Naon akumulator panas sareng kumaha sabab tiasa dianggo?

Tips pikeun ngahémat pemanasan

Seueur jalma gaduh panas listrik di bumi sareng perhatosan di akhir bulan kumaha tagihan listrikna naék. Konsumsi listrik anu aya hubunganana sareng jenis kagiatan ieu gancang muncul dina usum tiis. Listrik salaku padika manaskeun pisan raoseun sareng épisién, tapi éta dianggap salah sahiji anu pang mahalna di pasar. Nanging, pikeun nyingkahan masalah ieu aya panas accumulator.

Naon ieu ngeunaan akumulator panas? Upami anjeun hoyong terang kumaha cara ngahemat saloba mungkin dina pemanasan, didieu urang ngajelaskeun sadayana anu aya hubunganana sareng akumulator. Anjeun kedah tetep maca 🙂

Naon akumulator panas?

Pelepasan panas laun

Éta alat anu tanggel waler pikeun ngarobah énérgi listrik kana énergi termal kalayan béaya rendah pisan. Nyaéta, ngalangkungan listrik urang tiasa manaskeun kamar tapi langkung murah dibanding pemanasan konvensional. Éta dirarancang pikeun meakeun tanaga listrik salami periode tingkat pangirangan. Sadaya harga disertakeun sareng jadwal anu listrik langkung mirah. Alat-alat ieu tanggel waler pikeun ngarobih énergi listrik dina waktos anu paling murah sadinten sareng ngumpulkeun éta dina bentuk panas. Panas ieu bakal sayogi nalika urang meryogikeunana.

Alat-alat ieu nyayogikeun kauntungan ageung panggunaan, sabab urang tiasa nganggo manaskeun iraha waé urang hoyong sareng kami bakal ngirangan biaya. Salian ti éta, panas akumulator ngagaduhan kaunggulan sanés sapertos:

  • Teu aya karugian panas nalika dianggo. Ieu kajantenan sabab aranjeunna ngan siap muatan énergi optimal anu diperyogikeun. Kusabab énergi henteu disimpen kaleuleuwihan, teu aya karugian.
  • Ngahémat langkung énergi sareng nyayogikeun kanyamanan maksimal. Ngagaduhan énergi nalika diperyogikeun raoseun pisan. Éta ngagaduhan sistem penjadwalan beban dina jam anu dikirangan pikeun mastikeun tabungan antara 50 sareng 60%.
  • Henteu diperyogikeun panyesuaian post-instalasi.
  • Éta ngagaduhan pilihan integrasi dina sistem manajemén jauh.
  • Desainna kompak, janten henteu sesah pikeun ngahijikeunana kana hiasan bumi. Salaku tambahan, penanganan sareng perawatan gampang.

Sistem pemanasan listrik

Program akumulasi panas

Aya seueur jalma anu masang pemanasan di bumi. Sadaya jalma anu parantos milih pikeun manaskeun, tiasa ngaraosan alat sapertos:

  • Radiator minyak atanapi téktroéléktrik. Mangrupikeun salah sahiji akumulator pangkolotna anu aya. Aranjeunna damel ku manaskeun minyak termal. Nalika ieu kajantenan, suhuna ningkat nalika panas anu kajebak dina minyak dileupaskeun.
  • Lantai pancaran. Pemanasan handapeun lantai mangrupikeun pamasangan dimana jaringan pipa atanapi kabel disimpen anu ngangkut cai panas handapeun lantai bumi. Ieu ngabantuan taneuh pikeun memancar panas sareng ningkatkeun suhu dina dinten paling tiis dina usum salju. Éta parantos janten salah sahiji sistem anu paling modéren sareng épisién, sanaos biaya awalna mahal sareng peryogi padamelan.
  • Pompa panas Kauntungan tina akumulator jenis ieu nyaéta henteu nganggo seueur énergi. Downside nyaéta éta ngan manaskeun kamar dimana ayana. Panas condong ngabubarkeun gancang pisan, janten teu seueur hargana.
  • Piring sinaran. Éta gelombang panas anu ningkatkeun panas kamar dimana dipasang dina cara homogen.
  • Panas akumulator. Sakumaha didadarkeun, aranjeunna résistor listrik anu nyimpen panas nalika tingkat listrikna langkung handap sareng nyimpenna.
  • Konvekter. Éta alat anu tanggel waler pikeun asupkeun hawa tiis sareng ngusir hawa panas berkat sababaraha résistor sareng termostat anu dipibanda.

