawan métana, hidrogén, jeung amonia salaku atmosfir aslina.

Di handap ieu, kapasitor ngamungkinkeun zat anu ngabentuk dina atmosfir pikeun niiskeun sareng cair ngaliwatan sékrési anu dihasilkeun ku dua éléktroda, anu bakal nyontokeun épék kilat.

Miller ngajalankeun percobaan hiji wengi. Nalika kuring balik ka lab isuk-isuk, cai dina flask geus robah jadi konéng. Sanggeus hiji minggu operasi, dianalisis cai coklat sarta kapanggih yén loba sanyawa dihasilkeun nu teu aya saméméh, kaasup opat asam amino (sanyawa dipaké ku sakabéh organisme salaku bahan wangunan sél) (protéin).

Eksperimen Miller nunjukkeun yén upami kaayaan lingkungan leres, molekul organik tiasa sacara spontan ngabentuk tina molekul anorganik anu sederhana.

Molekul organik ti angkasa

Sanajan kitu, sababaraha taun ti harita, élmuwan menyimpulkan yén darajat réduksi dina atmosfir mimiti leuwih handap Yuri sarta Miller, sarta yén éta bisa diwangun ku karbon dioksida jeung nitrogén. Ékspérimén anyar nunjukkeun yén, dina kaayaan ieu, sintésis sanyawa organik téh negligible. Hésé ngabayangkeun yén sup anu saé sapertos kitu tiasa masihan kahirupan. Tapi lajeng solusi pikeun masalah ieu mucunghul, teu ti percobaan anyar di Bumi, tapi ... ti spasi.

Taun 1969, meteorit kabentuk 4.600 milyar taun ka tukang murag di deukeut Murchison, Australia. Saatos analisa, kapanggih ngandung rupa-rupa molekul organik, kalebet asam amino sareng sanyawa sanés anu disintésis ku Miller di laboratorium.

Ku cara kieu, upami kaayaan bumi primitif henteu cocog pikeun formasi molekul organik, Objék alien meureun geus ngagunakeun cukup bahan kimia pikeun ngabumbui sup prebiotik bumi jeung hayu urang nempo kahirupan pikeun kahiji kalina.

Ayeuna, para ahli sigana deui condong kana atmosfir pangurangan asli sareng langkung condong kana hasil Miller. Ku alatan éta, éta bisa ditarima lamun atmosfir planét urang keur nyusut, éta paling dipikaresep sintésis sanyawa dipikabutuh pikeun kahirupan di bumi, sarta lamun atmosfir urang rusting, maranéhna bisa jadi disumbangkeun ku meteorites jeung inti komet. .

Tapi, naha éta dimimitian di planét urang atanapi di luar planét urang, sajumlah tés anu béda-béda nunjukkeun yén sanyawa organik tiasa janten hasil tina réaksi kimiawi anu saderhana.

Abdi ngarepkeun ku inpormasi ieu anjeun tiasa langkung jéntré ngeunaan percobaan Miller.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.