Tutuwuhan super hidroelektrik di dunya

Tenaga listrik tina pembangkit listrik nyaéta sumber munggaran anu tiasa diperbarui di dunya. Ayeuna teh kakuatan dipasang ngaleuwihan 1.000 GW sareng produksi di 2014 ngahontal 1.437 TWh, anu nyumbang 14% produksi listrik dunya numutkeun data ti Badan Énergi Internasional (IEA).

Salaku tambahan, numutkeun ramalan agénsi anu sami, énergi hidroelektrik bakal terus tumuh dina tingkat anu signifikan dugi ngadobel kakuatan na ayeuna sareng ngaleuwihan 2.000 GW kakuatan dipasang dina 2050.

Kakuatan PLTA

Tenaga listrik gaduh seueur kaunggulan tibatan sumber kakuatan listrik sanésna, kalebet tingkat réliabilitas anu luhur, téknologi kabuktian sareng efisiensi tinggi, biaya operasional sareng pangropéa anu panghandapna.

Tenaga listrik mangrupikeun sumber anu tiasa diénggalan, kusabab éta tripel tina angin, kalayan 350 GW, mangrupikeun sumber kadua. Kontribusi téknologi ieu dina sababaraha taun terakhir ngahasilkeun listrik langkung seueur tibatan sésana énergi renewable babarengan. Sareng poténsi kamekaran téknologi ieu ageung pisan, khususna di Afrika, Asia sareng Amérika Latin. Peta jalan IEA prédiksi yén kapasitas anu dipasang global bakal dua kali nepi ka ampir 2.000 GW dina taun 2050, kalayan produksi listrik global langkung ti 7.000 TWh.

Tumuhna pembangkit listrik tenaga listrik bakal asalna dasarna proyék badag dina munculna ékonomi. Di nagara-nagara ieu, proyek pembangkit listrik tenaga listrik ageung sareng alit tiasa ningkatkeun aksés kana jasa énergi listrik, sareng ngirangan kamiskinan di seueur penjuru planét, dimana listrik sareng cai minum henteu dugi.

Énergi hidroelektrik, diala tina panggunaan énergi kinétik sareng poténsial arus sareng curug, mangrupikeun salah sahiji sumber langkung lami anu tiasa dibaharukeun sareng dianggo ku planét pikeun kéngingkeun énergi. Cina dinten ayeuna mangrupikeun produsen énergi hidroéltrik panggedéna di dunya, dituturkeun ku Brazil, Kanada, Amérika Serikat sareng Rusia, nagara-nagara anu ngagaduhan pepelakan hidroelektrik utama di dunya.

Salajengna urang bakal ningali puncak 5 pepelakan hidroelektrik

Pembangkit listrik tenaga listrik tina Three Gorges

Tutuwuhan hidroelektrik ieu ngagaduhan kapasitas dipasang 22.500 MW. Tempatna di Yichang, propinsi Hubei, sareng anu panggedéna di dunya. Mangrupikeun fasilitas hidroelektrik reservoir konvensional anu ngagunakeun cai ti Walungan Yangtze.

Pangwangunan proyek ngabutuhkeun investasi 18.000 juta euro. Konstruksi mega ieu dimimitian taun 1993 sareng réngsé dina 2012. Bendungan parantos aya Jangkungna 181 méter sareng panjangna 2.335 méter, éta dilaksanakeun salaku bagian tina proyék Three Gorges, dihubungkeun sareng pembangkit listrik tenaga listrik anu diwangun ku 32 turbin 700 MW masing-masing, sareng dua unit pembangkitna 50 MW. Ayeuna, produksi énérgi taunan tutuwuhan parantos nyetél rékor dunya dina 2014 kalayan 98,8 TWh, ngamungkinkeun pikeun nyayogikeun listrik ka salapan propinsi sareng dua kota, kalebet Shanghai.

Tutuwuhan hidroelektrik Itaipu

Tutuwuhan hidroelektrik Itaipu, kalayan kapasitas dipasang 14.000 MW, mangrupikeun kadua pangageungna di dunya. Fasilitas na ayana di Walungan Paraná, dina wates antara Brazil sareng Paraguay. Investasi anu dilakukeun dina pangwangunan pabrik 15.000 juta euro. Karya-karyana dimimitian dina taun 1975 sareng réngsé dina 1982. Insinyur konsorsium tina IECO dumasarkeun di Amérika Serikat sareng Éléktrokonsultasi ELC dumasarkeun di Italia, ngalaksanakeun pangwangunan, ngamimitian produksi listrik ti pabrik di bulan Méi 1984.