Jinis akumulator panas

Akumulator statik

Aya dua jinis akumulator panas anu tiasa dipasang ku konsumen di bumi na:

  1. Statis. Modél ieu sanggup ngaleupaskeun énergi panas sacara alami. Dianjurkeun yén tempat-tempat anu dicicingan permanén kusabab suhu kanyamananana tetep.
  2. Dinamis Aranjeunna ngagaduhan kipas anu ngabantosan pangiriman énergi. Isolasi na langkung épéktip tibatan anu statik. Ngadalikeun sékrési énergi ngamungkinkeun aranjeunna pikeun ngatur suhu anu langkung saé di daérah anu béda-béda di bumi.

Pikeun ngaoptimalkeun pengeluaran ékonomi, anu biasana dilakukeun nyaéta ngagabungkeun kadua jinis akumulator di bumi. Anu statis disimpen dina daérah anu langkung ageung sareng anu dinamis dianggo dina anu saliwat.

Nalika milih mana akumulator anu pangsaéna pikeun alesan ékonomi, tiasa disebatkeun anu dinamis. Ieu kusabab ngamungkinkeun kontrol anu langkung saé pikeun biaya sareng distribusi panas di kamar gumantung kana kabutuhan.

Ciri utama

Akumulator dina rohangan

Sistem pemanasan tina akumulator ngagaduhan ruang penyimpanan terbatas. Dupi sanggup akumulasi énergi sareng tetep aya pikeun nalika diperyogikeun. Éta tiasa disaluyukeun pikeun dianggo dina jam-jam nalika tingkat listrikna langkung handap.

Penting pikeun disebatkeun yén akumulator ieu kedah dibarengan ku insulasi anu saé di bumi. Upami urang henteu ngagaduhan jandéla anu ngamungkinkeun urang pikeun ngendalikeun panas atanapi tiis anu urang lebetkeun sareng kaluar tina kamar atanapi palapis anu cekap, éta henteu aya gunana.

Pamasangan alat ieu saderhana pisan sareng henteu meryogikeun padamelan naon waé. Pangropéa na rada handap. Éta ngan ukur peryogi beberesih taunan sareng perobihan batré tina ététerostat.

Kusabab henteu sadayana mangrupikeun kaunggulan dina sagala jinis aparat listrik anu kami anggo, dina hal ieu kami bakal nyebatkeun karugian anu dipibanda. Beban panas anu akumulasi kedah dilakukeun saé sateuacanna. Ieu maksa konsumén pikeun program kabutuhan sorangan. Upami urang henteu terang naha bakal tiis atanapi henteu dina waktos anu ditangtoskeun, urang moal tiasa nganggo éta upami urang peryogi pisan. Éta tiasa kajantenan yén kami aya kunjungan anu teu disangka-sangka sareng kami henteu tiasa nawiskeun manaskeun kusabab henteu akumulasi sateuacanna.

Sateuacan kéngingkeun akumulator anjeun kedah nimbangkeun sababaraha aspek sanés sapertos:

  • Harga tinggi unggal alat. Ieu mangrupikeun inpormasi awal, sanaos lumayan lami-lami teuing.
  • Upami konsumen ngagaduhan tarif kalayan diskriminasi jam, pengisian ulang énergi kedah dilakukeun sapeupeuting.
  • Aya kirang kontrol kana pembuangan panas.

Kalayan analisa aspek-aspek ieu, kuring ngarepkeun anjeun tiasa milih sistem manaskeun anjeun ogé 🙂


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.