Naon sareng kumaha jalanna pembangkit listrik bumi?

pembangkit listrik bumi

Énergi panas bumi mangrupikeun salah sahiji jinis énergi anu tiasa dibangkitkeun anu sanggup ngamanfaatkeun panas tina bumi handapeun bumi pikeun ngahaneutkeun gedong sareng kéngingkeun cai panas ku cara anu langkung ékologis. Éta mangrupikeun salah sahiji sumber anu teu dikenal anu kirang dikenal, tapi hasilna luar biasa pisan.

Énergi ieu Éta kedah dihasilkeun dina pepelakan panas bumi, tapi naon tutuwuhan panas bumi sareng kumaha jalanna?

Pembangkit listrik bumi

émisi gas tina pembangkit listrik bumi

Pembangkit listrik panas bumi mangrupikeun fasilitas di mana panas diekstraksi ti Bumi pikeun ngahasilkeun énergi anu terbarukan. Émisi karbon dioksida kana atmosfir ti generasi jinis énergi ieu sakitar 45 g rata-rata. Ieu nyumbang kirang ti 5% émisi pakait dina pepelakan pembakaran bahan bakar fosil, janten tiasa dianggap énergi bersih.

Produsén énergi panas bumi pangageungna di dunya nyaéta Amérika Serikat, Pilipina sareng Indonésia. Éta kedah diperhatoskeun yén énergi panas bumi, sanaos terbarukan, mangrupikeun énergi terbatas. Éta kawates, sanés kusabab panas Bumi bakal béak (jauh ti dinya), tapi éta ngan ukur tiasa diekstraksi ku cara anu hirup di sababaraha bagéan planét anu dimana kagiatan termal terestrial langkung kuat. Éta ngeunaan "titik panas" dimana langkung énergi tiasa diekstraksi per daérah hijian.

Kusabab kanyaho ngeunaan énergi panas bumi henteu pati maju, Asosiasi Énergi Panas bumi ngira-ngira yén éta ngan ukur dianggo ayeuna 6,5% potensi dunya énergi ieu.

Sumber énergi panas bumi

embung énergi panas bumi

Kusabab kulit bumi bertindak salaku lapisan insulasi, pikeun kéngingkeun énergi panas bumi, bumi kedah ditusuk ku pipa, magma atanapi cai. Hal ieu ngamungkinkeun émisi interior sareng néwakna ngaliwatan pembangkit listrik bumi.

Generasi listrik bumi ngabutuhkeun suhu anu luhur éta ngan ukur tiasa sumping ti penjuru bumi anu paling jero. Supados henteu kaleungitan panas nalika diangkut ka pabrik, saluran cai magmatic, daérah cai panas, sirkulasi hidrotermal, sumur cai atanapi kombinasi sadayana kedah diwangun.

Jumlah sumberdaya anu sayogi tina jinis énergi ieu éta ningkat kalayan jero anu dibor sareng jarakna kana ujung pelat. Di tempat-tempat ieu kagiatan panas bumi langkung ageung, janten langkung panas anu tiasa dianggo.

Kumaha cara pembangkit listrik bumi panas bumi?

Operasi pembangkit listrik panas bumi dumasar kana operasi anu rada rumit anu tiasa dianggo sistem pepelakan sawah. Nyaéta, énergi diekstraksi ti pedalaman Bumi sareng dibawa ka pabrik tempat listrik dihasilkeun.

Widang panas bumi

daérah waduk panas bumi

Widang panas bumi tempat anjeun damel cocog sareng daérah darat kalayan gradién panas bumi anu langkung luhur tibatan normal. Nyaéta, kanaékan suhu anu langkung ageung dina jero. Daérah ieu kalayan gradién panas bumi anu langkung luhur biasana disababkeun ku ayana hiji akuifer dibatesan ku cai panas sareng anu disimpen sareng diwatesan ku lapisan anu teu kaimeutan anu ngalestarikeun sadaya panas sareng tekanan. Ieu katelah salaku waduk panas bumi sareng ti dieu tempat anu panas dikaluarkeun pikeun ngahasilkeun listrik.