Tutuwuhan hidroelektrik Itaipu nyayogikeun sakitar 17,3% konsumsi énérgi di Brasil sareng 72,5% énergi anu dikonsumsi di Paraguay. Khususna, éta diwangun ku 20 unit anu ngahasilkeun kalayan kapasitas masing-masing 700 MW.

Pembangkit listrik tenaga listrik Xiluodu

pembangkit listrik tenaga listrik

Stasiun listrik PLTA ieu ayana di jalur Walungan Jinsha, anak sungai Walungan Yangtze di jalan luhurna, éta di tengah propinsi Sichuan, éta mangrupikeun stasion listrik pangageungna kadua di Cina sareng anu katilu pangageungna di dunya . Kapasitas dipasang pabrik ngahontal 13.860 MW dina akhir taun 2014 nalika dua turbin generasi terakhir dipasang. Proyék dikembangkeun ku Tilu Gorges Project Corporation sareng dipiharep ngahasilkeun 64 TWh listrik per taun nalika operasional pinuh.

Proyék peryogi investasi di 5.500 juta euro sareng pangwangunan dimimitian di taun 2005, ngamimitian turbin munggaran dina bulan Juli 2013. Tutuwuhan diwangun ku lengkungan lengkungan ganda anu jangkungna 285,5 méter sareng lébarna 700 méter, nyiptakeun waduk kalayan kapasitas panempatan 12.670 juta méter kubik. Alat-alat fasilitasna, disayogikeun ku insinyur Voith, diwangun ku 18 generator turbin Francis kalayan kapasitas masing-masing 770 MW sareng generator anu didinginkan ku hawa kalayan kaluaran 855,6 MVA.

Pembangkit listrik tenaga listrik Guri.

Tutuwuhan Guri, ogé katelah tutuwuhan PLTA Simón Bolívar, diposisikan salaku salah sahiji anu panggedéna di dunya, kalayan kapasitas dipasang 10.235 MW. Sarana aya di Walungan Caroní, ayana di belah kidul wétan Vénézuéla.

Pangwangunan proyek dimimitian di 1963, dilumangsungkeun dina dua tahap, anu munggaran réngsé di 1978 sareng anu kadua di 1986. Pabrik ngagaduhan 20 unit ngahasilkeun kapasitas anu béda-béda antara 130 MW sareng 770 MW. Perusahaan Alstom kapilih ngalangkungan dua kontrak di 2007 sareng 2009 pikeun ngarobih opat 400 MW sareng lima 630 unit MW, sareng Andritz ogé nampi kontrak pikeun nyayogikeun lima turbin Francis 770MW Francis di 2007. Saatos direnovasi dina alat-alat generasi, pabrik naék listrik pasokan langkung ti 12.900 GW / jam.

Tutuwuhan hidroelektrik Tucuruí

Bendungan ieu aya di beulah handap walungan Tocantins, di Tucuruí, milik Nagara Pará di Brazil, éta diposisikan salaku pembangkit listrik tenaga listrik kalima panggedéna di dunya kalayan 8.370 MW na. The pangwangunan proyék, anu meryogikeun inpormasi 4.000 juta euro, dimimitian di taun 1975 sareng tahap kahiji réngsé taun 1984, diwangun ku bendungan gravitasi beton jangkung 78 méter sareng 12.500 méter panjangna, 12 unit pembangkit kalayan kapasitas masing-masing 330MW. hiji sareng dua unit bantu 25 MW.

Fase kadua nambihan pembangkit listrik énggal anu dimimitian di 1998 sareng réngsé dina akhir taun 2010, dimana pamasangan 11 unit generasi kalayan kapasitas 370 MW masing-masing dilaksanakeun. Insinyur konsorsium dibentuk ku Alstom, GE Hydro, Inepar-Fem sareng Odebrecht dibekelan teh

alat-alat pikeun fase ieu. Ayeuna, pepelakan nyayogikeun listrik ka kota Belém sareng sakurilingna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.