Pentingna énergi angin

Pamasangan kincir angin

Pikeun nganalisis pentingna tanaga angin dina sektor énergi global, perlu diperhatoskeun sadaya tautan dina ranté éta diperyogikeun pikeun ngadamel permata dina makuta, turbin angin anu kasohor anu ngawangun kebon angin, sato téhnologis évolusi ayeuna.

Salajengna urang bakal ngajelaskeun kumaha peternakan angin ieu jalan. Di sagigireun éta pentingna hébat énergi dihasilkeun pikeun aranjeunna dina kahirupan urang, sareng salaku alternatip tina langkung ti payun.

Operasi tegalan angin

Eksploitasi a Turbin 1 MW dipasang dina kebon angin tiasa ngahontal hindarkeun 2000 ton karbon dioksida (CO2), upami listrik anu dihasilkeun parantos dipancarkeun ku pepelakan termoelektrik.

Kincir angin

Ku tumut kana sadaya tautan dina ranté, énergi sareng bahan-bahan anu diperyogikeun duanana pikeun manufaktur Sedengkeun pikeun ngabubarkeun turbin angin, tiasa dicatet yén kasaimbangan énergi anu dikonsumsi pikaresepeun.

Siklus kahirupan turbin angin ogé dikaji. A Turbin angin 2,5 MW, kalayan umur anu dianggo sakitar 20 taun dina kaayaan operasi anu normal, éta tiasa ngahasilkeun dugi 3.000 MW per taun, anu cukup pikeun konsumsi sakitar 1.000 dugi 3.000 rumah tangga (gumantung kana konsumsi) per taun. Kahirupan mangpaat turbin angin diperkirakeun antara 20 sareng 25 taun.

Taman Eolico

Anjeun tiasa ngabédakeun a "leutik" turbin angin (tina sababaraha puluhan watt dugi ka 10 KW) anu dianggo pikeun ngompa cai atanapi nyayogikeun listrik ka tempat anu terasing, tina turbin angin anu paling kuat (ti 50 KW dugi ka 5 MW) nyambung ka jaringan listrik, anu mangrupikeun anu beuki maju. Anu terakhir umumna dikumpulkeun deui dina naon anu disebat eolico Park.

Imah Minieolica

 

Ampir kabéh turbin angin anu ngahasilkeun listrik diwangun ku rotor anu nganggo agul atanapi agul anu muterkeun sumbu horizontal. Ieu napel dina rakitan transmisi mékanis atanapi multiplier na, tungtungna, kana a Generator listrik, duanana ayana di platform anu ditunda di luhur menara.

Penting pikeun dicatet éta panjang sabeulah Éta bakal ditangtoskeun pikeun ngahasilkeun langkung atanapi kirang énergi atanapi gancang, kumargi langkung ageung aréa sasapu gedé bakal ngahontal sareng jelas bakal ngahasilkeun a ningkat énergi.

Pentingna énergi angin

  • Detraktor peternakan angin di nagara-nagara industri sering ngadebat ngeunaan kontaminasi visual, sora na yén produksi na henteu cekap kanggo nutupan kabutuhan énergi. The kakuatan angin Éta kedah diperhatoskeun salaku sumber énergi énggal, énergi bersih, mekar sareng pelengkap jinis produksi sanés.

Angin Swédia

  • Sedengkeun pikeun ngarareunah éta tiasa nyababkeun, aranjeunna bakal teras-terasan seueur leuwih handap tina anu disababkeun ku jinis énergi sanés sapertos, contona, sapertos batubara atanapi énergi nuklir.

Tutuwuhan batubara

  • Entong hilap yén janten énergi anu dihasilkeun ku hawa, sareng gerakanana, éta énergi kinétik kumargi éta henteu najis, sareng éta teras salah sahiji énergi paling bersih Naon anu urang tiasa mendakan.

Tantangan kapayunna nyaéta kéngingkeun sumber énergi anu murah, henteu ngotoran, tiasa diperpanjang sareng tiasa diaksés pikeun sadayana nagara di dunya (sesah ku lobi di ditu), anu ngamungkinkeun angkutan, industri sareng rumah tangga pikeun ngirangan kagumantungan urang kana minyak ayeuna, sareng sigana énergi angin mangrupikeun salah sahiji alternatif anu pangsaéna dina hal ieu.

Ladang angin pangageungna di Spanyol nyaéta di El Andévalo (Huelva)

Ladang angin Huelva

Spanyol, janten sakumaha a pelopor jeung pointer nagara dina panggunaan énergi angin, sanaos dina taun-taun ayeuna pamasangan taman énggal parantos liren. Sanaos, urang masih tiasa ngabanggakeun gaduh kebon angin pangageungna di benua Éropa.

Éta kompleks El Andévalo, anu nganggo nya 292 MW kakawasaan ngan ukur dileuwihan ku taman Whitelee, di Skotlandia, anu jumlahna 322. Hal anu panasaran nyaéta duanana dipimilik ku perusahaan anu sami, sareng éta Spanyol, Iberdrola Renovables, sareng duanana sareng turbin ti perusahaan Basque Gamesa.

Nalika Andévalo kagungan sababaraha taun ka pengker, perusahaan ngagabungkeun jabatanana pamimpin énergi kakuatan angin duanana di Andalusia, kalayan 851 MW, sareng di seluruh Spanyol, kalayan 5.700 MW.

Dimana Andévalo?

Tempatna di antara kota Huelva di El Almendro, Alosno, San Silvestre sareng Puebla de Guzmán, di beulah kidul propinsi Andalusian ieu. Komplek, anu mimiti dijalankeun dina 2010Éta diwangun ku dalapan kebon angin: Majal Alto (50 MW), Los Lirios (48 MW), El Saucito (30 MW), El Centenar (40 MW), La Tallisca (40 MW), La Retuerta (38 MW) , Las Cabezas (18 MW) sareng Valdefuentes (28 MW).

Dina total, 292 MW anu disebut di luhur, anu ngamungkinkeun produksi listrik taunan tina pepelakan anu gedé ieu pikeun nyayogikeun 140.000 bumi sareng diitung yén éta bakal nyingkahan émisi ka suasana tina henteu kirang ti 510.000 ton tina CO2.

Éta dina bulan Pébruari 2010 nalika Iberdrola Renovales nyandak kapamilikan sakabeh kompléks. Peternakan angin Los Lirios mangrupikeun anu terakhir anu diala, dina perjanjian jual beuli angin di Andalusia anu ditandatanganan sareng Gamesa. Operasi éta, anu mangrupikeun bagian tina perjanjian anu ditandatanganan ku duanana perusahaan di 2005 pikeun penjualan peternakan angin di Andalusia. Milikna biaya ahir ngalangkungan 320 juta euro.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ANA SPAIN cenahna

    Kumaha mungkin pikeun nangtoskeun dimana di daérah peternakan angin dipasang?
    Naon faktor anu nangtukeun pikeun desain sareng pamasanganana?