Sumur ékstraksi panas bumi anu nyambung ka pembangkit listrik ayana di lapangan panas bumi ieu. Uap diekstraksi ngalangkungan jaringan pipa sareng dilaksanakeun ka pabrik di mana énergi panas tina uap dirobah kana énergi mékanis teras salajengna janten énergi listrik.

Prosés Generasi

Prosés generasi dimimitian ku ékstraksi uap sareng campuran cai tina waduk panas bumi. Sakali dicandak ka pepelakan, uapna dipisahkeun tina cai panas bumi nganggo alat-alat disebut pemisah siklonik. Nalika uap diekstraksi, caina dikurebkeun deui kana permukaan deui kana waduk pikeun dipanaskeun (maka éta mangrupikeun sumber anu tiasa dibaharukeun).

Uap anu diekstraksi dilakukeun ka pepelakan sareng ngaktipkeun turbin anu rotorna muter kira-kira 3 révolusi per menit, anu dina gilirannana ngaktipkeun generator, dimana gesekan sareng medan éléktromagnétik ngarobah énergi mékanik kana énergi listrik. 13800 volt kaluar tina generator anu nalika dipindahkeun ka trafo, aranjeunna dirobah janten 115000 volt. Énergi ieu diwanohkeun dina jalur listrik anu luhur pikeun dikirim ka gardu sareng ti ditu ka sesa bumi, pabrik, sakola sareng rumah sakit.

Uap panas bumi dikondensasi deui sareng dipasang deui kana jero taneuh saatos muterkeun turbin. Prosés ieu ngajantenkeun cai dipanaskeun deui dina waduk panas bumi sareng ngajantenkeun ékstraksi énérgi anu tiasa diénggalan, kumargi nalika dipanasan bakalan janten uap sareng ngahurungkeun turbin deui. Pikeun sadayana ieu, tiasa disebatkeun tanaga panas bumi éta énergi anu bersih, siklik, tiasa diperpanjang sareng berkelanjutan, kumargi nganggo réinjection sumberdaya anu dihasilkeun énergi dicandak deui. Upami cai anu dipisahkeun sareng uap anu kentel henteu dipasang deui kana waduk panas bumi, éta moal dianggap énergi anu terbarukan, kumargi, pas sumberna béak, moal aya deui uap anu tiasa diekstraksi.

Jinis pembangkit listrik bumi

Aya tilu jinis pembangkit listrik bumi.

Tutuwuhan huap garing

tutuwuhan panas bumi uap garing

Panel ieu ngagaduhan desain anu saderhana sareng lami. Éta anu ngagunakeun uap langsung dina suhu sakitar 150 derajat atanapi langkung pikeun nyetir turbin sareng ngahasilkeun listrik.

Tutuwuhan Uap Kilat

pembangkit listrik tenaga panas bumi panas

Tutuwuhan ieu damel ku ningkatkeun cai panas tekanan tinggi ngalangkungan sumur sareng ngenalkeun kana bak tekanan low. Nalika tekanan diturunkeun, bagian tina cai nguap sareng misahkeun tina cairan pikeun ngajalankeun turbin. Sapertos dina waktos anu sanés, kaleueuran cai cair sareng uap kentel dipulangkeun ka waduk.

Pusat Siklus Binér

Pembangkit listrik tenaga panas bumi siklus binér

Ieu anu paling modéren sareng tiasa beroperasi dina suhu cairan ngan 57 darajat. Cai ngan ukur panas panas sareng dialirkeun sareng cairan sanés anu ngagaduhan titik didih anu langkung handap tibatan cai. Ku cara kieu, nalika kontak sareng cai, bahkan dina suhu 57 derajat hungkul, éta ngejat sareng tiasa dianggo pikeun mindahkeun turbin.

Kalayan inpormasi ieu, pastina teu aya mamang ngeunaan operasi pembangkit listrik bumi.

Kumaha cara pemanasan termal? Kami ngawartosan anjeun:

Tulisan anu aya hubunganana:
Manaskeun panas bumi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)