Pentingna tangkal pikeun nyerep

nu átatangkalan aranjeunna penting pisan pikeun nyerep CO2 sareng ngotorkeun hawa anu urang ngambekan.

Kiwari kapasitas massa leuweung salaku penghasil oksigén sareng seuseueurna planét kagundut atanapi rusak leuweung geledegan, leuweung sareng ékosistem sareng seueur tangkal sareng pepelakan sanés.

Pikeun masarakat urang éta gampang pisan sareng gancang pikeun ngahasilkeun jumlah anu seueur CO2 Tapi tangkal sareng ékosistem gaduh waktos sesah nyerep seueur pisan gas.

Tangkal rata-rata ukuran anu saé tiasa nyucikeun antara 20 sareng 45 kg hawa dina 1 taun gumantung kana spésiésna.

Unggal héktar leuweung tiasa ngandung sakitar 1000 tatangkalan, tapi kedah diémutan yén tatangkalan néwak langkung CO2 nalika aranjeunna tumuh nalika ngahontal sawawa kapasitasna ngirangan alit.

Unggal jalma ngaluarkeun sakitar 3,9 ton CO2 per taun, janten butuh langkung ti 9000 juta hektar leuweung pikeun tiasa néwak jumlah CO2.

Tapi sabalikna aya saprak jutaan hektar nangtung leuweung di planét sahingga kasaimbangan lingkungan leres-leres kesel. Kasaimbanganana négatip sabab seueur CO2 anu dipancarkan sareng sakedik CO2 nyerep.

Penting pisan pikeun ngalestarikeun leuweung sareng leuweung sabab susunan tangkal sareng rungkun tiasa dianggo langkung saé dibanding masing-masing individu.

La déforestasi Anjeun kedah lirén sareng mimitian ngahijikeun deui spésiés asli di situs-situs di mana leuweung leuweung digotong Tapi éta ogé penting pikeun ngirangan tapak suku karbon pribadi urang.

Dugi ka ayeuna, tangkal mangrupikeun cara anu pang éfisiénna pikeun nyerep polusi, teu aya téknik buatan pikeun ngagentoskeun kapasitas ieu, janten urang kedah jaga.

Anu parah teh hawa yén urang ngambekan handap bakal kualitas hirup yén urang bakal ngagaduhan sareng kaséhatan manusa bakal langkung kapangaruhan, urang kedah henteu mopohokeun aspek ieu.

SUMBER: Berkelanjutan-wisata


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.